reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja wczoraj też miałam napad i ok 16 głowa była nie do użytku, podałam się i o 19 wzięłam apap bo by mi głowę rozsadzilo. może zmiana pogody tak działa? u mnie często ma to związek
wydaje mi sie ze to ma z tym zwiazek. calkiem niedawno tez bylo zalamanie pogody i wichura i umarlam na migrene i teraz dziwne ze tez.

U mnie w Wlkp jest jakaś nawałnica... siedzę w ciepłym domku i nosa nie wystawie za drzwi :D ja wczoraj przechwalilam dobre samopoczucie i dziś cały dzień mnie mdli... kreci mi sie w gliwie i boli mnie podbrzusze do tego stopnia ze wzielam nospe. Robię zupkę brokułowa krem, snila mi sie dzis :D Zawsze jak mam gorszy dzien gotuje jakąś zupkę i druga część dnia jest bardziej znosna.
to jestesmy po sasiedzku bo ja z lubuskiego i u nas glowe urywa.od lekarza szlam to dwa razy yrwalo mi parasol i zbieralam z plotu jakiejs posesji...

@liczba dasz sobie rade z dzieciatkiem. ja w tej ciazy jetem wyjatkowo leniwa ale to moj nastroj sprawia ja poprostu budze sie usmiechnieta moge rozmawiac ale nic nie robic.. mi sie nic nie chce. i mam szczecie ze corcia juz taka duza i samodzielna. Jutro M ma urodziny i chcial bym ciasto upiekla... a ja poszlam do sklepu i kupilam :p

reklama
A jakie miałaś ciśnienie ze musiałaś robić kontrole :)?

kochana na dwóch wizytach miałam na wejściu ciśnienie około 145/90 i za każdym razem po wizycie (pewnie się pani denerwuje przed wejściem to będzie już niższe) wychodziło mi identycznie :D

u endokrynologa mam normalne, teraz mierze 4 x dziennie większość wyników jest wporzadku, miałam tylko parę razy około 136/75 i raz 148/102 i 161/89
z pomiarów wychodzi ze jest raczej w normie, cieszę się bo już miałam 3 lata temu epizod zakładany holter, skarzylam się na strasznie uderzenia gorąca, nie wróciłam z wynikami i się przedawnilo. byłam umówiona na wrzesień od nowa na holter ale ze ciąża to zrezygnowałam bo stwierdziłam że pewnie i tak wahania są normalne. mama całe życie tabletki na serce i ciśnienie, więc u mnie to różnie, ale nie zdarzają mi się już takie uporczywe napady gorąca :)

Dobrze ze piszecie o tym zmęczeniu, ja jak dochodzę do pracy to tak sapie jakbym maraton przebiegła...wczoraj postanowiłam się ruszyć i włączyłam pilates dla ciezarnych na youtubie i tez się zasapalam...na pilatesie...masakra :/

A pogody nawet nie będę komentować, myślałam ze dzisiaj nie dotrę z pracy do domu, tak wiało.

Miałaś jakieś wskazania? Czy to po prostu już czas dla Ciebie?

Pytasz się o L4? Wskazań jako takich nie było,ale w tej ciąży mi zdecydowanie ciężej niż poprzedniej. Dodatkowo córka do żłobka chodzi i od września dosłownie co chwile chora była, nawet jelitówkę nam sprzedała, cała rodzina chora[emoji85]Stwierdziłam,że to nie na moje nerwy i zdrowie.Choć nie ukrywam,że mi szkoda, bo super się odnalazła wśród dzieci ale to prywatny żłobek i kasy mi jednak szkoda. Praca fajna,lekka w biurze ale ranne wstawanie i godzina dojazdu też robi swoje. Doktor nie robił problemu, tym bardziej,że blizna po CC ostatnio bardzo mi dokucza.

