reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Cześć :-) od jakiegoś czasu czytałam posty, aż w końcu postanowiłam napisać :-) Gratuluję wszystkim pięknych kreseczek i życzę dużo zdrówka i super samopoczucia, aż do końca ciąży :-) Mam na imię Ania, mam już 4 letniego Synka Antosia, a teraz będzie druga dzidzia. W czerwcu miałam samoistnie poronienie przez bakterie dostałam leki i oto są dwie piękne grube kreseczki :-) Wg OM jutro 6 tydzień, idę też do lekarza bo akurat miałam zaplanowana wizytę odnośnie kontroli więc może już jutro zobaczymy coś więcej niż pęcherzyk :-)
Jeśli chodzi o zwolnienie idę już od worku że względu na moją pracę, fizyczna po części i dźwiganie :-) umowę mam na stałe więc co mi tam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć :-) od jakiegoś czasu czytał posty, aż w końcu postanowiłam napisać :-) Gratuluję wszystkim pięknych kreseczek i życzę dużo zdrówka i super samopoczucia, aż do końca ciąży :-) Mam na imię Ania, mam już 4 letniego Synka Antosia, a teraz będzie druga dzidzia. W czerwcu miałam samoistnie poronienie przez bakterie dostałam leki i oto są siwe piękne grube kreseczki :-) Wg OM jutro 6 tydzień, idę też do lekarza no akurat miałam zaplanowana wizytę odnośnie kontroli więc może już jutro zobaczymy coś więcej niż pęcherzyk :-)
Jeśli chodzi o zwolnienie idę już od jutra że względu na moją pracę, fizyczna po części i dźwiganie :-) umowę mam na stałe więc co mi tam :-)
A termin wychodzi ma na 20 kwietnia 2020r, dzień przed urodzinami mojego Męża :-)

A termin wychodzi ma na 20 kwietnia 2020r, dzień przed urodzinami mojego Męża :-)
Gratulacje! [emoji6] Mamy dokładnie ten sam termin, ciekawe czy tak zostanie po weryfikacji przez lekarza [emoji848]
Tak samo jak Ty planuję iść na zwolnienie od pierwszej wizyty, którą mam w piątek [emoji6]
Trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę i życzę spokojnej ciąży [emoji8]

Dokładnie tak samo mam, ale wczoraj ginekolog powiedziała, że to podobno nie jest groźne. Mam luteinę ale przy niej jest mi mega mokro przez co, co chwile sprawdzam stan [emoji85][emoji23]
Ja też mam uczucie, że mam mokro. Często biegam siusiu, bo mnie ciśnie pęcherz, a jeszcze częściej chodzę sprawdzać czy mi nic nie leci, mam wrażenie jak przed miesiączka, że usiądę na klozet i coś poleci. Na szczęście czysto. Nie miałam żadnych plamień. W terminie spodziewanej miesiączki miałam zwiększona ilość śluzu, a teraz jest ok, tylko to głupie wrażenie, że zaraz mi coś wyleci... Oszaleję przez to ze strachu

Gratulacje! [emoji6] Mamy dokładnie ten sam termin, ciekawe czy tak zostanie po weryfikacji przez lekarza [emoji848]
Tak samo jak Ty planuję iść na zwolnienie od pierwszej wizyty, którą mam w piątek [emoji6]
Dziewczyny a poinformowalyscie już pracodawcę? Czy postawicie przed faktem dokonanym przy zwolnieniu.... Pytam bo ja niewiem co robić..

No to super, że mamy ten sam termin też jestem ciekawa czy już taki zostanie dziękuję bardzo, mam nadzieję że wszystko będzie ok, bo czasem to różnie sobie człowiek myśli... Ale musi być dobrze wzjqmnie życzę spokojnej ciąży

Dziewczyny a poinformowalyscie już pracodawcę? Czy postawicie przed faktem dokonanym przy zwolnieniu.... Pytam bo ja niewiem co robić..
Ja powiem jutro jak wrócę od lekarza jak będę miała czarno na białym potwierdzone i że jest wszystko ok w czerwcu jak poronilam trochę się pospieszylam a wyszło jak wyszło i było mi potem jakoś niezręcznie...

No to super, że mamy ten sam termin też jestem ciekawa czy już taki zostanie dziękuję bardzo, mam nadzieję że wszystko będzie ok, bo czasem to różnie sobie człowiek myśli... Ale musi być dobrze wzjqmnie życzę spokojnej ciąży
Pewnie, tym razem się uda [emoji6] musisz myśleć pozytywnie i odganiać wszystkie złe myśli [emoji4]

Ja postawię przed faktem, bo u mnie różne dziwne rzeczy się ostatnio dzieją, więc wolę się najpierw zabezpieczyć, a dopiero jak będę mieć zwolnienie powiedzieć [emoji6] kwestia jakiego masz pracodawcę i iak się zaopatruje na kobiety w ciąży [emoji6]

reklama
Dokładnie o tym pisalysmy 2-3 strony temu :)
Cześć :-) od jakiegoś czasu czytałam posty, aż w końcu postanowiłam napisać :-) Gratuluję wszystkim pięknych kreseczek i życzę dużo zdrówka i super samopoczucia, aż do końca ciąży :-) Mam na imię Ania, mam już 4 letniego Synka Antosia, a teraz będzie druga dzidzia. W czerwcu miałam samoistnie poronienie przez bakterie dostałam leki i oto są dwie piękne grube kreseczki :-) Wg OM jutro 6 tydzień, idę też do lekarza bo akurat miałam zaplanowana wizytę odnośnie kontroli więc może już jutro zobaczymy coś więcej niż pęcherzyk :-)
Jeśli chodzi o zwolnienie idę już od worku że względu na moją pracę, fizyczna po części i dźwiganie :-) umowę mam na stałe więc co mi tam :-)
Witaj :) ,zdążyłaś już powiadomić pracodawcę czy ma razie po prostu bierzesz zwolnienie wczesne? Lekarz zalecił wcześniej zwolnienie czy sama chcesz?

Do góry