reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Ja w pierwszej ciąży przytyłam ponad 25 kg, 15 zeszło dość szybko po porodzie a o 10 musiałam już się postarać - dieta + ćwiczenia i dałam radę wyglądała lepiej niż przed. Ciaza, więc jeśli tylko się chce to można. Mam jednak nadzieję że teraz tyle już nie przytyje, miłego weekendu kobitki :)

Sylwia nie bój nic Ty też poczujesz ruchy już bliżej niż dalej [emoji6][emoji4]

Aneta ja w pierwszej poczułam bardzo wcześnie koło 15-16 tygodnia więc teraz to tak myślałam że mogę coś już zacząć czuć i wczoraj pierwszy raz to wychwyciałam [emoji7] nie martw się u Ciebie napewno wszystko dobrze [emoji3][emoji6]

Ja jadę zaraz na krew .
Miłego dnia dziewczyny [emoji4]

W końcu ktoś tu wazy ponad 80 kilo ;) czas zrobić coming out - ja zaczynałam z 86, teraz jest 87. Wiec same widzicie ze jak będzie ponad 10 kilo na plusie to już prawie dobije do 100, a wtedy będzie ciężko :(
Wiadomo, ze waga w ciąży wzrasta, ale trzeba uważać. Moja mama ze mną w ciąży przytyła 30 kilo i niestety 20 już jej zostało.
Ja całe życie ważyłam 55kg. Potem zamieszkałam u babci. Tam nie jadłam tylko żarłam, babcia bardzo dobrze gotuje i mi dogadzała. Poznałam też Męża i "usiadłam". Ciąże z synem zaczynałam z wagą 70kg! Sama byłam w szoku, że tyle przytyłam. Ale ja mam 172, więc aż tak nie było widać. Potem się wprowadziłam, dwójka dzieci rok po roku i znowu ważę 55 ;)

Marzycielki ja przy dwójce nie rzuciłam ani kg. A nawet odwrotnie... Nie ma czasu jeść normalnie i człowiek zje ciastko zamiast śniadania. No To i wagą nie spada...
To ja schudłam 15kg ;) Ale przy dzieciach mi się strasznie zmienił tryb życia. Mało jadłam. Na początku karmienia córki byłam na diecie bezmlecznej, więc zero słodyczy. I waga leciała. Bałam się trochę, że za bardzo. Ale teraz zeszłam w ciążę i mam nadzieję trochę przytyć. Ale wiem, że szybko zrzucę. Moja mama po trójce dzieci wyglądała jak kościotrup.

Ja nie wiem jak wy to robicie że jesteście takie płaściutkie :D. Ja wyglądam jakbym nosiła przynajmniej 3 potworki :D a startowałam z całkowicie płaskiego dość umięśnionego brzucha który teoretycznie powinien trzymać wszystko w środku jak najdłużej :D Obalam mit ze w pierwszej ciazy brzuch rośnie wolno :p aż strach pomyśleć co będzie w kolejnej :D

Załączniki

• 6F95DA1C-C0CB-4A7B-BEBC-494D2AA320B2.jpeg
    6F95DA1C-C0CB-4A7B-BEBC-494D2AA320B2.jpeg
    186,7 KB · Wyświetleń: 131
Ja nie wiem jak wy to robicie że jesteście takie płaściutkie :D. Ja wyglądam jakbym nosiła przynajmniej 3 potworki :D a startowałam z całkowicie płaskiego dość umięśnionego brzucha który teoretycznie powinien trzymać wszystko w środku jak najdłużej :D Obalam mit ze w pierwszej ciazy brzuch rośnie wolno [emoji14] aż strach pomyśleć co będzie w kolejnej :D
Wow... Ale brzusio[emoji7] ... na 6 miesiąc już wygląda.
Każda inaczej... I jednej w bierze ciąży wyskoczy u drugiej i w 3 płaski brzuch...
Najważniejsze by dzidzia w środku zdrowo rosła

Ja nie wiem jak wy to robicie że jesteście takie płaściutkie :D. Ja wyglądam jakbym nosiła przynajmniej 3 potworki :D a startowałam z całkowicie płaskiego dość umięśnionego brzucha który teoretycznie powinien trzymać wszystko w środku jak najdłużej :D Obalam mit ze w pierwszej ciazy brzuch rośnie wolno [emoji14] aż strach pomyśleć co będzie w kolejnej :D
U mnie już też podobny :) Śliczny [emoji173]

reklama
Ja nie wiem jak wy to robicie że jesteście takie płaściutkie :D. Ja wyglądam jakbym nosiła przynajmniej 3 potworki :D a startowałam z całkowicie płaskiego dość umięśnionego brzucha który teoretycznie powinien trzymać wszystko w środku jak najdłużej :D Obalam mit ze w pierwszej ciazy brzuch rośnie wolno :p aż strach pomyśleć co będzie w kolejnej :D
Ja też pół życia na siłowni, ćwiczenia itp przy 170 wazylam przed ciaza 56kg i to raczej mięśnie i płaski brzuch! Po 4 miesięcznych mdlosciach schudłam do 54 i tak ciągle trzymam. Teraz objawy przechodzą więc może zacznę przybierać... A mój brzuch wygląda tak jak Twój!!! Zastanawiałam się jakim cudem, też myślałam że mięśnie beda trzymać wszystko na miejscu A tu tadam! Pierwsza ciąża na tym etapie brzuch jak w 6mcu. :D:D:D

Do góry