reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja nie wiem jak wy to robicie że jesteście takie płaściutkie :D. Ja wyglądam jakbym nosiła przynajmniej 3 potworki :D a startowałam z całkowicie płaskiego dość umięśnionego brzucha który teoretycznie powinien trzymać wszystko w środku jak najdłużej :D Obalam mit ze w pierwszej ciazy brzuch rośnie wolno [emoji14] aż strach pomyśleć co będzie w kolejnej :D
Jaki ładny, też mam taki ale tylko wieczorami albo jak duzo zjem

reklama
Ja też pół życia na siłowni, ćwiczenia itp przy 170 wazylam przed ciaza 56kg i to raczej mięśnie i płaski brzuch! Po 4 miesięcznych mdlosciach schudłam do 54 i tak ciągle trzymam. Teraz objawy przechodzą więc może zacznę przybierać... A mój brzuch wygląda tak jak Twój!!! Zastanawiałam się jakim cudem, też myślałam że mięśnie beda trzymać wszystko na miejscu A tu tadam! Pierwsza ciąża na tym etapie brzuch jak w 6mcu. :D:D:D
Ja cały czas trzymam od początku 58 kg i ani kg więcej :D a brzuchol piłka

Ja cały czas trzymam od początku 58 kg i ani kg więcej :D a brzuchol piłka
Masakra haha :D Ja rozumiem, że gdybym przytyla parę kg no to wiadomo skąd taki bebzolek. A ja póki co schudłam i mam mega brzuch :D ale zapewne skoro nie ćwiczę, nie pracuje od 2 msca ciazy, mam się na Maxa oszczędzać no to waga zaszła z mięśni... robia się miękkie i luźne... :( lekarz się śmiał że mam się nie przejmować, że to już nie czasy że trzeba przytyć " iles kilo". Mówił że im mniej przybiera się w ciazy tym lepiej, łatwiejszy porod, szbyciej wraca się do formy, nie rozreguluja się nam hormony. Wspomniał że dobrze jeśli tarczyca i cukry są w normie, jeść normalnie (nie za dwie osoby) A reszta to genetyka, z którą nie ma sensu walczyć :D

W końcu ktoś tu wazy ponad 80 kilo ;) czas zrobić coming out - ja zaczynałam z 86, teraz jest 87. Wiec same widzicie ze jak będzie ponad 10 kilo na plusie to już prawie dobije do 100, a wtedy będzie ciężko :(
Wiadomo, ze waga w ciąży wzrasta, ale trzeba uważać. Moja mama ze mną w ciąży przytyła 30 kilo i niestety 20 już jej zostało.
Kochana witaj w klubie, ja zaczynałam 85, potem obżarstwo na wakacjach, teraz mam 88, czasami waha się 87-88, ale wiadomo woda itd

Kochana witaj w klubie, ja zaczynałam 85, potem obżarstwo na wakacjach, teraz mam 88, czasami waha się 87-88, ale wiadomo woda itd
Ja kilka lat temu ważyłam 93. Wzięłam się za siebie schudłam do 71. Niestety odpuściłem i waga się wyposrodkowala na 82. Od kiedy jestem w ciąży jem jak smok a waga idzie w dół. Dziś równe 80.

Dziewczyny doradzcie proszę. Mój lekarz jest na urlopie. Wczoraj laryngolog zalecił mi syrop prawoslazowy bo innych leków nie mógł mi przepisać na zapalenie tchawicy. Ale syrop jest z alkoholem. Niewielka jest jego ilość Ale jednak. Nie znalazłam w aptekach żadnego syropu prawoslazowego bez alkoholu. Najlagodniejszy jaki znalazłam jest dopuszczony dla dzieci od 3 roku zycia( czyli chyba ma najmniej etanolu w skladzie). Czy któraś z Was przyjmowała takie leki w ciazy? Bo nie wiem czy pić czy nie pić a ten kaszel mnie wykończy.

Ja kilka lat temu ważyłam 93. Wzięłam się za siebie schudłam do 71. Niestety odpuściłem i waga się wyposrodkowala na 82. Od kiedy jestem w ciąży jem jak smok a waga idzie w dół. Dziś równe 80.

Dziewczyny doradzcie proszę. Mój lekarz jest na urlopie. Wczoraj laryngolog zalecił mi syrop prawoslazowy bo innych leków nie mógł mi przepisać na zapalenie tchawicy. Ale syrop jest z alkoholem. Niewielka jest jego ilość Ale jednak. Nie znalazłam w aptekach żadnego syropu prawoslazowego bez alkoholu. Najlagodniejszy jaki znalazłam jest dopuszczony dla dzieci od 3 roku zycia( czyli chyba ma najmniej etanolu w skladzie). Czy któraś z Was przyjmowała takie leki w ciazy? Bo nie wiem czy pić czy nie pić a ten kaszel mnie wykończy.

Ja męczyłam się z kaszlem i katarem. Zalecenie jakie dostałam to syrop z cebuli czosnku cytryny i miodu. I woda morska do nosa. Pomóglo:) a kaszel taki że aż dusiłam się. Może spróbuj naturalnie jak nie próbowałaś, a potem coś z aptecznych leków :)

Ja męczyłam się z kaszlem i katarem. Zalecenie jakie dostałam to syrop z cebuli czosnku cytryny i miodu. I woda morska do nosa. Pomóglo:) a kaszel taki że aż dusiłam się. Może spróbuj naturalnie jak nie próbowałaś, a potem coś z aptecznych leków :)
Naturalne metody sprawiły jedynie że przeziębienie zamieniło się w zapalenie tchawicy. Przez ponad tydzień walczyłam syropem z cebuli czosnkiem imbirem itp. Jest tylko gorzej

reklama

Może zrób syrop z cebuli? Jest paskudny ale jak się zatka nos i wtedy połknie to do przeżycia a dobrze nawilża gadło a w pełni naturalny i wtedy ten syrop co lekarz przepisał uzupełniająco nie w dużej ilości powinien więcej korzyści niż szkody zrobić bo ponoć przewlekły kaszel dla brzuszka niezbyt dobry.

Do góry