reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Moja młoda potrafiła spać z dwoma smoczkami w buzi i 2 w rękach [emoji1787][emoji1787][emoji1751][emoji1751] taki miała silny odruch ssania , że conajmniej jeden smoczek zawsze musiał byc na podorędziu [emoji1787][emoji1787]
To tak samo dziewczynki miały 😄 Jeju, zawsze mnie to bawiło i rozczulało jednocześnie 😍

reklama
Dziewczyny, nie wiem czy wiek ma coś wspólnego z szybkością wyniku. No, chyba, że czegoś nie doczytałam u Was. Krew miałam pobraną 30.09 (10+5 chyba było wtedy) a wynik był 01.10. Mam 38 lat. Myślicie, że przez mój wiek miałam tak szybko?
Nie sądzę. Ja mam 31 i miałam wynik w 2 dni. Pewnie zależy od tego ile mają tych próbek do zbadnia i wyników do nadrukowania ;)

11t5d i pierwszy paw 🤮🤦‍♀️ Normalnie nie mogę jeść sałaty 😭 mąż się stara, robi mi sałatki, by dzidziol dostawał coś zdrowego, a u mnie takie cyrki. Do tej pory jakoś udawało mi się zjeść, a dziś coś chyba nie spasowało i momentalnie wyszło :/
Woow to teraz to juz mi przechodzi powoli, ale u mnie to w ogóle śmiesznie, bo mdłości codziennie, nie ma dnia bez a wymioty co tydzień haha
Dzis u mnie 12+1 ❤️❤️

LaetitiaAinos - pisałaś o tym zakazie dźwigania powyżej 3kg. Czy jest to związane z rozstepem mięśnia? Co w ogóle powiedzieli o tym rozejściu? Czy masz jakies zalecenia na czas ciazy? Tez mam lekkie rozejście (na szczęście kresa biała mocna i przepukliny nie mam) i sie zastanawiam nad oklejaniem. Ale wolałabym sama to robic, bo dobre taśmy można tanio kupić, a u fizjo za jedno oklejenie ponad 100zl😐 oklejalam sie sama po 1 ciazy i sie zastanawiam czy teraz tak samo oklejanie by wygladalo... bo z tego co widzę ba zdjeciu to poziome pasy masz?
Tak, są poziome do pępka. Mała przerwą na pępek i jeszcze dwie takie taśmy poziome. Poniżej są dwie duże, obejmujące cały brzuch aż do boków i są już pod skosem do góry.
Mam rozejście na 4,4cm, kresa rozeszła się też na 4,5 i mam też przepuklinę, ale bez wypływu. Nie działają mi mięśnie poprzeczne brzucha.
Nie mogę dźwigać właśnie przez rozejście. Zaleceniem jest oklejanie, a jak to nie da rady to będzie specjalny pas ciążowy. Co ok 2 lub 3 tyg będą mi wymieniać. Ja już się tego nie podejmuję. Robiłam sama i tylko pogorszyłam sobie, bo brzuch mnie nienaturalnie bolał. Mam też zalecenia do czynności codziennych jak wstawanie, schylanie, wypróżnianie się. Konsultacja z chirurgiem 300 zł z usg, ale już oklejanie podobno 70 zł, więc nie jest źle.

Dostałam zgodę na refundację. Mam się zapisać prywatnie gdzieś i zwrócą mi koszt. Jak będę dzwonić po lekarzach to mówić, że usg genetyczne 11-13 tydzień? Bo to chyba nie to samo co prenatalne i koszt też inny, nie?
Usg genetyczne jest nieinwazyjnym badaniem prenatalnym. Ja na skierowaniu miałam napisane badania prenatalne (usg genetyczne + testy PAPPA)

reklama
To ja tez ja tez ja tez sie wypowiem na temat moich przezyc z pieluchami smoczkiem i spaniem.
Spanie-generalnie to u siebie spal ,ale jak troche podrosl to chcial z nami a raczej ze mna bo maz pracowal na nocki i syn nie rozumial dlaczego mialby z tego nie skorzystać haha, ja go odnosilam ale sie poddalam bo chodzilam do pracy i bylam flak.przyszedl czas ze zaczal spac u siebie cale noce i tak teraz spi zawsze.wiec przyszedl jego czas ze sie czul komfortowo sam i tak zostalo.
Smoczek- pewnego pieknego wieczoru poprostu mi go oddal,i mowi ze nie chce,zapytal pare razy ja powiedzialam ze go myszki zabraly i nie ma.nie pamietam ile mial ale z 2 latka jak nie wiecej,smoczek i tak byl juz wtedy do spania tylko.wiec przyszedl czas ze byl gotowy
Pieluchy -nie pamietam kiedy zaczal ale jak juz go zaczelam saddzac to na normalna toalete z taka nakladka,jak byl maly to dawalam na nocnik i tak roznie bylo ale widzialam ze jeszcze nie kuma o co i po co.nie byl gotowy
Pielucha w nocy-zaczal ja poprostu sciagac i mowic ze nie chce,pare razy moze z 4 sie posikal przez pare dni.i bylo juz ok bo zrozumial o co chodzi bo byl gotowy.

Syn ma 10 lat i sam spi,sam chodzi do toalety,nie uzywa smoczka,sam sobie zaklada aparat na noc na zeby,a ja nawet nie pamietam ile on mial lat jak zaczal co robic bo to juz nie jest wazne bo to i tak wszystko sie wydarzy w odpowiednim czasie

Do góry