reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2019

U mnie w Wlkp jest jakaś nawałnica... siedzę w ciepłym domku i nosa nie wystawie za drzwi :D ja wczoraj przechwalilam dobre samopoczucie i dziś cały dzień mnie mdli... kreci mi sie w gliwie i boli mnie podbrzusze do tego stopnia ze wzielam nospe. Robię zupkę brokułowa krem, snila mi sie dzis :D Zawsze jak mam gorszy dzien gotuje jakąś zupkę i druga część dnia jest bardziej znosna.

reklama
Hej dziewczyny. Wczoraj miala.pierwszy raz.w zyciu refluks połączony ze zgagą i myślałam ze wikituje..
Zaś się do mnie coś przykleiło. W ostatnich dniach zaczął mnie szczypać język. Jakoś mnie to zdziwiło więc odstawiłam pomidory bo jadłam ich na tony, a czułam że objawy się nasilają po nich. Po drodze zrobila mi się afta. Dziś wstaję rano i.oglądam gardło a tam na migdale biała krosta. Próbowałam ją ściągnąć ale się nie dało. I tak oto znowu jutro czeka mnie wizyta u laryngologa.. Powiem Wam, że teraz chodze więcej po lekarzach niż za calego dotychczasowego życia.

Mi te mdlosci chyba nigdy nie przejda. Wczoraj zapawialam mamie pol ogrodka :x @Maliina mam nadzieje, ze juz jestes po wizycie spokojniejsza. Ja mam dzisiaj msze za Tate w rocznice, wiec caly dzien wiadomo jaki jest, do tego ta 'piekna' pogoda ehh. Podziwiam, ze pracujecie, zajmujecie sie dziecmi. Ja sama siebie nie poznaje, slabosc, ze sie w glowie kreci. Na dodatek zaczely dopadac mnie mysli jak ja sobie dam rade z malutkim dzieckiem tak daleko od rodziny... Chyba zaczynam sie bac, ale pewnie zycie samo mnie wszystkiego nauczy
Mnie chyba tez nie odpuszcza. Juz sie coeszylam, ze jest ok, a to od nowa i chyba ze zdwojona silą. Dasz sobie rade. Ja tez nie mialam rodziny pod nosem, a dalam rade :)

U mnie w Wlkp jest jakaś nawałnica... siedzę w ciepłym domku i nosa nie wystawie za drzwi :D ja wczoraj przechwalilam dobre samopoczucie i dziś cały dzień mnie mdli... kreci mi sie w gliwie i boli mnie podbrzusze do tego stopnia ze wzielam nospe. Robię zupkę brokułowa krem, snila mi sie dzis :D Zawsze jak mam gorszy dzien gotuje jakąś zupkę i druga część dnia jest bardziej znosna.

Jaką bierzecie dawkę nospy? Ja od soboty mam ciągnący ból brzucha, myślałam że to jakoś przejdzie ale nie daje już rady.

Mi te mdlosci chyba nigdy nie przejda. Wczoraj zapawialam mamie pol ogrodka :x @Maliina mam nadzieje, ze juz jestes po wizycie spokojniejsza. Ja mam dzisiaj msze za Tate w rocznice, wiec caly dzien wiadomo jaki jest, do tego ta 'piekna' pogoda ehh. Podziwiam, ze pracujecie, zajmujecie sie dziecmi. Ja sama siebie nie poznaje, slabosc, ze sie w glowie kreci. Na dodatek zaczely dopadac mnie mysli jak ja sobie dam rade z malutkim dzieckiem tak daleko od rodziny... Chyba zaczynam sie bac, ale pewnie zycie samo mnie wszystkiego nauczy
Z pewnością dasz sobie radę z maluszkiem :) to z miłości będziesz wiedziała co i jak.
A wiadomo samopoczucie nie pomaga Ci w pozytywnym myśleniu. Miejmy nadzieję że niedługo Ci się poprawi.

kciuki za dziś :)
Ja również wizytuje w czwartek, ale pewnie bez usg tylko żeby zdecydować co z moim ciśnieniem miałam robić pomiary przez tydzień. u nas dziś chłodno i wieje. jedziemy z kotem do weterynarza obciąć pazurki i ogarnąć jego uszy bo zaczyna mu się coś tam dziać. miłego dnia :)
A jakie miałaś ciśnienie ze musiałaś robić kontrole :)?

Ja też w czwartek mam wizytę o 11:20 więc coraz więcej nas :)
Martyna ja też nie mam żadnych objawów, przez jakiś tydzień dość mocno bolał mnie brzuch po bokach więzadła chyba a teraz spokój i zero innych dolegliwości.

Malina kciuki za dzisiaj i za resztę dziewczyn wizytujacych. Współczuję bardzo migreny, mnie w tej ciąży też niestety glowa boli dużo częściej niż w pierwszej.

Pogoda u nas dzisiaj tragiczna mocno wieje i leje od rana, byłam zrobić wyniki z krwi, ciekawa jestem jak tam moje tsh.
Ja wizytuję jutro o 14:15.... Ja właśnie od wczoraj zmagam się ze bólem (chyba właśnie więzadeł).... niemówienia czy tez tak któraś z Was miała, ale ja czuje jakby bolało mnie dosłownie krocze.... nic w srodku tylko tam.... Wczoraj wizela No spe ,ale musiał ratować się paracetamolem .... Dziś ponownie taki sam zestaw wzięłam ...leżę, ale nic nie przechodzi. Jestem strasznie tym zmartwiona...:(
Dziś miałam bardzo poważną rozmowę w urzędzie (NAV).... Babeczka bardzo zadowolona ze mnie, z mojego cv itp...wychwalał mnie dosłownie pod niebiosa... Gdy powiedziałam jej, że jestem w ciąży to się bardzo zdziwiła :-D. Miała plan żeby wypchnąć mnie szybko do pracy, bo jest zapotrzebowanie na pedagogów ... Za 10 tyg składam już dokumenty na macierzyński ( bo okres rozpatrywania wniosków jest bardzo długi ) i na około 3 tyg przed planowanym terminem porodu przechodzę już na macierzyński..... Przejmę też najprawdopodobniej cześć urlopu tacierzynskiego, który należy się mojemu mężowi, bo on pracuje w takiej branży, że nie dostanie kilku/kilkunastu tygodni wolnego....

reklama
Jaką bierzecie dawkę nospy? Ja od soboty mam ciągnący ból brzucha, myślałam że to jakoś przejdzie ale nie daje już rady.
Ja biorę zwykłą no spę ( kiedyś lekarz zalecil do 3 razy na sobę). Tego się trzymam. Wiem, że niektore dziewczyny maja w zaleceniach nawę No spe max czy forte.... ja zostaję jednak przy tej zwykłej.... Do tego jeszcze biorę Paracet .... wczoraj ten zestaw mi pomógł.... dzisiaj jeszcze nie....

Ostatnia edycja:
Do góry