reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Ja napewno schudłam, ważyć się nie ważyłam ale czuję po samej sobie ze chudne. Sam mąż stwierdził że wyglądam bardzo słabo i schudłam... Identycznie jak w pierwszej ciąży byłam jak wrak człowieka rzganie szpitale łóżko kibel xd [emoji849] tylko teraz boję się że się mdłości rozkręca i będzie powtórka z rozrywki. Czytałam gdzieś że 80% prawdopodobnosc tych niepowsciagliwych wymiotów ciężarnych wystąpi w kolejnej ciazy. Przechodziła któraś z was przez to?

No właśnie do wieczora mam dokładnie tak samo, chleb z maslem wmuszany dosłownie. A wieczorem się zaczyna koncert życzeń jak u Niedoczynnej93, metodą prób i błędów costam w końcu zjadam :D
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ostatnio dużo czekoladek nadostawałam z okazji urodzin (miałam smaka na słodkie) a teraz wszystko leży nieotwarte [emoji16] Mój się wścieka, że musiał sobie pudełko ciastek kupić, bo mu nie chcę dać do kawy posmakować [emoji86]

A jak u Was z wzorkiem? Bo mi się tak pogorszył ze szok [emoji85]
Ja ogólnie mam dość poważną wadę. Astygmatyzm. Prawe oko +4.5 dioptria, a lewe oko brak słów. Nic prawie na nim nie widzę także lekarz mi już kiedyś zapowiedział, że w przyszłości mogę mieć cesarskie cięcie. Grozi utrata wzroku w lewym przy tak wielkim wysiłku jaki jest poród i może się prawe pogorszyć bardziej. Kiedyś w szkole miałam cały rok zwolnienia z WF ze względu na wadę wzroku. Podkreślam, że mam widzenie jednooczne, bo drugie oko mój mózg ignoruje.

Ostatnia edycja:
To u mnie był wzruszający widelec [emoji1]
Spoko, ja chwilę wcześniej śmiałam się z tego plakania nad menu piekarni które któraś z nas opisywała a wzruszający spadający widelec to już w ogóle hit. Tylko humor nam pozostał w tych męczarniach ;)

Jeszcze z wczoraj - ogółem wieczorami włączają mi się zachcianki, ale trwają dosłownie kilka minut, co nam ochotę zjeść teraz będzie mnie przyprawiać o mdłości za 5 minut. I taka rozmowa z mężem:

Ja: zjadlabym paluszki rybne
A: nie możesz wymiotowac czymś co wymaga mniej przygotowań? Mozarella np?
Ja: yyy yyyy yyy
A: taki malo intensywny smak..mmmmm
Ja: ok, mozarella, mniam!
A: dobra, mogę Ci zrobić te paluszki jeśli koniecznie chcesz
Ja: hmm...nie, w sumie to mi sie niedobrze robu na sama myśl o nich...

Przyniósł mozarelle, wzięłam trzy małe kęsy i zrobiło mi się niedobrze. Za chwilę poprosiłam go jednak o te paluszki i zjadłam z apetytem.

Jakiś czas później pisalam kumpeli ze w tej ciąży nie mogę patrzeć na słodkie (poza babeczkami z borówkami), że mąż kupił gniazdka i niedobrze mi na samą myśl o nich.

10 minut później zakomunikowalam jej ze zezarlam już dwa gniazdka i były pyszne.
Mi z kolei słodycze w ogóle nie idą. Owszem zjem ale bez smaku .
@Ruki ja mogę samymi ciastkami i wafelkami i drożdżówkami się żywić, nic mi lepiej nie smakuje... :D

Ale wczoraj.... Wieczorem.... W IKEI..... Zachciało mi się ultra tłustych frytek z maca i do tego loda z automatu.... No wiecie co, mało sie nie ocieliłam... Ale nie zjadłam :(
Dzisiaj mi Stary obiecał frytki na obiad. Ale ja już ich chyba nie chcę :D
Witaj [emoji846] Ja też straciłam ciążę w styczniu dokładnie 8go. Teraz wierzę, że będzie dobrze, bo nie mam "przygód" jak w poprzedniej i lepiej żeby tak zostało. Słyszałam, że zawsze jest większa szansa na powodzenie kolejnej ciąży po stracie
Miałam bardzo podobnie. Ale się czułam w poprzedniej a póki co nie jest źle. Też mnie to trochę uspokaja że może będzie lepiej.
Wy macie zachcianki a mi się jeść wgl nie chce, zmuszam się niesamowicie by cokolwiek przełknąć [emoji85]
Biedactwo:)
Ale macie zachcianki :D ja w sumie ciągle bym w słodyczach siedziala :p
A ja w slonym:)

reklama
Wszystko dobrze. Z usg tak samo jak z miesiączki 7+6. Serduszko bije.

Załączniki

• IMG_20190821_173536.jpg
    IMG_20190821_173536.jpg
    3 MB · Wyświetleń: 83
Do góry