reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kwietniowe mamy 2020

Tak dokładnie zdrowie dzidzi najwazniejsze ale zastanawiałam się czy przed zwolnieniem nie poinformować pierw szefowej..
A jakie macie relacje? Wszystko zależy od tego jak Cię traktuje i czy nie stracisz pracy przez czyjeś widzi mi się [emoji6] a dwa czu ma kogoś na zastępstwo, czy zostanie na lodzie z dnia na dzień. Ja się tym nie przejmuję, bo u nas jest sporo ludzi w dziale i moja nieobecność nie wpłynie aż tak na funkcjonowanie działu. A poza tym nie chcę tam wracać, więc nie czuję potrzeby przebywania tam dłużej [emoji6]

reklama
Po niedługiej drzemce obudziłam się nadal z bólem brzucha. Byłam w toalecie bo trochę mnie pogonilo ale pewna jestem, że boli mnie w dole mocniej niż dotąd. Ogólnie to mdli. Temperatura podwyższona do 37. Chyba zaczęłam się mocniej stresować. Nie jest to przyjemny bol ale jeszcze do zniesienia. O tych bólach jak poczytałam w Internecie to można zwatpic. Raz że miesiączkowy bol to normalne , raz, ze zle... Zaczynam wątpić, że będzie okej..
A kiedy masz wizytę? Najlepiej to zweryfikować u lekarza, bo w internecie różne rzeczy piszą i idzie zgłupieć [emoji6]

macica się rozciąga to normalne. Wczoraj rozmawiałam z sąsiadką położną na ten temat. Też tak miewam i przyznaję, że jest to dość stresujący ból, bo jednak kojarzy się z miesiączką i krwią. Spokojnie, bez nerwów.

A jakie macie relacje? Wszystko zależy od tego jak Cię traktuje i czy nie stracisz pracy przez czyjeś widzi mi się [emoji6] a dwa czu ma kogoś na zastępstwo, czy zostanie na lodzie z dnia na dzień. Ja się tym nie przejmuję, bo u nas jest sporo ludzi w dziale i moja nieobecność nie wpłynie aż tak na funkcjonowanie działu. A poza tym nie chcę tam wracać, więc nie czuję potrzeby przebywania tam dłużej [emoji6]
Relacje średnie z racji bycia kilka razy na zwolnieniu na córkę która chorowała w okresie zimowym ale dlatego przeszlam w maju z całego etatu na pół bo ciągle był problem kto za mnie przyjdzie. No właśnie niewiem czy będzie musiała kogoś szukać na moje miejsce czy będzie sama stała te 2/3 dni w tyg w sklepie choć wątpię. Chyba teraz dostrzegam plusy pracownia w większych firmach :D ja akurat nie wracam już do tej pracy po macierzyńskim.

Relacje średnie z racji bycia kilka razy na zwolnieniu na córkę która chorowała w okresie zimowym ale dlatego przeszlam w maju z całego etatu na pół bo ciągle był problem kto za mnie przyjdzie. No właśnie niewiem czy będzie musiała kogoś szukać na moje miejsce czy będzie sama stała te 2/3 dni w tyg w sklepie choć wątpię. Chyba teraz dostrzegam plusy pracownia w większych firmach :D ja akurat nie wracam już do tej pracy po macierzyńskim.
Jak nie wracasz, a z szefową masz średnie relacje, a do tego praca jest męcząca i niewskazana dla Ciebie to idź na L4 od razu [emoji6]

Po niedługiej drzemce obudziłam się nadal z bólem brzucha. Byłam w toalecie bo trochę mnie pogonilo ale pewna jestem, że boli mnie w dole mocniej niż dotąd. Ogólnie to mdli. Temperatura podwyższona do 37. Chyba zaczęłam się mocniej stresować. Nie jest to przyjemny bol ale jeszcze do zniesienia. O tych bólach jak poczytałam w Internecie to można zwatpic. Raz że miesiączkowy bol to normalne , raz, ze zle... Zaczynam wątpić, że będzie okej..
Na początku, jakoś może do końca piątego tygodnia też mialam bóle jak na okres, raz nawet tak silny ze obudził mnie w nocy. Lekarka pozwoliła brać mi nospę i pomagało. Betę później sprawdzalam i wszystko ładnie rosło, więc myślę ze to niegroźne.

Uff, wreszcie nadrobiłam, nie było mnie od czwartku, a tu milion nowych postów. :D Witam wszystkie nowe mamuśki! :)

U nas weekend u rodziców, grille, baseny, spacery i mnóstwo czasu na dworze. Dzisiaj Klusek skończył 4 miesiące, więc poszliśmy na baseny odkryte (koło 15, gdy już nie było upału), a później na pizze. :) Zaczynamy już z nim chodzić wszędzie i to jest takie fajne, wyobrażam sobie jak za rok będzie już duży, a drugi maluch będzie w jego wieku. :D

Ja chyba jutro się zapiszę na jakąś szybką wizytę na NFZ, żeby potwierdzić ciążę, zobaczę jak terminy, przy okazji odbiorę wyniki cytologii, bo miałam robioną w połowie czerwca, a od września do Enel-medu prywatnie będę chodzić i tam chcę prowadzić ciążę. O L4 się nie martwię, bo do 18.04 jestem na macierzyńskim. :)

U mnie dalej brak objawów ciążowych poza tym, że czasem chce mi się spać i bardzo się cieszę, oby jak najdłużej. :D Pamiętam jak w poprzedniej ciąży wysłałam męża po mleko w kartonie 1,5%, a jak kupił w butelce 2% to się popłakałam. :D Nie miał lekko ze mną. :p

Co do imion- w pierwszej ciąży ja wybierałam dla chłopca, mąż dla dziewczynki i miał być Dawid lub Zosia. Teraz mąż znów chce wybierać dla dziewczynki, bo wybrał już Dorotkę, więc ja będę musiała coś wymyślić dla chłopca, a że męskich imion podoba mi się sporo to powinno być łatwo. :)

Wrzucę jeszcze zdjęcie Kluska i jego fałdek, mam nadzieję, że niedługo zacznie nam siadać, bo się w gondoli przestaje mieścić.
emoji16.png

68364650_680088349068952_6901807497422569472_n.jpg

Ostatnia edycja:
Mnie tez pobolewa :-) Czasami na dole, czasami pod piersiami, mam baaardzo częste wzdęcia - ale to tak ma być :-) Wkoncu zachodzą w Nas duuuuze zmiany!

Czy któraś z Was nadal plami?
Sysiq, ja wczoraj nie, dzisiaj jak sie przyjrzalam resztkom luteinki to delikatnie zabarwiona jest :(, mam stracha

reklama
Witaj! Ja tez jestem z Holandii :) moge spytac gdzie dokladnie mieszkasz?
To moja druga ciaza tutaj, wiec jakbys miala jakies pytania dawaj znac!
ja jestem z Bredy a Ty? Ok, jeśli będę potrzebowała się coś dowiedzieć, to będę pisać :)
kochana trzeba myśleć pozytywnie :* nie stresuj się, wiem, że nie jest łatwo ale trzeba trzymać kciuki

Do góry