reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Jeśli te twardnienia nie sprawiają bólu ani nie pojawia sie dziwny śluz lub krwawienie to się nie martwcie na zapas, lekarz sprawdzi na wizycie czy w środku wszystko ok:) przeważnie takie skurcze moga sie pojawiać przy pełnym pecherzu, przy odwodnieniu lub większej aktywności mamy lub dziecka. Odpoczywajcie jak łapią w chodzie i chodzcie jak łapią leżąc, z tego co wiem nie moga stawać sie regularne i długie, do 60s i chyba 4 na godzinę max. Ale popytajcie lekarzy bo każdy ma swoja opinie i rady
Oj tak przy pełnym pecherzu to i brzuch mnie boli muszę latać regularnie. O nocy już nie wspomnę bo też dwa razy chodzę.

reklama
Postaram się dzisiaj zacząć wątek połówkowy :D
Co tam dokładnie ma być zawarte ?

A co do twardnienia to moja Miśka siedzi cały czas pośladkowo i ten nowy stary :D gin mi tłumaczy ze co wyprostuje nóżkę to czuje parcie na pęcherz i faktycznie tak jest, albo całkowicie na nim siedzi i się buja i wtedy czuje taki twardy kamień w dole brzucha ale to raczej nie boli tylko jest takie dziwne uczucie jakby coś wyrastało spod skóry i za chwile puszcza. Myśle ze macica się wtedy buntuje. Wy macie całe brzuchu twarde czy tylko jakiś dany kawałek brzucha ?

W ogóle jestem zaskoczona tym krążkiem. Nie wiedziałam ze to jest takie wielkie i ze jakbym chciała to mogę to złapać w palce i wyszarpać.
A upławy masakra przy tym, dzisiaj myślałam ze mi wody odpływają :p cała piżama mokra w kroku, ale wszędzie pisza ze łaski miały schiza ze im wody odpływają i to norma w szczególności z rana. Pisze tak na wszelki wypadek jakby któraś tez zakorkowali :p

Postaram się dzisiaj zacząć wątek połówkowy :D
Co tam dokładnie ma być zawarte ?

A co do twardnienia to moja Miśka siedzi cały czas pośladkowo i ten nowy stary :D gin mi tłumaczy ze co wyprostuje nóżkę to czuje parcie na pęcherz i faktycznie tak jest, albo całkowicie na nim siedzi i się buja i wtedy czuje taki twardy kamień w dole brzucha ale to raczej nie boli tylko jest takie dziwne uczucie jakby coś wyrastało spod skóry i za chwile puszcza. Myśle ze macica się wtedy buntuje. Wy macie całe brzuchu twarde czy tylko jakiś dany kawałek brzucha ?

W ogóle jestem zaskoczona tym krążkiem. Nie wiedziałam ze to jest takie wielkie i ze jakbym chciała to mogę to złapać w palce i wyszarpać.
A upławy masakra przy tym, dzisiaj myślałam ze mi wody odpływają :p cała piżama mokra w kroku, ale wszędzie pisza ze łaski miały schiza ze im wody odpływają i to norma w szczególności z rana. Pisze tak na wszelki wypadek jakby któraś tez zakorkowali :p
No to ciekawostkę podalas z tym krążkiem. Nie miałam tak naprawdę o nim pojęcia
W wątku polowkowym termin wg OM, wg USG, wymiary i waga płodu, krótki opis co konkretnie badal (narządy, przepływy czy co tam jeszcze ), płeć i komentarz ginka- zawsze coś tam mówią że dobrze że bardzo dobrze itp ;)

Biegi93 ja pessara nie czułam jak mi założyli. Miałam 2,5 cm od 5 miesiąca i dochodziłam do pracy do 8 miesiąca :)

Pozdrawiam was z Karaibów :)

Czujecie ruchy? Ja bardzo słabo i to ciężko mi rozróżnić czy to jelita czy młody.
Teraz na wakacjach to wogole mam schize że przestałam czuć.

Chyba się wyluzowalam po prostu :)

Biegi93 ja pessara nie czułam jak mi założyli. Miałam 2,5 cm od 5 miesiąca i dochodziłam do pracy do 8 miesiąca :)

Czujecie ruchy? Ja bardzo słabo i to ciężko mi rozróżnić czy to jelita czy młody.

Ale nie czułaś go w sensie palcami ? Ja jak zakładam luteinę to czuje to palcem ale jak chodzę czy siedzę to go nie wyczuwam.

Ruchy czuje bardzo wyraźnie i już dość czesto. Głównie typowe kopniaki w dole brzucha

Ale nie czułaś go w sensie palcami ? Ja jak zakładam luteinę to czuje to palcem ale jak chodzę czy siedzę to go nie wyczuwam.

Ruchy czuje bardzo wyraźnie i już dość czesto. Głównie typowe kopniaki w dole brzucha
No właśnie nie czułam jakos tak mi go założył. Także nawet przytulasy potem mnie nie krępowały

Mi oczywiście brakowało miejsca w walizce na detektor tętna płodu i nie wzięłam na wakacje. Wracam za tydzień to zobaczę. Na razie relaks jeszcze :) pani na łodzi w drodze na wyspę zrobiła nam sesje brzuszkowa cała rodzinka i na rajskiej wyspie. Będzie super pamiątka

Ale Ci dobrze na tych Karaibach ;) też bym chciała.
Ja czuję ruchy wyraźnie ale najczęściej rano i wieczorem. Są pod pepkiem.

@demoniq ale macie super oproczywaj! Zdjęcia musiały wyjść pięknie!!

Ja czuję ruchy już bardzo wyraźnie i czesto, podobnie jak @Biegi zazwyczaj w dole brzucha ale czasami też w okolicach pępka.

reklama
Do góry