reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Tak jak piszą dziewczyny, opryszczka nie jest groźna w ciąży generalnie. Tylko jakbyś pierwszy raz złapała i to w pierwszym trymestrze. Poza tym zwykle pierwszy kontakt z wirusem przebiega bezobjawowo, wiec i tak byś o tym nie wiedziała zapewne (to tak na marginesie). Opryszczka wargowa i jej szkodliwość to jeden z mitów ciążowych. Dopiero przy porodzie trzeba uważać, żeby Bąbelka nie zarazić jak się ma na ustach. Bardziej powinny się martwić te dziewczyny, które nigdy opryszczki nie miały, jak ja np.

Ja mam wizytę dopiero 19 listopada, a ostatnie USG miałam 1 października. Dla mnie to mega wyzwanie. Pocieszam się tym, że dziewczyny w UK np. mają skany zdecydowanie rzadziej i jakoś dają radę ;).
Ja ostatnio pytałam swojego lekarza o opryszczke. Jako, że też nigdy nie miałam trochę się stresuje. No ale powiedzial mi że leczenie wyglada tak jak każdej innej.
Ja jutro mam wizyte przed 15 też już się nie mogę doczekać żeby zobaczyc fasolke. Zwłaszcza ze często mnie teraz podbrzusze boli i mam dużo śluzu także chce żeby zobaczył jak to tam z szyjką wygląda.
Udanej niedzieli Wam życzę. Mialam iść na odwiedziny do mamy, ale zimno i leje także zostaje w domu pod kołderką :)

reklama
Ja ostatnio pytałam swojego lekarza o opryszczke. Jako, że też nigdy nie miałam trochę się stresuje. No ale powiedzial mi że leczenie wyglada tak jak każdej innej.
Ja jutro mam wizyte przed 15 też już się nie mogę doczekać żeby zobaczyc fasolke. Zwłaszcza ze często mnie teraz podbrzusze boli i mam dużo śluzu także chce żeby zobaczył jak to tam z szyjką wygląda.
Udanej niedzieli Wam życzę. Mialam iść na odwiedziny do mamy, ale zimno i leje także zostaje w domu pod kołderką :)

Ja czytałam że ok 15/16 TC może pojawiać się więcej. A brzuch mnie np też bóli tak jak na okres ale lekko. Nie ma dnia bez bólu

Ja czytałam że ok 15/16 TC może pojawiać się więcej. A brzuch mnie np też bóli tak jak na okres ale lekko. Nie ma dnia bez bólu
Mnie w tych tygodniach też bardzo mocno bolał brzuch w szczególności po bokach, wrażenie miałam że to jajniki ale lekarka mnie uspokoiła że na tym etapie ciazy to normalne i ból jest od rozciagajacych się więzadeł.

Jestem w 4h podrozy. Co chwile sie musimy zatrzymywac, do konca sie chyba wykoncze. Bleeee az mi glowa peka. Chwilami to jestem przerazona jak ta ciaza na mnie fizycznie wplywa.

Nie przejmuj się Kochana ja teraz też mam zimno, często pojawia się u mnie jak organizm jest osłabiony. Z synkiem w ciąży też miałam. Byłam ostatnio na wizycie to moja gin powiedziała żeby się przejmować jeśli opryszczka nie pojawiła się poraz pierwszy w życiu i pozwoliła mi stosowania Son.ol wysuszajaco.
Ja nigdy w życiu nie miałam opryszczki.... a w lipcu jak wrocilismy z urlopu to przez całe 3 tygodnie mi coś wyskakiwało :baffled: wtedy jeszcze nie wiedziałam , że jestem w początkowej ciąży.... widocznie taka reakcja organizmu ;) dzięki Bogu od lipca już nigdy więcej się nie pojawiła ;)

O to jest nas jutro trochę na wizycie [emoji3] mnie brzuch tez pobolewa ale myślę że na tym etapie to normalne bo się wszystko musi zacząć dalej rozciągać. Ja też leżę pod kocykiem i się grzeje. Czekam na ten przypływ ciepla w tym tygodniu [emoji38]

