reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

@Anacoco ja miałam skierowanie na NFZ i musiałam kupić glukoze. Wzięłam cytrynową i wielkiej różnicy nie poczułam ale pielęgniarka mówiła że dziewczyny sobie chwalą i jest lepsza. Także możesz spróbować z cytrynową.
Ok, czyli najpierw do apteki a potem do labo, tylko żebym wytrzymała to wypić bo nawet zwykłe umycie zębów czasami doprowadza do wymiotów. Nie wiem co się stało z moim żołądkiem, ale zaraz prowokuje do wymiotów :(

reklama
Ok, czyli najpierw do apteki a potem do labo, tylko żebym wytrzymała to wypić bo nawet zwykłe umycie zębów czasami doprowadza do wymiotów. Nie wiem co się stało z moim żołądkiem, ale zaraz prowokuje do wymiotów :(
Mi pielęgniarka pozwoliła popic woda i to na bank by mi pomogło tylko ja głupia nawet wody nie wzięłam ;)
@Amelka85 z tego co pamiętam badanie się robi do 28 tc więc spokojnie zdążysz.
@Joannaa24 przeziębienie może zmieniać wyniki badań ale ja bym zrobiła przy lekkiej chorobie.

Tak normalnej a nie szaleństwie czekoladowym [emoji23][emoji23]
Jeśli po słodyczach masz przekroczenia glukozy to po pizzy, białym pieczywie tudzież dużej porcji makaronu jak najbardziej mogą też się pojawić. Tutaj nie ma co zrzucać na święta lub inne akcje. Jak ktoś jest zdrowy to cukier będzie w normie. Jeśli są problemy i wyjdą nawet przy okazji świątecznego objadania to dobrze. W kolejnych tygodniach ciazy tolerancja węglowodanów jest coraz mniejsza. Wprowadzenie zdrowej diety w większości przypadków wystarcza. Oczywiście niech każdy robi jak tam uwaza:)

ustawa 'za życiem' obowiązująca od listopada 2016 - możesz zajrzeć na stronę nfzu. rejestrując się zaznaczasz że jesteś w ciąży - dowodem jest zaświadczenie ewentualnie karta ciąży - muszą Cię przyjąć w ciągu tego samego dnia a najpóźniej w ciągu 7 dni roboczych od rejestracji.
nieraz się wykrecaja i wtedy możesz straszyć skarga, i innymi rzeczami ;)
powodzenia
Dzięki za informację ;) Faktycznie , gdy dzwoniłam się rejestrować Pani powiedziała, żebym przedzwoniła bezpośrednio do pielęgniarki i powiedziała jaka sytuacja bo z ich terminami to bym urodziła zanim bym miała termin :p Wiec będę jutro dzwonić bo już dzisiaj za późno.
Ku mojemu zdziwieniu nowa lekarka rodzinna bardzo miła i rozmowna. Wytłumaczyła, gdzie się zgłosić i bez problemu wypisała skierowanie. Młodziutka to jeszcze się stara :p
Syn też bardzo dzielny u stomatologa. Także wizyty udane :)

@motylek24 zgadzam sie z Tobą
Ja juz wczesniej mowilam ze nie na znaczenia czy w święta pojemy słodkiego, wszystko ma cukier i w badaniu wyjdzie czy organizm sobie radzi czy potrzebuje pomocy nieważne co byśmy jedli a tez nie ma co przesadzac ze w święta jemy tylko ciasta i czekoladę także czy zrobimy badanie teraz czy w nowy rok wyjdzie co ma wyjść.

Ja to chyba już całkiem polegnę i to dosłownie. Teraz jak wychodzę z pod prysznica to sapię, a buty to już w ogóle ciężko założyć.

Widzę, że lista gigant na wątek zamknięty :D
Golonko, a gdzie były te ładniejsze rzeczy do pierników? Bo tez zamierzamy piec:) ja już po połówkowych, wczoraj myślałam, ze wykorkuje ze stresu, ale dzisiaj rano już luz, szyjka mi się wydłużyła z 3,9 na 6 w przeciągu trzech tygodni, a tylko wdrożyłam magnez, wiec może to ma wpływ;)
W auchan byl o wiele większy wybór. Sama robisz ciasto czy kupujesz jakąś gotową recepturę? Bo ja poszłam na łatwizne i kupiłam z dr oetkera takie pudełko, gdzie już był proszek i trzeba tylko dodac masła i jajka. To jak szukasz środka na przeczyszczenie to te pierniki są jak znalazł :D Będę robić nowe, to już sama zrobię ciasto od podstaw.

Ciezko bedzie nadrobic was, nawet nie wiem ktory mam tydzien ciazy. Leze teraz z mlodsza, bo ma stan podgoraczkowy i tak sobie pomyslalam, ze zajrze do was. Mam nadzieje, ze wszystko w porzadku u kazdej z was?

reklama
Cześć dziewczyny, witam się poniedziałkowo :)
Odetchnęłam po tych moich ekscesach z ciśnieniem i lekarzem. Powiem Wam, że tak mnie głowa bolała, że do późnej nocy miałam ciśnienie146/90. Położyłam się z zimnym okładem i tak usnęłam. Następnego dnia rano jak mierzyłam to już miałam 122/70 i takie ciśnienie się utrzymuje, więc mogę stwierdzić, że ostro nastraszył mnie lekarz.
A dzisiaj rano byłam w labo zrobić morfologię i mocz bo w środę już połówkowe. Szczerze to nie mogę się już doczekać ;) no i odwiedziłam lumpka angielskiego i nawet zakupiłam coś dla siebie bo brzuszek się szybko powiększa ;)

Dostałam lekarza skierowanie na glukozę i takie mam do Was pytanie bo on chce żebym miała gotowe wyniki na 3.01. a ja wtedy będę miała dopiero 24tc. to nie wiem czy zrobić wcześniej czyli przed świętami czy jakoś wizytę przesunąć bo to na nfz?

Idę Was poczytać co natworzyłyście :)
Hej, ja mam tą samą sytuację, bo wizytę mam na 2 stycznia i już mam mieć wyniki glukozy i też to będzie mój 24 tydzień i nie wiem czy zrobić przed świętami, czy przed sylwestrem..? :p

Do góry