reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

U mnie miała być taka piękna sobota, a obudziłam się z bólem głowy znowu :( chyba się skończy na tabletce niestety.
Mnie przez te pogody niestety też dopada ból głowy. A raczej takie pulsowanie. Wczoraj myślałam, że zwariuje..nic nie pomogło..tabletka, gorący prysznic, masaż skroni.. niestety zostało mi pójście spać.
Ja jestem wielka fanka wina, przed ciaza sobie nie wyobrażałam piątku bez lampki albo czterech ;) ale teraz odkrywam herbaty :) już mi się robi całkiem niezła kolekcja.
Dokładnie tak samo przed ciążą uwielbiałam raczyć się lampką wina. W ciąży kupiłam sobie w Piotrze i Pawle wino które miało napis 0,0% ale niestety nie mój smak wina ☹ zbyt owocowe A ja zdecydowanie bardziej preferowałam cierpkie wytrawne hehe
Odbijemy sobie po okresie ciąży i karmienia a teraz faktycznie zostaje rozkoszować się herbatką jeśli chodzi o grzane wino to mi zasmakowała czarna herbata z imbirem, pomarańczą i goździkami [emoji173] ostatnio to mój hit!

reklama
Uzywala ktoras z Was moze tego zelu aloesowego, chce zaczac go stosowac na brzuch, jest cos czym brzucha smarowac nie mozna ?
Screenshot_2018-10-27-14-10-32.png

Załączniki

• Screenshot_2018-10-27-14-10-32.png
    Screenshot_2018-10-27-14-10-32.png
    102,7 KB · Wyświetleń: 653
Mnie przez te pogody niestety też dopada ból głowy. A raczej takie pulsowanie. Wczoraj myślałam, że zwariuje..nic nie pomogło..tabletka, gorący prysznic, masaż skroni.. niestety zostało mi pójście spać.
Dokładnie tak samo przed ciążą uwielbiałam raczyć się lampką wina. W ciąży kupiłam sobie w Piotrze i Pawle wino które miało napis 0,0% ale niestety nie mój smak wina ☹ zbyt owocowe A ja zdecydowanie bardziej preferowałam cierpkie wytrawne hehe
Odbijemy sobie po okresie ciąży i karmienia a teraz faktycznie zostaje rozkoszować się herbatką jeśli chodzi o grzane wino to mi zasmakowała czarna herbata z imbirem, pomarańczą i goździkami [emoji173] ostatnio to mój hit!
Ja ostatni raz alkohol piłam w 2016 r. ;)
I też uwielbiam wina wytrawne! Najlepsze. Może za jakieś dwa lata się napije :D

Dziewczyny :D mam wrażenie ze zmalały mi brodawki,czy to jest możliwe w drugim trymestrze ? Mam wrażenie ze wcześniej były takie wielkie a teraz tak jakby wydają się mniejsze :D

Uzywala ktoras z Was moze tego zelu aloesowego, chce zaczac go stosowac na brzuch, jest cos czym brzucha smarowac nie mozna ?Zobacz załącznik 911222
Hej ja używałam w pierwszej ciąży Musteli i nie mam żadnego rozstępu. Teraz od razu kupiłam 3 opakowania :) ale brzuch mam zdecydowanie wiekszy. Trzeba smarować koniecznie. Moja sąsiadka w ciąży nie miała a przy karmieniu piersią jej popękały rozstepami

Hej ja używałam w pierwszej ciąży Musteli i nie mam żadnego rozstępu. Teraz od razu kupiłam 3 opakowania :) ale brzuch mam zdecydowanie wiekszy. Trzeba smarować koniecznie. Moja sąsiadka w ciąży nie miała a przy karmieniu piersią jej popękały rozstepami

Przy duzej sklonnosci do rozstepow to wiem z doswiadczenia, ze najlepszy krem duzo nie zmieni. Ja juz mam spore. Czytalam, ze aloes jest na to bardzo dobry, wiec chce sprobowac. Ten o ktorym mowisz, tez kupie jesli polecasz

Przy duzej sklonnosci do rozstepow to wiem z doswiadczenia, ze najlepszy krem duzo nie zmieni. Ja juz mam spore. Czytalam, ze aloes jest na to bardzo dobry, wiec chce sprobowac. Ten o ktorym mowisz, tez kupie jesli polecasz
Dokładnie. Ja nie używałam żadnego kremu i nie mam ani jednej kreseczki.
Napewno przy sklonnosciach warto nawilżać skórę ale moim zdaniem wystarczy zwykły krem lub olejek.

Ten żel aloesowy jest super, świetnie leczy rozne podrażnienia na skórze. Ale jeśli masz tendencje do przesuszania się skory to on niestety będzie to jeszcze pogarszał. Ewentualnie można go stosować na przemian z jakaś oliwka.

reklama
Dziewczyny :D mam wrażenie ze zmalały mi brodawki,czy to jest możliwe w drugim trymestrze ? Mam wrażenie ze wcześniej były takie wielkie a teraz tak jakby wydają się mniejsze :D
Mam takie samo wrażenie graniczące nawet z pewnością o_O!

Co do wina, to uwielbiam czwrwone wytrawne, najbardziej południowoamerykańskie i australijskie. No, ale mam nadzieję, że szybko nie będzie mi dane się nim raczyć ;).

@demoniqe ale super urlop :)!

Co do rozstępów to faktycznie podobno genetyczna sprawa przede wszystkim, ale dobre natłuszczenie i nawilżenie nie zaszkodzi. Ja w poprzednich ciążach używałam oliwki i masła shea. Nie mam ani jednego rozstępu. Na ile to jednak mazidła zadziałały to nie wiem ;).

Do góry