reklama
pisces
Fanka BB :)
Myślę, że to macica łatwo ją wyczuć leżąc na plecach, mniej więcej znajduje pomiędzy kością łonową a pępkiem, wypukła i twarda.Dziewczyny a z innej beczki... Czy któraś z Was ma też taka hm gule twardsza na dole brzucha (Ja mam od trzech dni raz z lewej raz z prawej strony brzucha) nie bolesna i tylko pod wieczór jak już się położę, do tej pory myślałam że to dzidzia tam po prostu jest, ale co jeśli to nie jest normalne? Nie chce panikowac wizyta za tydzień dla tego Was pytam [emoji4]
Natalia91
Tak macice już jestem w stanie wyczuć ale ona jest miękka. A ta kulka jest mała twardsza i albo z lewej albo z prawej stronyMyślę, że to macica łatwo ją wyczuć leżąc na plecach, mniej więcej znajduje pomiędzy kością łonową a pępkiem, wypukła i twarda.
Biedronka84
Dziewczynki wszystko oky,szybkie usg,posłuchanie serduszka[emoji173].Groszek ma się dobrze.Omówiliśmy wyniki badań prenatalnych i czekam teraz na połówkowe.Od jutra jestem na L4.
Tak macice już jestem w stanie wyczuć ale ona jest miękka. A ta kulka jest mała twardsza i albo z lewej albo z prawej strony
Właśnie miałam pisać post o tym
Ja jak leżę na plecach to mam takie wypuklenie nie mogę sama określić czy to twarde czy miękkie bardziej twardsze wg mnie. Ale zdarza się że nagle pojawia się kulka u mnie na środku w dole lub po prawej stronie i to już jest twardsze.
Na FB na grupie dziewczyny nastraszyły że to skurcze/stawianie się i jak kłuje w pochwie np a ja tak mam to może skracac się szyjka.
Co to kłucia to lekarz mi mówił że to normalne bo się rozciąga itp a co to stawiania to innych lekarz kazał mi brać nospe i zgłosić to lekarzowi. Napisałam do swojej ale jeszcze nie odpisała a kolejna wizytę mam za 2 tyg.
Trochę się martwię bo tak mi jakoś ciężko w brzuchu i ciągnie.
A dziewczyny może piszecie dokładnie/pokażecie brzuchy na leżąco bo ha już nie wiem czy mój jest cały czas taki twardy w sensie wypuklony czy to tak ma być
hmm. ja nie mam kulki ale mam dosłownie nad spojeniem, taki twardszy pas, jakby to powiedzieć na wysokości gdzie się majtki kończą to w tej Lini
nie boli, nic nie kłuje.. myślę że to fizjologiczne. ale nie zaszkodzi zapytać napewno
nie boli, nic nie kłuje.. myślę że to fizjologiczne. ale nie zaszkodzi zapytać napewno
Biegi93
Tez mi się tak zdarza. Ginekolog mi powiedział ze to pierwsza ciąża i to normalne ze macica się trochę stawia. Wyobraź sobie ze ma pierwszy raz intruza w sobie. To reaguje. Ale mówi ze to norma i się nie przejmować bo szyjka wzorowa. Szczerze ja się tym orałam jak głupia. Mam wrażenie ze ten stres powodował ze macica mi się stawiała co chwile.Juz byłam tak zestresowana ze myślałam ze faktycznie niedługo zacznę rodzic . Jak mnie uspokoił to jak ręka odjął. Wszystko się uspokoiło.Właśnie miałam pisać post o tym
Ja jak leżę na plecach to mam takie wypuklenie nie mogę sama określić czy to twarde czy miękkie bardziej twardsze wg mnie. Ale zdarza się że nagle pojawia się kulka u mnie na środku w dole lub po prawej stronie i to już jest twardsze.
Na FB na grupie dziewczyny nastraszyły że to skurcze/stawianie się i jak kłuje w pochwie np a ja tak mam to może skracac się szyjka.
Co to kłucia to lekarz mi mówił że to normalne bo się rozciąga itp a co to stawiania to innych lekarz kazał mi brać nospe i zgłosić to lekarzowi. Napisałam do swojej ale jeszcze nie odpisała a kolejna wizytę mam za 2 tyg.
Trochę się martwię bo tak mi jakoś ciężko w brzuchu i ciągnie.
A dziewczyny może piszecie dokładnie/pokażecie brzuchy na leżąco bo ha już nie wiem czy mój jest cały czas taki twardy w sensie wypuklony czy to tak ma być
N
Natuś_ka
Gość
Pytajcie lekarzy dziewczyny napewno Was to uspokoi, jak którąś ma problem z szyjką to napewno lekarz do tego dojdzie. Ale nie martwcie sie na zapas kluciem, ciagnieciem, twardnieniem, tam w środku sie naprawdę sporo dzieje, wszystko sie rozciąga i przemieszcza. Swoje obawy lepiej skonsultować i to na żywo a nie szukać w internetach podobnych objawów bo można sie wpędzić w niezły strach.
reklama
Biegi93
Ja się pochwale ze chyba wczoraj poczułam ruchy trochę tam z mężem się pobawilismy, dzidzia się pokolysala i potem położyłam się na płasko położyłam rękę nad spojeniem i poczułam 3 razy takie jakby wypchnięcie palcem do góry. Wydaje mi się ze jelita nie wypychają się aż tak w górę jak pracują tym bardziej ze nie było do tego żadnego bulgotania Sama nie wiem, ale było to takie INNE