reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Witamy [emoji4] napisz coś więcej o sobie, skąd jesteś? W jakim wieku masz pierwsza pociechę?

A ja wczoraj cały dzień czułam jak łapały mnie bóle z więzadeł, wcześniej miałam takie tylko przy za szybkim wstawaniu ale wczoraj to już nie miało znaczenia czy leżę czy nie to i tak bolało [emoji52]

Mam pytanie bo ja albo będę mieć teraz spokojniejszy egzemplarz albo nie wiem [emoji16] czuje ruchy ale bardzo sporadycznie raz bardzo delikatne raz troszkę mocniejsze ale tylko sporadycznie, na ostatniej wizycie miałam łożysko na przedniej scianie więc sobie to tym tłumacze ale i tak mnie to zastanawia
Najpewniej jest to przez łożysko. Ja mam teraz na tylnej ale w pierwszej ciąży miałam na przedniej i jest wielka różnica. Teraz czuję ruchy często i wyraźnie a w pierwszej ciąży było ich zdecydowanie mniej i bardzo delikatne. Dopiero później młody się rozpychal ale też bez szaleństw.

reklama
Witamy [emoji4] napisz coś więcej o sobie, skąd jesteś? W jakim wieku masz pierwsza pociechę?

A ja wczoraj cały dzień czułam jak łapały mnie bóle z więzadeł, wcześniej miałam takie tylko przy za szybkim wstawaniu ale wczoraj to już nie miało znaczenia czy leżę czy nie to i tak bolało [emoji52]

Mam pytanie bo ja albo będę mieć teraz spokojniejszy egzemplarz albo nie wiem [emoji16] czuje ruchy ale bardzo sporadycznie raz bardzo delikatne raz troszkę mocniejsze ale tylko sporadycznie, na ostatniej wizycie miałam łożysko na przedniej scianie więc sobie to tym tłumacze ale i tak mnie to zastanawia
Mam syna właśnie skończył 9 lat. Dwa lata długich starań, wspomaganych i wreszcie jestem w ciąży. USG prenatalne wyszło dobrze, białko pappa na dolnej granicy normy, beta ok. Ryzyko dla trisomi 21;1:500. Martwię się choć że względu na mój wiek, 39 lat, ryzyko nie jest jakiś straszne a wręcz spadło tak jak u kobiety 32 letniej. Aktualnie czekam na wyniki testu DNA dziecka, powinny być w najbliższych dniach.

Dziewczynki dziś prawie cały dzień mam bardzo twardy brzuch. Puszcza jak małe wariuje. Ja ogólnie nie czuje tej twardości dopiero jak leżę na plecach i sprawdzę ręką.
To jest bardzo niebezpieczne?
Biorę magnez w poniedzialek miałam wizytę
Trudno określić czy to norma czy jakaś patologia. Mnie też coś strasznie ciśnie na dole, wieczorami ledwie mogę wytrzymać. Jeśli wizytę masz standardowo za miesiąc to idź wcześniej. Ja postanowiłam wytrzymać, wizytę mam za dwa tygodnie.

Dziewczynki dziś prawie cały dzień mam bardzo twardy brzuch. Puszcza jak małe wariuje. Ja ogólnie nie czuje tej twardości dopiero jak leżę na plecach i sprawdzę ręką.
To jest bardzo niebezpieczne?
Biorę magnez w poniedzialek miałam wizytę
Mi też twardnieje dzisiaj rano jak jeszcze leżałam w łóżku to.dosc.mocno było widać, w poprzedniej ciąży też tak miałam nie pamiętam jednak na jakim etapie, wydaje mi się że trochę później. Najważniejsze że nic nie boli i szybko przechodzi. Chociaż jeśli Cie to niepokoi to zadzwoń do swojego lekarza albo podjedz na IP.
Natalia91 ja poprzednim razem miałam na przedniej ścianie i czułam dużo słabiej niż teraz, a mój egzemplarz do spokojnych nie należy ;-)
Ja w poprzedniej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy czułam późno i słabo a teraz jest na tylnej i strasznie tancuje dzidzia.

Dzięki dziewczyny za pocieszenie [emoji4] gdzieś tam w środku czuje że jest wszystko ok ale wolałam się upewnić bo tyle teraz tych historii że zaczelam się martwić, ale już się nastawiam na pozytywne myślenie [emoji6][emoji3]

Mi też twardnieje i to dość długi czas (od 15tc), mam uzupełniać magnez na Maxa, jak boli lyknac nospe (brałam może 2 razy) to są skurcze baxona :) nie są niczym niepokojacym jesli nie bola i nie pojawiają się częściej niż 5 razy na godzinę ;) w nocy jak się przekrece na plecy i śpię rozwalona to potrafię się zbudzic bo mam spięta macice, rano również potrafi się spiąć i po aktywnym dniu. Wizyta za 1.5tyg polowkowa u mojego lekarza więc znów mu potruje o moich dolegliwościach ;)

Mi też twardnieje i to dość długi czas (od 15tc), mam uzupełniać magnez na Maxa, jak boli lyknac nospe (brałam może 2 razy) to są skurcze baxona :) nie są niczym niepokojacym jesli nie bola i nie pojawiają się częściej niż 5 razy na godzinę ;) w nocy jak się przekrece na plecy i śpię rozwalona to potrafię się zbudzic bo mam spięta macice, rano również potrafi się spiąć i po aktywnym dniu. Wizyta za 1.5tyg polowkowa u mojego lekarza więc znów mu potruje o moich dolegliwościach ;)
U mnie czasami przez godzinę nic a czasami trzyma długo aż się na bok połoze. A ogólnie brzuchy są teraz chyba twardsze? Ja mojej też zawsze narzekam

Jeśli te twardnienia nie sprawiają bólu ani nie pojawia sie dziwny śluz lub krwawienie to się nie martwcie na zapas, lekarz sprawdzi na wizycie czy w środku wszystko ok:) przeważnie takie skurcze moga sie pojawiać przy pełnym pecherzu, przy odwodnieniu lub większej aktywności mamy lub dziecka. Odpoczywajcie jak łapią w chodzie i chodzcie jak łapią leżąc, z tego co wiem nie moga stawać sie regularne i długie, do 60s i chyba 4 na godzinę max. Ale popytajcie lekarzy bo każdy ma swoja opinie i rady

reklama
ja też tak mam z tym że mnie od początku do 15 tyg poboloewal brzuch od początku biorę magnez 3x dziennie nospe forte no i duphaston ...

Do góry