reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Boże ... naczytam się teraz w internecie tylu różnych historii na temat kości nosowej, że chyba dziś nie zasnę..... Mam nadzieję, że może lekarz napisał tak,by naciągnąć mnie na płatne badania genetyczne, na które cały czas usilnie nalegał, na wizyty u genetyka itp..... Boże już sama nie wiem co o tym wszytkim myśleć... W rodzinie nie ma u nas żadnych obciążeń genetycznych...

Zamiast czytać o głupotach, najlepszym rozwiązaniem iść i zaczerpnąć drugiej opinii :) np. mój lekarz na NFZ robi USG w 2 minuty nawet prenatalne tak wyglądało, i dla spokoju ducha chodzę sobie prywatnie ;)

reklama
Sztrasznie strasznie mi przykro ! Na pewno wszystko się uda za kolejnym razem :) niestety często nie od nas to zależy. Jedyne o co chciałabym zapytać, w którym tygodniu straciłaś maleństwo? Teraz czy dopiero w tym momencie zdecydowałaś się do nas odezwać :(?
W 12tyg dostałam plamień, okazało sie że serduszko nie bije od 9t.c.

Boże ... naczytam się teraz w internecie tylu różnych historii na temat kości nosowej, że chyba dziś nie zasnę..... Mam nadzieję, że może lekarz napisał tak,by naciągnąć mnie na płatne badania genetyczne, na które cały czas usilnie nalegał, na wizyty u genetyka itp..... Boże już sama nie wiem co o tym wszytkim myśleć... W rodzinie nie ma u nas żadnych obciążeń genetycznych...

Idź do innego lekarza, żeby potwierdzić widoczność kości nosowej i będziesz spokojniejsza, wyniki biochemiczne (betę i pappa) masz ładne i resztę parametrów z usg również.

Z kością nosowa nie zameczaj sie bo nie pamiętam już której dziewczyny ale dzidziek miał małą kość i też nie było jej widać. U mnie dzidziek spał na początku badania więc ginek nie miał problemów ze znalezieniem. Szkoda że ci nie powiedział czy jej rzeczywiście nie ma czy nie może tego zobaczyć przez ruchliwość dziecka. Szkoda też że nie mieszkasz w pl bo poszlabys do ginka z dobrym usg i już byś to miała sprawdzone. Nie martw się na zapas.

liczba.. ja robię wszystkie prenatalne w Angelius Provita w Katowicach ;) jestem z Siemianowic

dziewczyny po stratach maluszków.. tak mi przykro.. trzymajcie się mocno!

z książek jak polecam "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy"

Ostatnia edycja:
@Ewunia1981 wyniki masz ok! A kością się nie przejmuj. Wystarczy że na usg bobas się kręcił i ciężko było ująć (u mnie na sam koniec się uspokoił i to było jedyne ujęcie buzi, lekarz byl na tyle cierpliwy ze czekal 7 min na widoczna buzie. Ujęcie było niewyraźnie, lekarz spojrzal na mój nos i męża i powiedział w koncu, ze kosc jest - nosek ma zgrabny i malutki) po opisie twojej wizyty wydaje mi się że to był jakiś gbur który na odpi**dal zrobił badanie. Jeśli masz możliwość idź na usg płatne do szpitala tam mają zawsze mega dobry sprzęt, podejrzysz dzidzie, rozwiejesz watpliwosci i się uspokoisz :)

Dzień dobry :)
Jak tylko zaszłam w ciążę kupiłam dwie książki o tej tematyce :p przerobiłam już 9 miesięcy i teraz bym chciała poczytać o opiece i rozwoju niemowląt od 1 dnia życia:) czy któraś może zna fajne książki do których warto zajrzec?;p
Niestety nie będę chodzić do szkoły rodzenia i w ramach tego douczam się sama :)
Polecam wam Tracy Hogg zaklinaczka niemowląt

reklama
Hej kochane...
Właśnie otrzymałam moje wyniki USG prenatalnego i Testu Papp-a....
Jednak opis tego USG bardzo się różni od tego, które robiłam 10 lat temu będąc w ciąży z córką. Jak dla mnie jest bardzo kiepsko opisane. Mało w nich danych...
Proszę kochane, powiedzcie mi czy wszystko jest Ok?? bo już sama nic nie wiem.... Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Też uważam że wszystko jest ok. Ryzyko skorygowane wyszło ci dużo mniejsze niż pierwotne. Z kością nosowa na spokojnie poczekaj albo idź do innego lekarza chociażby tylko po to żeby sprawdzić czy jest. Wiem że pisanie ci o tym żebyś się uspokoila nic nie da bo sama też bym pewnie się nie uspokoila ale pomyśl o maluchu. Nerwy mu szkodzą. A lekarz. Cóż widocznie gbur i naciagacz.

Do góry