Dobrze ze piszecie o tym zmęczeniu, ja jak dochodzę do pracy to tak sapie jakbym maraton przebiegła...wczoraj postanowiłam się ruszyć i włączyłam pilates dla ciezarnych na youtubie i tez się zasapalam...na pilatesie...masakra :/

A pogody nawet nie będę komentować, myślałam ze dzisiaj nie dotrę z pracy do domu, tak wiało.

kochana, ja ostatnio na treningu byłam w lipcu na pole dance, od tamtej pory same spacery, włączyłam przedwczoraj właśnie tak jak Ty na YouTube cwiczenia, na pewno fittapy dla 2 trymestru, bodajże Denise Austen coś pod cardio (dla mnie to było takie cardio dla seniorów, śmiać mi się chciało haha :D) i jeszcze jakaś babeczke.
powiem Ci ze tez odczulam większy problem, proste cwiczenia leżąc na zasadzie pracy nogą, podnoszenie, kółka w powietrzu etc strasznie mnie zmeczyly. podobne miała Chodakowska bodajże w skalpel, ale nie sprawiały mi problemu, a teraz? czułam się jak staruszka :D chcę zacząć co parę dni ćwiczyć i 2/3 razy w miesiącu chodzić na basen, choćby by wspomóc kręgosłup bo dziś od rana boli mnie krzyż...

No spe można 3 razy dziennie. Mnie też bóli, ciągnie na dole w pochwie jakby i dalej. Mam wrażenie że zaraz cis mi wypadnie. Ale to nie cały czas.

kochana, ja ostatnio na treningu byłam w lipcu na pole dance, od tamtej pory same spacery, włączyłam przedwczoraj właśnie tak jak Ty na YouTube cwiczenia, na pewno fittapy dla 2 trymestru, bodajże Denise Austen coś pod cardio (dla mnie to było takie cardio dla seniorów, śmiać mi się chciało haha :D) i jeszcze jakaś babeczke.
powiem Ci ze tez odczulam większy problem, proste cwiczenia leżąc na zasadzie pracy nogą, podnoszenie, kółka w powietrzu etc strasznie mnie zmeczyly. podobne miała Chodakowska bodajże w skalpel, ale nie sprawiały mi problemu, a teraz? czułam się jak staruszka :D chcę zacząć co parę dni ćwiczyć i 2/3 razy w miesiącu chodzić na basen, choćby by wspomóc kręgosłup bo dziś od rana boli mnie krzyż...

Tez przed ciaza chodziłam na fitness trzy razy w tygodniu, nawet na takie ostre treningi ze sztanga, no ale tak jak u Ciebie-od lipca nic nie robię :/ mam ambitny plan ćwiczyć w domu dwa razy w tygodniu i raz w tygodniu basen, muszę się trochę rozruszać bo będzie tylko gorzej.

Hej ja właśnie pierwszy raz od początku ciąży poszłam na basen :D pierwsza aktywność od tak dawna... Pierwszy trymestr że względu na wcześniejsze poronienia nie wolno mi było nic ćwiczyć ale teraz pani doktor nareszcie pozwoliła i bardzo się cieszę bo od leżenia już kręgosłup mnie boli :/
Chodzicie już na jakieś fitnessy dla mam lub macie może w planie?

Hej ja właśnie pierwszy raz od początku ciąży poszłam na basen :D pierwsza aktywność od tak dawna... Pierwszy trymestr że względu na wcześniejsze poronienia nie wolno mi było nic ćwiczyć ale teraz pani doktor nareszcie pozwoliła i bardzo się cieszę bo od leżenia już kręgosłup mnie boli :/

Ja bym bardzo chciała, ale nie mam nic fajnego w okolicy, a jeździć gdzieś dalej nie mam zwyczajnie siły po pracy :( wiec zostają ćwiczenia w domu. Natomiast zastanawiałam się nad wizyta u rehabilitanta bo mnie tez krzyż i biodra wykończą...

reklama
Ja chodzę. Chociaż po pierwszym razie przelezalam 2 dni w łóżku. Zakwasy i ból podbrzusza. I w sumie się zastanawiałam czy to dobry pomysł był, no ale już doszłam do siebie. Także w kolejny piątek już sobie będę to na spokojnie brać. Bardzo mi się podobało, ale kondycja zerowa.

Do góry