Mnie w tych tygodniach też bardzo mocno bolał brzuch w szczególności po bokach, wrażenie miałam że to jajniki ale lekarka mnie uspokoiła że na tym etapie ciazy to normalne i ból jest od rozciagajacych się więzadeł.
Ja niestety mam tak samo.... Mało ostatnio piszę,bo staram się więcej odpoczywać.... Mam straszne bole właśnie po bokach...oda e od jajników w dół....aż do krocza (że tak brzydko się wyrażę).... W środę byłam na usg i lekarz mówił, że z Maluszkiem wszyrko Ok i zalecił właśnie odpoczynek.... Rozkurczowo biorę No spę a jak to nie pomaga to Paracet. Wczoraj prasowałam prawie 2 godziny i później niestety to odczułam :frown: Ból straszny....
Moja Córcia wczoraj i dzisiaj miła duże rozgrywki w ręczną, ale niestety nie mogłam Jej kibicować.... mój mąż pojechał z Córcią .... szkoda mi Jej strasznie, bo zawsze na wszytkie mecze jeździmy razem, razem przeżywamy przegrane mecze i stronie się cieszymy z tych wygranych (jest ich zdecydowanie więcej):biggrin2:... Mam nadzieję, że niedługo w końcu poczuję się lepiej. 16.11 wyprawiamy Córci urodziny (razem z 2 koleżankami z klasy). U nas w szkole jest umowna zasada, że dzieci z tego samego miesiąca wyprawiaja wspólnie urodziny. Chłopcy dla chłopców , dziewczynki dla dziewczynek, bo klasa jest bardzo duża 40 osobowa. Co roku robimy wspólnie, wynajmujemy salę w szkole, trzeba ustawić stoły, później wiadomo posprzątać sale i kuchnię, z której korzystamy. Dodatkowo wiadomo,ze każdy coś przygotowuje. My zawsze robimy najwiecej, bo jak widzę te flegmatyczne Norweżki to mam dość..... Jedna z nich raz wypatrywała popcorn w mikrofalówce :wściekła/y:i to była jej praca..... Więc w tym roku zaproponowaliśmy z mężem, żeby zrobić urodziny dziewczynkom na bowling :biggrin2: 1 godzina grania i 1 godz zabawy z jedzeniem domwyboru wg pakietu..... Czekaliśmy miesiąc czasu,żeby łaskawie Panie odpowiedziały....w końcu się zgodziły, wybrały menu ....po czym jak mąż już wszytko zamówił zaczęły pisać, że uważają, że kwota 200 nok za dziecko to bardzo dużo :angry: wcześniej już jak dla głupka mąż wysłał wyliczenie ile będzie wszytko kosztować na 1 osobę..... No,ale nie wycofały się.... Za rok sami zrobimy Córci urodziny ,albo połączymy się z dziewczynkami z października..... bo tych mamy już serdecznie dosyć :wściekła/y: Dlatego mam nadzieję, że będę się czuć na tyle dobrze żeby być tam z Córcią....
We wtorek czeka mnie jeszcze lot do Pl.... a ma być u nas wichura....wiatr 12/s... oby tylko nie rzucało samolotem....

U mnie sie troche udalo w biedrze kulic. Kolderka z minky za 15zl, przescieradla po 7.5zl, pajac za 10zl i 2szt. Bluzek za 10zl. Za to wszystko pięć dyszek. Jak będzie jednak dziewczynka, to będę plakac, ze nie wzielam maty haha, bo dla kobitek byly przesliczne :)
IMG_20181028_160210.jpg
IMG_20181028_160154.jpg
IMG_20181028_101708.jpg
IMG_20181027_211503.jpg

Załączniki

• IMG_20181028_160210.jpg
    IMG_20181028_160210.jpg
    73,3 KB · Wyświetleń: 446
  • IMG_20181028_160154.jpg
    IMG_20181028_160154.jpg
    98,6 KB · Wyświetleń: 437
  • IMG_20181028_101708.jpg
    IMG_20181028_101708.jpg
    111,9 KB · Wyświetleń: 434
  • IMG_20181027_211503.jpg
    IMG_20181027_211503.jpg
    82,5 KB · Wyświetleń: 443
Mnie też jutro rano czeka wizyta i ciekawa jestem co tam słychać w środku. Troszkę się martwię bo już miałam różne wizje. W nocy nie śpię po 3-4 godziny przez kaszel, który tylko w nocy mnie męczy. Już nie wiem co mam robić.

