reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

dokładnie jak liczba pisze:)
chociaż niektóre po nowym roku ruszają z kompletowaniem :)
mi zostało tylko do kupienia, kosz na pieluszki, na brudne ubranka, termometr, płyn do ubranek i w zasadzie wszystko mam, no dla siebie jeszcze drugi stanik do karmienia :)

U mnie temat wozka mnie przytlacza haha ubrania mam, butelke smoczki, nianie dostalam, koc, kilka pieluch, ... Jeszcze rzeczy do pielegnacji musze kupic. Dla siebie kupilam stanik, koszule i szlafrok. No i jeszcze duzo rzeczy z listy brakuje, ale to nie problem szybko dokupic. Lozko i ten nieszczesny wozek zostana na koniec, bo nie mam gdzie tego trzymac, a czeka nas wyprowadzka.

reklama
Mnie temat wyprawki mija szerokim łukiem... wózek już wybrany zamówię w marcu bo mąż musi przestawić jego cenę [emoji23][emoji23][emoji23]
Większość mam po dziewczynkach, kupiłam parę ciuszków... brak mi tylko wanienki i przewijaka Ale to mąż kupi jak już dzidzi się urodzi w końcu pełno tego wszędzie a nie mam gdzie trzymać.
Jedynie to do szpitala rzeczy muszę ogarnąć jakieś podkłady czy podpaski xxxl
No I od przyszłego tygodnia zaczynam pranie... znaczy mama przyjedzie i będzie prać i prasować[emoji1787][emoji1787]

Fajnie by było :) swoją droga to tak właśnie powinno być, może ja już snuje czarne myśli ale podążając za nasza służba zdrowia to ciezko myśleć pozytywnie [emoji28]
trzeba sie upominac.. mowic ze sie jest w ciazy i wspominac o ustawie za zyciem. Wiaodmo ze nikt za nas tego nie upilnuje musimy sie upomiknac o swoje .

Dziewczyny a zaczynacie już kupować jakaś wyprawkę dla dziecka?
ja nie mam gotowej wyprawki :) pojdeyncze elementy... mam koszule do porodu, nakladki na sutki w razie czego :p trszke kosmetykow dla dzidziusia.. kopa ubranek, woze, fotelik z baza i lezaczek. Dopiero liste zamierzam utworzyc i ja realizowac max do marca.

U Nas juz wyprawka prawie cała ;) zastanawiamy sie jeszcze nad monitorem oddechu babysensce albo angelcare, ale kupimy w kolejnym miesiacu :) no i do ikei po szafe i komode musimy sie wybrac, ale to kiedyś przy okazji jak bedzie trzeba jechac do Poznania. Od piatku zaczynamy odswiezac pokoj, wiec to juz ostatni etap :D czekam na koszule do szpitala z allegro i paczke z gemini. Ciuszki jak mi sie jeszcze jakies spodobaja to dokupie :) na kompletowaniu wyprawki cudownie zlecial czas :D

Ja mam trochę ciuszkow kosmetyków wanienkę i na tym koniec ... Muszę chyba nieco przyspieszyć [emoji7]

reklama
Ja dopiero zaczynam kompletować :) kupiłam dziś kokon jakiś kocyk, troszkę ubranek, zamówiłam również pieluszki na Allegro nakładki na piersi i kilka rzeczy z listy No i łóżeczko. W kolejnym miesiącu znowu coś dokupie ;)
Temat wózka a raczej jego ceny tez jeszcze jest trawiony przez męża [emoji87]

Do góry