reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziś wizyta i nie spie od 5.
Wczoraj mialam umierający dzien... Migrena... Niszczy mi zycie.. W zyciu mialam tylko 2 a w ciąży w tak krótkim czasie juz tez 2. M przywiozl mi cisnieniomierz od mamy by sprawdzic czy bol glowy nie jest od tego ale mialam 122/70. Musialam sie uraczyc paracetamolem. Pod wieczór troszke zelzalo i pomoglam corce w lekcjach. Ale juz po 22 czulam jak mi pulsuje i nawraca. Dobrze ze dzis odpukac jest dobrze bo z taka migrena isc do lekarza byloby średnio fajnie.

Powodzenia dla wizytujacych.

reklama
Wczoraj mialam umierający dzien... Migrena... Niszczy mi zycie.. W zyciu mialam tylko 2 a w ciąży w tak krótkim czasie juz tez 2. M przywiozl mi cisnieniomierz od mamy by sprawdzic czy bol glowy nie jest od tego ale mialam 122/70. Musialam sie uraczyc paracetamolem. Pod wieczór troszke zelzalo i pomoglam corce w lekcjach. Ale juz po 22 czulam jak mi pulsuje i nawraca. Dobrze ze dzis odpukac jest dobrze bo z taka migrena isc do lekarza byloby średnio fajnie.
Mnie od wczoraj tez meczy okropny ból głowy. Niestety mnie dziś nadal boli i paracetamol nie pomógł. Fakt wieczorem miałam 129/83 ale to nadal w normie, a ból conajmniej jakbym miała 200/100. Może to od pogody...

@Mujer my już nie mam... oddałam po południu. Moim dzieciom lewą nogą nie wchodziła do buta... rozmiar dobry nawet jeszcze luz Ale tak ciasne na wysokości kostki że szybciej bym noge złamała dziecku jak buta włożyła [emoji23]
Ja biorę szoguny ze sobą, bo ciężko trafić z rozmiarem. I też właśnie muszę sprawdzić czy dobrze wchodzą.

Powodzenia!

Co do bólu i kłuć. Wiadomo, że się zdarza, ale to olewam. Nie biorę żadnych tabletek i tak już 3 ciążę. Czasem można brzuch nadwyrężyć, za dużo chodzić, pracować i wtedy się stawia. Po prostu staram się wtedy odpocząć, usiąść, położyć się. Póki nie ma jakiś silnyh bóli, krwawień czy skurczy to nie ma co panikować ;)
A niedługo będą się zdarzać przepowiadające.

Dzisiaj umówiłam się z moją "lutówką" na kulki :D Zaraz się zbieramy z Miśką, ale jakaś pogoda byle jaka, coś padało, oby nas nie złapało po drodze.

Cześć dziewczyny, nie wyrabiam z nadganianiem forum jak pracuję. Staram się czytać, ale o odpisywaniu na bieżąco mowy nie ma ;). Zaraz jadę do szpitala po wyniki PAPPy. Ciekawa jestem co mi tam powychodzi... Wizytę mam dopiero za miesiąc, więc i tak pewnie wiele się z nich nie dowiem, chyba, że tam wszystko opisane jest (?). Potem do pracy i tyram dzisiaj do 18:30 minimum. Ciężki dzień.

@Maliina współczuję migren. Okropna sprawa, chociaż ja nie miewam. Zdarza mi się silny ból głowy, ale nie migrena na szczęście. Po mnie też paracetamol generalnie spływa jak woda po kaczce.
Kciuki za wizytę!

@Mujer pytałaś kilka dni temu o nasze auto. Mamy już od 6 lat 15 letniego rodzinnego mini wana VW Tourana, którego uwielbiam. Niby myślimy o zmianie, bo stary i ciągle coś się psuje co generuje straszne koszty, ale jest tak fajny, że jeszcze z nami jeździ i pewnie pojeździ ;). 3 foteliki z tyłu wchodzą, ale tak na styk. Natomiast plusem jest to, że jeżeli damy jeden fotelik na przód, to spokojnie dorosła osoba zmieści się z dwójką w fotelikach z tyłu, więc luz. Do tego bagażnik taaaaki wielki :). Podwójny wózek i bagaże naszej czwórki na dwa tygodnie mieścił z luzem. Koleżanka z 4 dzieci ma Renault Espace i bardzo sobie chwali. My rozważamy w przyszłości Citroena Picasso.
Miłego spotkania :)!

Co do bóli to mnie czasem ciągnie w dole brzucha, albo zakłuje jak szybko wstanę. Czasem czuję jajnik jak przy owulacji, ale to raczej nie są takie dosłowne bóle tylko dziwne odczucia z brzucha :p.

Zazdroszczę ruchów. Ja jestem na to wyjątkowo mało wrażliwa :(. Z córką poczułam dopiero w 27tc!!! Z synkiem około 23...Sobie poczekam. Pewnie będę wśród Was ostatnia.

