reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja dziś mam zwykłą wizytę. I ciekawe czy dostanę skierowanie na coś więcej do labo niż tylko mocz i morfologia. Na samym początku ciąży dostałam na te wszystkie a teraz już chyba 3 wizyta na którą robię tylko morfo + mocz. Dziś powinien być też wynik cytologii.

reklama
Dziewczyny, był poruszany tutaj temat, kiedy jakie badania robić. Ja dostałam plan na całą ciąże. Może komuś się przyda :)

Załączniki

• IMG_20181129_103418.jpg
    IMG_20181129_103418.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 96
  • IMG_20181129_103707.jpg
    IMG_20181129_103707.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 69
To mi się wydaje że w mazowieckim jakoś chętnie cc nie robią, może są zbyt leniwi :p. Znajoma niedawno chciała cc, bo strasznie bała się sn, załatwiła nawet to.zaświadczenie. Wcześniej była pewna że już ma pewniaka z gin, do którego chodziła prywatnie i zostawiła sporo kasy, a on w ostatniej chwili się wykręcił i dał jej skierowanie na patologię do naszej umieralni. Na cito załatwiła to zaświadczenie a w sobotę o 3 w nocy zaczęła mieć skurcze, kolega zawiózł ją do.szpitala, co prawda jechał na solec a z nerwów zapomniał skręcić i wylądowali w brudnowskim. Dojechała na parte i.urodziła sn. Dziś to dobrze wspomina. I w jej przypadku wszystko dobrze się skończyło. Ale np 9 lat temu moja.siostra rodziła, młodemu spadało tętno a cisnęli ją na sn. W końcu po wielu godzinach zrobili jej cc, a Oli dostał 3 pkt... Podobno był cały siny... przy drugiej ciąży, od początku nawet nie myślała o sn i się jej nie dziwię. Ja syna rodziłam sn, w trakcie marzyłam o cc, bo już nie miałam siły. Też się w końcu dobrze skończyło, ale np mam żal że mi w trakcie nikt nie zrobił usg, bo synek był dwukrotnie okrecony pępowiną wokół szyi... i mogło być różnie. Teraz się nie nastawiam, będzie jak będzie, oby szczęśliwie :-).

Ja 2 lata temu poleciałam na tej promocji w Rossmann, nie było wtedy ograniczeń na ilość razy skorzystania z niej i nakupiłam oliwek, pudrów, balsamów... bo się naczytałam internetó ile to potrzeba takiemu maluchowi:p. Leżą do tej pory w szafce, nówki, nieotwarte pewnie już się termin ważności skończył :p.

Heja dzieeczyny.

Dostalyscie juz skierowanie na krzywą cukrową? Moj ginek jeszcze mi nie kazal robić. Kolejna wizyte mam po skończeniu 25 tc. Pewnie teraz zleci. Z jednej strony boje sie, ze wyjdzie mi ta cumrzyca, a z drugiej na czczo glumoza 78. Może nie będzie źle :D

Mnie niby rozklada przeziębienie, niby nie. Najpierw gardlo, pozniej katar + kichanie, teraz kaszel mnie dusi. Ale czuje sie ogolnie dobrze, nie jak nieraz przy przeziebieniach. Ratuje sie domowymi trikami ;]
Ja będę ją robić w szpitalu jak będę na podaniu zastrzyku z immunoglobulin. Tak mi mój ginek powiedział że po co mam płacić zrobimy wszystko hurtowo [emoji6] też się boję tego badania bo pewnie mi cukrzyca wyjdzie z racji tego że miałam w poprzedniej ciąży [emoji21]

No właśnie kurcze wydaje mi się że w pierwszej ciąży potrzebowałam skierowanie na krzywa mimo że robilam ja prywatnie. Teraz moja gin kazała zrobić przed kolejna wizyta w grudniu i nie dostałam skierowania.. Może podpowiedzą mi dziewczyny które już ją robiły prywatnie czy skierowanie jest potrzebne?

U mnie tragiczna nocka, synek od wczoraj ma wysoką gorączke, w nocy udało się ją trochę zbić ale i tak ciągle się budził i pokazuje że boli go ucho :( zaraz idziemy do lekarza.

Kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na dobre wieści :)
Ja nie miałam skierowania, chodzę prywatnie

reklama
Ja mam skierowanie na glukoze i będę robiła w 23 tc.
Wracam właśnie z polowkowych. Z dzidziem wszytsko ok. Ma jakiś jasny punkt w serduszku ale lekarz powiedział żeby się tym na razie nie martwić bo to pewnie jakieś zwloknienie.
Gorzej z szyjka :( bo na początku miesiąca miała 4,66 cm a teraz 2,9 cm. Mam brać magnez i luteine pod język oraz się oszczędzać. Przed świętami mam przyjechać na następną kontrolę. Póki co jak to lekarz powiedział jest głupi czas. Same wiecie dziecko nie ma szans na przeżycie a na sterydy i inne za wcześnie. W kazdym razie żyję nadzieją że leki pomogą i się bardziej nie skróci.

Do góry