reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Już jestem . Cały dzień coś, a to zakupy, a to wózki oglądaliśmy i wizyta u tesciów.
No to nasz mały człowiek dalej jest chłopcem :-), znów wywalił pięknie swoje klejnoty. Waży 286 gr i wszystkie pomiary biometryczne w porządku. Serduszko pięknie biło i pozostałe narządy na swoim miejscu. Szyjka, łożysko i wody też w porządku :-), a wczoraj przed snem nieźle się wiercił i latały mi te bąbelki w dole brzucha :-). Dobrze było zobaczyć Malucha. Kolejna wizyta za cztery tygodnie, a po drodze połówkowe.

Mujer- to w tych czasach niesamowita siła woli zeby się nie dowiedzieć płci! Nie wiem czy bym tak potrafiła, ale niespodzianka jest na pewno wspaniała ! Myślę, że przy trzecim dziecku mogłabym sobie sprawić taki prezent :)

My właśnie nie chcieliśmy znac płci dziecka ale coraz bliżej polowkowych i jakos tak.. no chyba sie dowiemy. Mam w tej ciazy duzo mniej czasu dla brzuszka, strasznie szybko mi leci czas a świadomość, że tam siedzi synus albo córeczka jakos tak stworzą większą więź bo wybierzemy imię i zamiast "dziecka" bedzie już jakis Brajanek. To jednak inaczej sie podchodzi. Na razie dyskutujemy. [emoji14]

Dobry dobry... ja ostatnio byłam na małym urlopie od dzieci. 2 dni bez płaczu... już zapomniałam jak to jest.
W tym tygodniu w końcu idę do lekarza i może uda się zerknąć kim jest mały lokator. Chciałabym już zacząć ogarniać wyprawkę a większość ciuszków jest typowo chłopięca lub dziewczęca.
Moje panny od wczoraj chodzą zakochane w nowych butach... Nawet spać z nimi poszły [emoji6]

Dobry dobry... ja ostatnio byłam na małym urlopie od dzieci. 2 dni bez płaczu... już zapomniałam jak to jest.
W tym tygodniu w końcu idę do lekarza i może uda się zerknąć kim jest mały lokator. Chciałabym już zacząć ogarniać wyprawkę a większość ciuszków jest typowo chłopięca lub dziewczęca.
Moje panny od wczoraj chodzą zakochane w nowych butach... Nawet spać z nimi poszły [emoji6]
Ooo, zimowe buciki kupilas? Pochwal sie, moze mnie zianspirujesz, bo mamy dzieci w podobnym wieku :)

Ooo, zimowe buciki kupilas? Pochwal sie, moze mnie zianspirujesz, bo mamy dzieci w podobnym wieku :)
Najzwyklejesze śniegowe tym razem z daichmana bo lidlowskie okazały się niewypałem. My dużo bawimy się na dworze w piachu więc pewnie w zimie niewiele się to zmieni więc eleganckie buciki nam średnio potrzebne.
Łatwo się wkładają bo maja zamek z boku nie to co te z Lidla.
Na zdjęciu para w/g najmłodszej z młodych. [emoji23] [emoji12]
received_1141995365975473.jpeg
received_178214313046664.jpeg
received_1915576035186901.jpeg

Załączniki

• received_1141995365975473.jpeg
    received_1141995365975473.jpeg
    84,4 KB · Wyświetleń: 443
  • received_178214313046664.jpeg
    received_178214313046664.jpeg
    50,3 KB · Wyświetleń: 438
  • received_1915576035186901.jpeg
    received_1915576035186901.jpeg
    68,3 KB · Wyświetleń: 441
Cześć dziewczyny
Wczoraj wrocilam z PL. Zmienili mi godzinę lotu wiec już na lotnisku byłam Ok 4 rano :baffled: 45 min czekałam w kolejce do odprawy PRIORITY, bo tak mądrze na lotnisku zarządzili dwie odprawy przy zaledwie 2 stanowiskach(do Norwegii i do Danii) :angry::angry: .... ludzi pełno ... po odprawie prawie 30 min czekalalam w kolejce do odprawy osobistej... potem w biegu zrobiłam zakupy na bezclowce i biegiem przez całe lotnisko, bo akurat wczoraj nasz samolot leciał z innego stanowiska niż zawsze.....:angry: i znowu gigantyczna kolejka do odprawy Priority !! Jednak byłam już tak zła na taką beznadziejną organizacje na lotnisku , że podeszłam do pani i zapytałam się czy rzeczywiście wszyscy ci pasażerowie mają wykupione pierwszeństwo, bo dziwnie zrobiła się tylko 1 kolejka....No i okazało się jak zawsze, że Polaczki to świnie! Sorry za wyrażenie, ale mieszkając w Norwegii mogłam poznać chamstwo i bardzo brzydkie (delikatnie mówiąc) strony większości naszych rodaków.... Dopiero potem pani zaczęła wyrzucać z kolejki osoby bez pierwszeństwa. Latam od ponad 10 lat i zawsze tak było, że ludzie masakrycznie pchają się do samolotu (mimo,że każdy ma przecież przydzielone swoje miejsce), nie przepuszcza kobiet w ciazy, matek z dziećmi czy osób starszych!! 0 kultury osobistej!
Przyleciałam bardzo zmęczona....

W Pl troszkę odpoczęłam. Wyprawiłam Córci urodzinki w rodziną i Jej przyjaciółmi :biggrin2: zamówiłam przepyszny tort ( na dole dołączyłam zdjęcie). Córcia bardzo, bardzo zadowolona.
Udało mi się kupic w Lidlu spodnie ciążowe (2pary) i 2 kardigany. Wyjątkowo wszystkiego było dużo....ale zawsze taka sama walka o ciuchy, przepychanki:angry: okropne sceny czasami można zaobserwować....

Dzisiaj odpoczywam . Mąż pojechał z Córcia rano na polską mszę, potem na basen.. kupili obiad więc ominęło mnie stanie przy garach ( a miałam wszystko przygotowane :-D)....
Jutro Córcia ma urodzinki 10 lat :biggrin2: więc jak tylko zawiozę Ją rano do szkoły to zrobię tort :biggrin2: Klasowe urodzinki wyprawiamy 16.11 :biggrin2:

A jeżeli chodzi o moje samopoczucie to jest dobrze i oby tak właśnie było przez cały czas... Miewam lekkie bole podbrzusza i jak szybko się podnoszę to czuję kłócie w podbrzuszu... Czasami brzuch robi się twardy....No i w nocy odwiedzam toaletę 3 razy.... Jedyne co mnie martwi - to nie czuję jeszcze ruchów Maluszka :( myślę, że to jednak przez moja nadwagę ... i muszę troszkę dłużej na to poczekać niż nasze szczupłe koleżanki....
Wizytę polwkową mam dopiero 21.11.... i nie wiem jak wytrzymam do tego czasu.... chyba umówię się wcześniej na prywatne usg....

Miłej niedzieli

Załączniki

• F0037173-3CC6-41DA-B9B4-0CEBA6178B23.jpeg
    F0037173-3CC6-41DA-B9B4-0CEBA6178B23.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 117
  • F1576CE6-D1A3-4192-86B0-BF1A8336C1D0.jpeg
    F1576CE6-D1A3-4192-86B0-BF1A8336C1D0.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 119
  • 4C47E0AD-ED80-466E-B207-EAB915275B58.jpeg
    4C47E0AD-ED80-466E-B207-EAB915275B58.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 121
reklama