Dobrego dnia :)!

Dziewczyny kciuki za te które wizytują dzisiaj. U nas pogoda brzydka a muszę iść do miasta co nie bardzo mi pasuje. Podobno pod koniec tygodnia ma być znowu 16 stopni więc oby

Uff, doczytałam. Parę dni czułam się niebo lepiej więc pozalatwialam wczoraj tonę spraw na mieście. Dawno tyle nie chodziłam więc wieczorem odplynelam jak dziecko.

Wizytę mam w czwartek i jestem ciekawa co w środku się dzieje, ile urosła dzidzia :) no i lekarz może mi potwierdzi czy to nadal chłopiec :D od 2 dni nie czuje, abym była w ciazy, czasami coś mnie zaboli, zakloje, ale jakoś tak dziwnie mój umysł już swiruje :D
wczoraj jeszcze zrobiłam zakupy, wchodząc do sklepu zrobiło mi się mega duszno i miałam mały odlot, szybko rozpielam kurtkę żeby mieć czym oddychać no i widać było mój brzuchol, ludzie gapili się jakby zobaczyli 10latke w ciazy. Wyglądam młodo, jestem szczupła no ale bez przesady. Tak się perfidnie gapic na brzuch? Chyba dosłownie każdy się gapił... dziwnie mi z tym :/

Ja biorę szoguny ze sobą, bo ciężko trafić z rozmiarem. I też właśnie muszę sprawdzić czy dobrze wchodzą.

Powodzenia!

Co do bólu i kłuć. Wiadomo, że się zdarza, ale to olewam. Nie biorę żadnych tabletek i tak już 3 ciążę. Czasem można brzuch nadwyrężyć, za dużo chodzić, pracować i wtedy się stawia. Po prostu staram się wtedy odpocząć, usiąść, położyć się. Póki nie ma jakiś silnyh bóli, krwawień czy skurczy to nie ma co panikować ;)
A niedługo będą się zdarzać przepowiadające.

Dzisiaj umówiłam się z moją "lutówką" na kulki :D Zaraz się zbieramy z Miśką, ale jakaś pogoda byle jaka, coś padało, oby nas nie złapało po drodze.
A wiesz ze ja nie miałam wcale przepowiadajacych. Urodziłam w 35 tc ale powinny się do tego czasu pojawić jakiekolwiek. A tu nic.

Powodzenia na wizycie. Trzymam kciuki tez za to żeby migrena juz nie powróciła.

Uff, doczytałam. Parę dni czułam się niebo lepiej więc pozalatwialam wczoraj tonę spraw na mieście. Dawno tyle nie chodziłam więc wieczorem odplynelam jak dziecko.

Wizytę mam w czwartek i jestem ciekawa co w środku się dzieje, ile urosła dzidzia :) no i lekarz może mi potwierdzi czy to nadal chłopiec :D od 2 dni nie czuje, abym była w ciazy, czasami coś mnie zaboli, zakloje, ale jakoś tak dziwnie mój umysł już swiruje :D
wczoraj jeszcze zrobiłam zakupy, wchodząc do sklepu zrobiło mi się mega duszno i miałam mały odlot, szybko rozpielam kurtkę żeby mieć czym oddychać no i widać było mój brzuchol, ludzie gapili się jakby zobaczyli 10latke w ciazy. Wyglądam młodo, jestem szczupła no ale bez przesady. Tak się perfidnie gapic na brzuch? Chyba dosłownie każdy się gapił... dziwnie mi z tym :/
No tak gapic się to każdy chętny ale pewnie nikt nie zapytał czy ci pomóc, czy się dobrze czujesz...

Widzę że w czwartek sporo z nas wizytuje [emoji16]
Mi ostatnio jak zrobiło się słabo w sklepie i wyszłam na zewnątrz aby usiąść na schodach (siedziałam dobre 3min trzymając się za głowę) to dosłownie nikt się nie zatrzymał spytać czy wszystko ok.

reklama

Widzę że w czwartek sporo z nas wizytuje [emoji16]
Mi ostatnio jak zrobiło się słabo w sklepie i wyszłam na zewnątrz aby usiąść na schodach (siedziałam dobre 3min trzymając się za głowę) to dosłownie nikt się nie zatrzymał spytać czy wszystko ok.
Ja też w czwartek mam wizytę o 11:20 więc coraz więcej nas :)
Martyna ja też nie mam żadnych objawów, przez jakiś tydzień dość mocno bolał mnie brzuch po bokach więzadła chyba a teraz spokój i zero innych dolegliwości.

Malina kciuki za dzisiaj i za resztę dziewczyn wizytujacych. Współczuję bardzo migreny, mnie w tej ciąży też niestety glowa boli dużo częściej niż w pierwszej.

Pogoda u nas dzisiaj tragiczna mocno wieje i leje od rana, byłam zrobić wyniki z krwi, ciekawa jestem jak tam moje tsh.

Do góry