reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Moje zdanie podtrzymuje, slyszalam opowiesci ze szpitali, wiec nie udaje, ze jest inaczej.
Znam Twoje zdanie na temat cc, Ty znasz moje, nie brnijmy dalej w ten temat, bo bedzie ciezko o wymianę zdań, ktora przyniesie jakis pozytek.
Zdecydowanie chetniej porozmawialabym na tematy, na ktore mamy zblizone poglady, bo na pewno takie sie znajda, ale mam wrazenie, ze ich konsekwentnie unikasz. Nie wiedzialam, ze sie je powtarza, dzieki za info. A z ciekawszych rzeczy to ostatnio doczytalam, ze w 3 trymestrze powtarza sie hiv, choc nie kazdy lekarz prowadzacy o tym wspomina. Ja jestem prawie pewna, ze w pierwszej ciąży nie powtarzalam.

Wiecie jak to jest z tym potwierdzonym wynikiem badania grupy krwi? Kurcze, moze przed porodem dopytam sie lekarki, jak jest u nich w szpitalu, czy cos sie zmienilo.przez te kilka lat odkad poprzednio rodzilam.
Jak lekarka mi zrobi badania to dam znac co dokładnie powtarzałam, ale wydaje mi się, że wszytkie (HIV, wirusowe zapalenie wątroby itp.....).

reklama
U mnie zawsze płeć była zupełnie obojętna. Faceci niby marzą o synach, ale potem ich relacje zwykle są ciężkie a córeczki są tatusiowe. Ja byłam chłopaciarą. To mnie interesowała piłka, to ja siedziałam z tatą i oglądałam mecze piłki nożnej, skoki w tv, moich braci w ogóle to nie interesowało. Ja z tatą jeździłam na mecze siatkówki itd.
Taka dokładnie jest moja córcia!! Od urodzenia córeczka tatusia. Wszytko z tatą robi w warsztacie, naprawia auto, przygotowuje rowery na wiosnę a przed zimą serwisują freza, razem pływają łodzią , chodzą na ryby, na grzyby...jeżdżą na quadzie.... Zupełnie inne zainteresowania niż typowa córcia :-D.... Nieład artystyczny ma w pokoju taki sam jak mąż w jej wieku :-D więc widać, że niedaleko pada jabłko od jabłoni :-D.... Teraz będą w to wszytko wciągać małego :-D:-D

No właśnie kurcze wydaje mi się że w pierwszej ciąży potrzebowałam skierowanie na krzywa mimo że robilam ja prywatnie. Teraz moja gin kazała zrobić przed kolejna wizyta w grudniu i nie dostałam skierowania.. Może podpowiedzą mi dziewczyny które już ją robiły prywatnie czy skierowanie jest potrzebne?

U mnie tragiczna nocka, synek od wczoraj ma wysoką gorączke, w nocy udało się ją trochę zbić ale i tak ciągle się budził i pokazuje że boli go ucho :( zaraz idziemy do lekarza.

Kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na dobre wieści :)

Pytalam ostatnio o krzywa prywatnie ile kosztuje itp, powiedzieli, ze i tak trzeba zaswiadczenie czy skierowanie od lekarza.

@Olciakkk .. wybacz, że nie odpisałam Ci wcześniej.. Twoja historia z Kornelką jest bardzo trudna, to jest to czego boi się każda matka.. i coś, czego nie powinna przeżyć żadna matka.. chyba nie ma większej tragedii.. niesamowicie mi przykro, że Was to spotkało.. teraz rozumiem wszelkie lęki i strachy na wyrost z Twojej strony, ale! jeśli nie dzieje się nic na prawdę niepokojącego.. w badaniach wszystko pięknie, czujesz się dobrze, nic Cię nie boli to spokojnie.. martwią Cię infekcje i słusznie, ale nie masz kontroli nad wszystkim.. łykaj sobie probiotyk, np Provag choćby całą ciążę, jeśli polepszy to Twój komfort psychiczny, a na pewno w jakimś tam stopniu ochroni, oprócz tego jogurty, kefiry, kiszonki i już.. skonsultuj to z lekarzem, podejrzewam, że poprze taki pomysł.. a Ty zyskasz jakąś kontrolę..
ja wiem, że wszystko się może wydarzyć.. ja wiem, że lęków nie da się czasem zatrzymać, ale próbuj ;) trzymam kciuki, że teraz będzie dobrze
w razie wątpliwości i strachów pisz ;)
ginekologami nie jesteśmy, ale jakieś tam słówko szepniemy ;)

@madagos dzięki za radę

Witam, zagladam na tyle rzadko, ze bez sensu abym sie gdzies udawala na watki zamknięte. Zanim jednak mnie poblokujecie chcialam Wam goraco polecic zebyscie po polowkowych zaczely smarowac sutki lano.ziaja. To czysta lanolina, opakowanie malutkie ale wystarcza spokojnie na te pol ciazy + pierwszy okres karmienia. Ja i moje 2 kolezanki smarowalysmy regularnie i nie mialysmy ani jednej krostki na sutkach, zadnej ranki, nic. Po 3 prenatalnych polecam 2 razy dziennie, na razie raz dziennie. Z medeli taka sama masc kosztuje ok 40zl, z ziaji 10... Jest o niebo lepsza od malantanu (chyba), ktory tez probowalam i bepanthenu, ktory tez uxywalam w szpitalu. Taka rada na odchodne :D
Czemu na odchodne, jak masz ochotę zostać to nikt nie broni:) a za rade dzięki, ja jednak wole smarowanie własnym mlekiem przy jakichkolwiek rankach na skutkach. Miałam na jednej piersi przez pierwsze dni tylko, dopóki mały sie nie nauczył dobrze chwytać i bardzo to pomogło.
Na krzywą jeszcze skierowania nie mam ale myślę ze na poniedzialkowej wizycie dostane:)

od 10.12 w rossmanie ;)
Screenshot_20181129-091539.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181129-091539.jpg
    Screenshot_20181129-091539.jpg
    186,6 KB · Wyświetleń: 313
Heja dzieeczyny.

Dostalyscie juz skierowanie na krzywą cukrową? Moj ginek jeszcze mi nie kazal robić. Kolejna wizyte mam po skończeniu 25 tc. Pewnie teraz zleci. Z jednej strony boje sie, ze wyjdzie mi ta cumrzyca, a z drugiej na czczo glumoza 78. Może nie będzie źle :D

Mnie niby rozklada przeziębienie, niby nie. Najpierw gardlo, pozniej katar + kichanie, teraz kaszel mnie dusi. Ale czuje sie ogolnie dobrze, nie jak nieraz przy przeziebieniach. Ratuje sie domowymi trikami ;]
Ja już dostałam skierowanie. Mam zrobić między 24 a 26 tygodniem.

reklama
No właśnie kurcze wydaje mi się że w pierwszej ciąży potrzebowałam skierowanie na krzywa mimo że robilam ja prywatnie. Teraz moja gin kazała zrobić przed kolejna wizyta w grudniu i nie dostałam skierowania.. Może podpowiedzą mi dziewczyny które już ją robiły prywatnie czy skierowanie jest potrzebne?

U mnie tragiczna nocka, synek od wczoraj ma wysoką gorączke, w nocy udało się ją trochę zbić ale i tak ciągle się budził i pokazuje że boli go ucho :( zaraz idziemy do lekarza.

Kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na dobre wieści :)
Zależy od labo. W diagnostyce chcieli w burrsie nie...

Do góry