reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
w sobotę planuje gar bigosu nagotować. Będzie na kilka obiadów 😂 raz z ziemniakami, raz z chlebem i raz z kluskami szarymi 😂😂😂 w ogóle to mam taki plan, żeby pod koniec marca narobić zapasów obiadowych, tzn. namrozic sobie mięs, pierogów..., albo w słoiki jakieś zupy, leczo itp... żeby w połogu odpoczywać z dzidziuchem ile się da 😍

Chyba skorzystam z twojego pomysłu 😂

w sobotę planuje gar bigosu nagotować. Będzie na kilka obiadów 😂 raz z ziemniakami, raz z chlebem i raz z kluskami szarymi 😂😂😂 w ogóle to mam taki plan, żeby pod koniec marca narobić zapasów obiadowych, tzn. namrozic sobie mięs, pierogów..., albo w słoiki jakieś zupy, leczo itp... żeby w połogu odpoczywać z dzidziuchem ile się da 😍
Jeszcze jak łazanki z makaronem 😉Mam taki sam plan żeby żarełka narobić😁

A ja wróciłam od położnej mówiłam jej że mi migreny wróciły, zbadała mi hemoglobine i spadła cholernie z 8,6 na 6,8 powiedziała że to wszystko przez to, muszę brać żelazo, jest mi strasznie smutno ☹, też nie mam większych zsmrtwien.. Ale pierwsza ciąże przechodzilam wzorowo a tu bum 🤦‍♀️
Ja biorę żelazo od ostatniej wizyty u mojej ginekolog czyli od 21.10 . Mi również spadła hemoglobina z 12,4 na 11 g/dl, więc Pani doktor stwierdziła, że lepiej będzie już wprowadzić suplementacje żelaza. Hematokryt też mi spadł na 32,7 czyli poniżej normy. W tym tygodniu będę robić badania krwi to dam Wam znać czy ta hemoglobina się podniosła po około miesiącu stosowania żelaza w tabletkach. Nie przejmuj się tym aż tak bardzo - ja przed zajściem w ciążę miałam niski poziom żelaza i po takiej kuracji żelazem w tabletkach wszystkie parametry poszły wtedy w górę :) (hemoglobina/hematokryt i żelazo właśnie). Polecam razem z tabletką jeść owoc zawierający witaminę C, ponieważ to poprawia wchłanianie takiego żelaza w tabletkach. Ja po śniadaniu zawsze jem jedną całą pomarańcze i właśnie wtedy łykam tabletkę żelaza :)

reklama
Do góry