reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Masz mammografie w ciąży? To jest chyba przeciwwskazanie. Pytałaś lekarza?
Tak, czekałam dwa tygodnie żeby był 12tydzien, zresztą jutro jeszcze przed samym badaniem powiem żeby potwierdzić że to wiedzą, bo różnie bywa.

Mammografia nie jest zalecana kobietom w ciąży ze względu na promieniowanie rentgenowskie. Może ono zaburzyć rozwój płodu, szczególnie między 3. a 8. tygodniem ciąży. Podczas mammografii stosowana jest niewielka dawka promieniowania, która zwykle nie zagraża dziecku

reklama
Tak, czekałam dwa tygodnie żeby był 12tydzien, zresztą jutro jeszcze przed samym badaniem powiem żeby potwierdzić że to wiedzą, bo różnie bywa.

Mammografia nie jest zalecana kobietom w ciąży ze względu na promieniowanie rentgenowskie. Może ono zaburzyć rozwój płodu, szczególnie między 3. a 8. tygodniem ciąży. Podczas mammografii stosowana jest niewielka dawka promieniowania, która zwykle nie zagraża dziecku
Ok. Wolę dmuchać na zimne 😉 w takim razie trzymam kciuki aby wszystko było ok 🙂

Dziewczyny niestety i ja muszę się pożegnać.
Wczoraj zaczęłam plamić co w żadnej ciąży mi się nie zdarzało. Myślałam , że przejdzie i to chwilowe bo powinnam mieć miesiączkę w tym terminie, ale dzisiaj rano jeszcze większe plamienie i skrzep krwi. Pojechałam na IP i niestety na USG nie było widać dalej zarodka, pęcherzyk o nieregularnych kształtach, puste jajo i początki poronienia. Lekarz powiedział, że albo zostaje w szpitalu i farmakologicznie oczyszczam się albo idę do domu i czekam na rozwój wydarzeń i mam iść za parę dni do lekarza na kontrolę czy wszystko się w porządku. Pojechałam do domu. Wzięłam 2 dni urlopu.
Bardzo współczuję a w ktorym tygodniu bylas?

Czytam Was na bieżąco bo sobie robię przerwy w pracy.

Jakaś jestem taka na wdechu, mam bezowy śluz, plamienie ale beżowe, które bylo w 6t., 10t (robilam USG wszystko OK❤) i teraz 11+6, nic nie boli, jednak myślenie się włącza.
Mam apetyt, mdłości brak, wzdecia i gazy tak, bywa ze zakłuje mnie po lewej/prawej stronie.
Jutro prenatalne!
Powodzenia daj znac koniecznie. O ktorej masz?

Jestem 2 cm wyższa od ciebie i ważyłam 59.5 i mam wrazenie ze wyglądam bardzo podobnie do ciebie. Racja waga wadze nierówna Szczesciara! Na mnie nic nie działa.

Dzwonił lekarz, ze mama ma iść na kolejne zdjęcie piersi i możliwe ze biopsje. Moja babcia zmarła na raka piersi... [emoji853]
Spokojnie ...ja biopsję robilam dwa razy tez jestem obciążona genetycznie i nic powaznego nie wyszlo. Bedzie dobrze;)

reklama
Do góry