Uzywala ktoras z Was moze tego zelu aloesowego, chce zaczac go stosowac na brzuch, jest cos czym brzucha smarowac nie mozna ?Zobacz załącznik 911222
Używam tego żelu, ale nie do smarowania brzucha tylko do twarzy jako maseczka lub okład chłodzący przy bolącej głowie. Brzuch smaruję masłem kakaowym i masłem shea. Podobno z naturalnych mazideł najlepsze.
ja wizytuję w poniedziałek, w przyszłą sobotę zaczynamy wyczekany urlop!!!!! lecimy na Karaiby pierwszy raz w życiu, marzenie mojego życia. Syn nie może się doczekać płaszczek i rekinów.

przed urlopem hardcore w pracy, pracuje od 9 do 21 nawet. jeszcze 3 dni pracy...
O super! My też mamy w planach w listopadzie jakiś wypad bo później z dzidziusiem to już tak nie poszalejemy ;)
U mnie sie troche udalo w biedrze kulic. Kolderka z minky za 15zl, przescieradla po 7.5zl, pajac za 10zl i 2szt. Bluzek za 10zl. Za to wszystko pięć dyszek. Jak będzie jednak dziewczynka, to będę plakac, ze nie wzielam maty haha, bo dla kobitek byly przesliczne :) Zobacz załącznik 911524Zobacz załącznik 911525Zobacz załącznik 911526Zobacz załącznik 911527
Jutro muszę koniecznie zaglądnąć czy jest coś u nas :)

reklama
Nie martw się. Ja tez zaliczyłam juznzimno na ustach, a w ciąży z córką miałam ze 3 razy... Niestety! Ale wszystko jest ok. :) kiedu masz kolejna wizyte
Dziewczyny, w biedrze - 50% na tekstylia domowe, ubrania i buty. Z ostatniej promki kocyki bawelna/minky wychodza po 15zl, rożki za 15, pajace za 10:) ekstra promka. :D
Nie przejmuj się Kochana ja teraz też mam zimno, często pojawia się u mnie jak organizm jest osłabiony. Z synkiem w ciąży też miałam. Byłam ostatnio na wizycie to moja gin powiedziała żeby się przejmować jeśli opryszczka nie pojawiła się poraz pierwszy w życiu i pozwoliła mi stosowania Son.ol wysuszajaco.
Tak jak piszą dziewczyny, opryszczka nie jest groźna w ciąży generalnie. Tylko jakbyś pierwszy raz złapała i to w pierwszym trymestrze. Poza tym zwykle pierwszy kontakt z wirusem przebiega bezobjawowo, wiec i tak byś o tym nie wiedziała zapewne (to tak na marginesie). Opryszczka wargowa i jej szkodliwość to jeden z mitów ciążowych. Dopiero przy porodzie trzeba uważać, żeby Bąbelka nie zarazić jak się ma na ustach. Bardziej powinny się martwić te dziewczyny, które nigdy opryszczki nie miały, jak ja np.

Ja mam wizytę dopiero 19 listopada, a ostatnie USG miałam 1 października. Dla mnie to mega wyzwanie. Pocieszam się tym, że dziewczyny w UK np. mają skany zdecydowanie rzadziej i jakoś dają radę ;).
Dzieki dziewczyny, w sumie nie jestem pewna czy kiedys mialam wcześniej zimno, ale juz mi schodzi, takze jestem spokojniejsza:)
U mnie sie troche udalo w biedrze kulic. Kolderka z minky za 15zl, przescieradla po 7.5zl, pajac za 10zl i 2szt. Bluzek za 10zl. Za to wszystko pięć dyszek. Jak będzie jednak dziewczynka, to będę plakac, ze nie wzielam maty haha, bo dla kobitek byly przesliczne :) Zobacz załącznik 911524Zobacz załącznik 911525Zobacz załącznik 911526Zobacz załącznik 911527
A jak ten pajacyk jakosciiwo? Za 10 zl to taniej niz ja kiedys używane kupowalam! Ciekawe czy w biedrach w mojej okolicy coskolwiek zostalo

Do góry