reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Hej ja właśnie pierwszy raz od początku ciąży poszłam na basen :D pierwsza aktywność od tak dawna... Pierwszy trymestr że względu na wcześniejsze poronienia nie wolno mi było nic ćwiczyć ale teraz pani doktor nareszcie pozwoliła i bardzo się cieszę bo od leżenia już kręgosłup mnie boli :/
Chodzicie już na jakieś fitnessy dla mam lub macie może w planie?
Ja sobie wykupiłam karnet na siłownię dla mam, miałam dzisiaj iść pierwszy raz, ale pogoda wygrała i nie dotarłam, ale obiecuję sobie, że pójdę w przyszłym tygodniu (bo w tym już nie ma miejsc, a jest limit 9 osób na zajęcia).

Powiem Wam, że mąż mnie dzisiaj rozłożył na łopatki. :D Mamy wybrane imiona dla chłopca i dziewczynki od samego początku- Dawid i Zosia. On rano przed wyjściem do pracy przychodzi zawsze do sypialni (bo ja już się byczę na L4) dać buziaka mi i brzuszkowi. Dzisiaj całuje ten brzuch i nagle jakby go olśniło i mówi 'a jak będziemy mieć drugiego syna to nazwiemy go GOLIAT!' Żebyście widziały jaki zadowolony był z siebie. :D

Ostatnia edycja:
reklama
Hej ja właśnie pierwszy raz od początku ciąży poszłam na basen :D pierwsza aktywność od tak dawna... Pierwszy trymestr że względu na wcześniejsze poronienia nie wolno mi było nic ćwiczyć ale teraz pani doktor nareszcie pozwoliła i bardzo się cieszę bo od leżenia już kręgosłup mnie boli :/
Chodzicie już na jakieś fitnessy dla mam lub macie może w planie?
Ja od wtorku idę na jogę dla ciężarnych

Fajnie ze zapisujecie sie na różne zajęcia:) ruch sie przyda napewno
Ja powtarzalam sobie ze będę ćwiczyć jak tylko mdłości miną ale nie potrafię sie zabrać za to. Po pracy nie mam ani siły ani czasu za dużo dla siebie, wiec jak mogę to odpoczywam, reszta to dom, dziecko itd. Moze jak będę na L4 to się ruszę:p choć jeszcze nie wiem kiedy to nastapi

Hej kochane dziewczynki
Jaku Was dzisiaj z pogodą? U nas dalej jeszcze wieje....,ale podobno ma już się uspokoić.... tylko ten nasz skandynawski niż dotał wczoraj do Pl i było prawie tak jak u nas:o
Ja wczoraj już nawet nie miałam siły pisać.... Do samegomwieczora zmagałam się z bólem w pachwinach.... takim ciągnącym w dół .... poszłam spać o 22, ale noe mogłam zasnąć, bo tak wszystko mnie bolało :( Dzisiaj póki co ból jest lekki. Przyjaciółka wczoraj do mnie dzwoniła i mówiła, ze ona w 4/5 miesiącu miała tak samo i lekarz zalecił jej dużo leżenia, odpoczynku i ogólnego „nic noe robienia”;)
Ja mam dzisiaj o 14:15 prywatną wizytę u ginekologa. Chcę sprawdzić czy z małym wszystko Ok, bo po badaniach prenatalnych cały czas jestem w nerwach o tą kość nosową :( jednak wierzę, że Maleńki jest w 100% zdrowy !
Mój mąż wczoraj przytargał od mojej przyjaciółki interaktywny plac zabaw ( tzw centrum aktywności na kółkach :-D) dla małego :-D Będzie czekać rok czasu :-D:-D

Ostatnia edycja:
Jaką bierzecie dawkę nospy? Ja od soboty mam ciągnący ból brzucha, myślałam że to jakoś przejdzie ale nie daje już rady.
40 mg. Biorę jedną rano.
Jeśli po południu znów chwytają skurcze i trzymają dłużej, powodują duży ból to lekarz mówił że można brać Max 3x1. W szpitalu również Dostawalam 3x1, albo zastrzyk domiesniowy rozkurczowy... No i jak łapią skurcze/bóle bezwzględnie położyć się najlepiej na lewym boku i przeczekać. Ja mam zagrożenie w niewydolności łożyska, więc każde skurcze tak jak przed porodem muszę kontrolowac :( póki co nic się ne dzieje strasznego to 1 ciąża na tym etapie i macica już się stawia, teraz dzidzie najszybciej rosną i przybierają na wadze więc zapewne będzie boleć :p

Ech, zazdroszcze zajec dla ciezarnych. U nas nie ma w okolicy nic... :( z reszta nie wiem te,, czy odwazylabym sie cwiczyc. Przy prawie 1.5 roczniaku mam codziennie mini siłownię i jogging, co odczuwam bólami / skurczami z wieczora.

W aplikacji dzisiaj mi sie wyswietlilo, ze w ciagu miesiaca waga dziecka zwiekszy sie 6cio krotnie :o no to nie bedzie mnie dziwilo, ze cos boli albo ciagnie. Ja sie bycze u mamy. Fajnie jesc obiadki, jak sie ich samemu nie robi :D
Też to ostatnio doczytałam! Więc jutro mam kontrolę i zapytam czy mogę włączyć jakąkolwiek aktywność fizyczna czy nadal się totalnie oszczędzać. Jak nic nie będę mogła robić to skąd będę miała siły na poród? 0.o
Ja mam tak wiele dni że umieralam i mąż robil niemal wszystko... obiady, kolacje itp.. aż mi głupio było o wszystko prosić. Mój F stanął na wysokości zadania :) codziennie jestem z niego dumna! Teraz się już lepiej czuje więc obiady robię na 2 dni I staram się powoli wszystko ogarniać w domu.

Ale wczoraj zmokłam i mnie przewiało wrrrr.
Dzisiaj nigdzie nie wychodzę. Raz możemy odpuścić.
Ja mam fitness codziennie w domu :D

Ech, zazdroszcze zajec dla ciezarnych. U nas nie ma w okolicy nic... :( z reszta nie wiem te,, czy odwazylabym sie cwiczyc. Przy prawie 1.5 roczniaku mam codziennie mini siłownię i jogging, co odczuwam bólami / skurczami z wieczora.
W drugiej ciąży wiecznie się schylałam. Jak zaszłam syn miał pół roku. Wiecznie pampersy, zabawki, potem była faza na piłkę, więc wiecznie musiałam pod auta wchodzić. Któregoś razu mnie zaczęło w klatce boleć. Poleciałam do lekarza, bo bałam się, że to serce. A ona, że kręgosłup. Ale ja to mam od zawsze problemy z kręgosłupem.

reklama
Do góry