reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Hej :) i jak córa zareagowała?
Nie za dobrze. Stwierdziła, że ona tego nie chce słyszeć i się wyprowadza [emoji849] Brat pasował jej póki się nie przemieszczał. Bałam się jak to będzie, bo tyle lat była sama i ogólnie ciężki charakter ma, ale pierwsze miesiące to była bajka. Pomagała mi sama z siebie, zabawiała go, koleżankom zdjęcia rozsyłała. No, ale później jak brata zaczęło interesować wszystko co jej, zaczął krzyczeć, płakać, żeby coś uzyskać - to już ją denerwuje [emoji6] No, także ciekawie będzie. Nawet to, że teraz siostra będzie jej nie przekonuje [emoji6]

reklama
W Internecie są takie informacje, że gdy jest za mało wód płodowych, to dziecko nie przybiera na masie. Niestety lekarz nic mi nie doradził, co mam robić.
Kochana nie jestem lekarzem, ale poród w 23 tc brzmi ryzykownie. Poradź się tamtego lekarza w Poznaniu, i jeśli nie będziesz przekonana to idź do innych zasięgnąć porady. Któryś z nich znajdzie bezpieczniejsze rozwiązanie. I głowa do góry. Musi być dobrze, nie ma innej opcji.

Wszystkie Twoje odpowiedzi na moje posty do tej pory były w tonie "nie zgadzam sie z Twoim zdaniem, więc dorzucę swoje pięć groszy". Jestem z tych ugodowych, co wolą wymienianie sie poradami, pogaduszki, rozmowy co u której słychać, jakie wieści z badań... a wszczynanie sie w dyskusje mnie męczy. Także o to mi chodzi.
Ok. Ignorujmy się, tak będzie najlepiej. Nigdy nie wiem czy się z kimś zgodzę czy nie i nie zależy mi na tym...

@sandra1234 zgadzam się z powyższymi komentarzami, skonsultuj się koniecznie z innym dobrym lekarzem, poród na tym etapie ciazy to ostatecznośc a jeśli było by bardzi źle to na pewno położył by Cie lekarz do szpitala więc może on tylko tak postraszyl czym może się skończyć w najgorszym wypadku. W każdym bądź razie postaraj się nie stresować i dużo pić wody.

Jeśli chodzi o poród to na pewno znajdą się lekarze którzy nie będę chcieli bez zaleceń wystawić skierowania na CC i tacy którzy zrobią to bez problemu. Zresztą wystarczy się umówić do psychiatry i mówisz o panicznym strachu przed porodem sn i bez problemu od takiego lekarza uzyskasz skierowanie (moja dr o tym mówiła). Każda z nas podejmuje decyzje i dyskusja na ten temat bądź przekonywanie kogoś na siłę nie ma sensu i do niczego dobrego nie prowadzi,podobnie jak inne gorące tematy karmienie, szczepienia itp.
Oczywiście, każdy temat może prowadzić do wymiany zdań. To znaczy żeby pisać tylko o dupie maryni? Stwierdziłam tylko, że cc to operacja, a jej się nie robi, bo pacjent chce. I wiem, że niektóre szpitale (te w Warszawie) nawet nie chcą przyjmować skierowań od psychiatry. I tokofobia to złożony proces, ale za kasę można wszystko. I trzeba też brać pod uwagę to, że niektórzy mogą naprawdę potrzebować operacji na cito.

Nie za dobrze. Stwierdziła, że ona tego nie chce słyszeć i się wyprowadza [emoji849] Brat pasował jej póki się nie przemieszczał. Bałam się jak to będzie, bo tyle lat była sama i ogólnie ciężki charakter ma, ale pierwsze miesiące to była bajka. Pomagała mi sama z siebie, zabawiała go, koleżankom zdjęcia rozsyłała. No, ale później jak brata zaczęło interesować wszystko co jej, zaczął krzyczeć, płakać, żeby coś uzyskać - to już ją denerwuje [emoji6] No, także ciekawie będzie. Nawet to, że teraz siostra będzie jej nie przekonuje [emoji6]
Coś przeczuwam, że u mnie może się podobnie skończyć, zwłaszcza że córa koniecznie chciała siostrzyczkę, a będzie braciszek. Już widzę to dzielenie się zabawkami w jej wykonaniu, jak nawet z koleżankami rówieśniczkami to bywa problem :eek:

Dziewczyny kochane pamiętajcie wpisać się z polowkowym usg do odpowiedniego wątku żebyście się nie pogubily nam ;)
Gratuluję dobrych wyników a Ty @sandra1234 daj znać po polowkowych. Wiem że będzie dobrze :)

Coś przeczuwam, że u mnie może się podobnie skończyć, zwłaszcza że córa koniecznie chciała siostrzyczkę, a będzie braciszek. Już widzę to dzielenie się zabawkami w jej wykonaniu, jak nawet z koleżankami rówieśniczkami to bywa problem :eek:
Ile ma lat? No moja też była niepocieszona, że bra. Imię jej się nie podobało, to już całkiem była na nie. Ale później oczarowana była dzidziusiem. Do czasu [emoji3]

Ok. Ignorujmy się, tak będzie najlepiej. Nigdy nie wiem czy się z kimś zgodzę czy nie i nie zależy mi na tym...

Oczywiście, każdy temat może prowadzić do wymiany zdań. To znaczy żeby pisać tylko o dupie maryni? Stwierdziłam tylko, że cc to operacja, a jej się nie robi, bo pacjent chce. I wiem, że niektóre szpitale (te w Warszawie) nawet nie chcą przyjmować skierowań od psychiatry. I tokofobia to złożony proces, ale za kasę można wszystko. I trzeba też brać pod uwagę to, że niektórzy mogą naprawdę potrzebować operacji na cito.

A widzisz moja dr mówiła że oni muszą akceptować takie skierowania i nie mogą odmówić. Bo jeżeli coś by się podczas porodu sn wydarzyło to jest to sprawa może skończyć się w sądzie. Ale widocznie co lekarz to inne podejście. Oczywiście niech każdy pisze swoje zdanie ja też zawsze staram się wyrażać swoje. Uważam jednak ze nie ma co się spierac i tworzyć niezdrowa atmosferę, tyle ode mnie w temacie :) (nie napisałam tego do Ciebie tylko ogolnie do sytuacji).

reklama
21 tydzień leci. Tak,za wcześnie, ale jeśli będzie za mało wód, to dziecko wcale nie będzie rosnąć. Mówił mi lekarz, że jak są skończone 23 tygodnie, to można wyjąć. Ale mam nadzieję, że nic takiego się nie stanie.
jestem w szoku, że jakiś lekarz uważa że dziecko w 23 tc " można wyjąć" [emoji33] w 25 tc płuca dziecka dopiero zaczynają produkować surfaktant itd. moja córka się urodziła w tym tyg i miała mnóstwo problemów wcześniaczych.

oczywiście nie pisze tego żeby Cię zdołować ale jestem w ogromnym szoku że lekarz mówi takie coś.
Życzę Ci aby wód przybyło, moja koleżanka właśnie piła ogromne ilości wody i na kolejnej wizycie było już lepiej... donosiła do 38 tc.

Do góry