reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

mam identyczny wydruk, widzę że ta sama maszyna :)

@Magdalenams nie pocieszyłaś mnie :( z jednej strony fajnie, bo cię oszczędza maleństwo, ale z drugiej liczyłam na te magiczne chwile ;) w sumie wolałabym poczuć kopy, ale wiedzieć że wszystko jest ok :)
Kochana nie przejmuj się ja w poprzedniej ciąży mimo łożyska na przedniej ścianie czułam kopniaki nie tak szybko jak teraz ale od połowy ciąży już coś się zaczęło dziać, później czuły tez inne ososby które polozyly rękę na brzuchu, więc nie martw na pewno te piękne chwilę Cie nie ominął :)

reklama
Biegi, super ze szyjka dluga i zamknieta. Gratulacje udanje wizyty, piekna Kalinka :)

Ja sie czuje fatalnie. Drugi raz cos mi "weszlo w krzyze". Nie wiem, czy to ucisk na nerwy, czy co, ale jak zle stane to tak mnie ostro zaboli, ze trace rownowage. Chodze jak łamaga :(

Biegi, super ze szyjka dluga i zamknieta. Gratulacje udanje wizyty, piekna Kalinka :)

Ja sie czuje fatalnie. Drugi raz cos mi "weszlo w krzyze". Nie wiem, czy to ucisk na nerwy, czy co, ale jak zle stane to tak mnie ostro zaboli, ze trace rownowage. Chodze jak łamaga :(
Znam ten ból. W poniedziałek miałam paraliż aż na pośladku, jak przykucnelam po coś to mąż mi pomagał wstać, szklanki w oczach taki prąd od kręgosłupa aż po noge :s byłam u kolegi fizjo z samego rana w pon po tej akcji, kazał brać tak jak i ginekolog Max dawkę magnezu czyli 3x2 Aspargin, rano obowiązkowo przeciąganie, kocie grzbiety delikatna gimnastyka no i basen! Wróciliśmy dziś z mini urlopu gdzie miałam dostęp codziennie do basenu, minęły 3 dni A ból całkowicie zniknął! Polecam :)

@Biegi93 gratulacje <3
jejku, niedawno maluszki miały 0,7 cm a teraz tak rosną szybciutko :)
niesamowite że 13 tydzień równa się 6,5 cm a półtora tygodnia później - dzidzia mierzy 10 cm
Fakt :) pamietam jak zobaczyłam zarodek pierwszy raz i się jarałam ze ma już AŻ 3 mm ! 10 cm było poza zasięgiem w ogóle mojego myślenia, a tu proszę :)

Ja myślałam że jak będzie USG dobre to papy bym nie robiła ...bo to dodatkowy stres ...a różnie wychodzi ..koleżanka też ma dziecko z tą wada jak ja i wyszła jej papa 1:15 na tą samą wadę zrobiła amino dziecko zdrowe ale ile stresu ja to musiało kosztować .
A teraz u cb z USG wszystko ok czy jeszcze nie robiłaś prenetalnych ?
Ja też się długo zastanawiałam nad testem Pappa i boje się go robić, USG wyszło wszystko idealne a te testy dają Ci odpowiedz że jest prawdopodobieństwo obciążenia lub nie i kurcze następne pół roku żyjesz że swiadoświado że może być coś nie tak. Pół roku stresu i potem maluszek zdrowy się rodzi, bo tak zazwyczaj jest. Najzwyczajniej się boje.dzis mam o 9.30 właśnie USG prenatalne i test Pappa w szpitalu, ale chyba przy USG tylko zostanę.
Jak myslimyś dziewczyny? To jest moja 3 ciaza, dwie pozostałe 10 i 13 lat temu, a wtedy takich badań nie robili. Przyznam się że tak w sumie nie jestem na bieżąco, edukuje się tym co czytam, i czasami mam mętlik co powinnam a co nie. Z moimi dziewczynami jak w ciąży chodziłam robiłam wszystko, czułam się swieświe, zero ograniczeń, a teraz samopoczucie do bani i cały czas drżę o maluszka.

Ja też się długo zastanawiałam nad testem Pappa i boje się go robić, USG wyszło wszystko idealne a te testy dają Ci odpowiedz że jest prawdopodobieństwo obciążenia lub nie i kurcze następne pół roku żyjesz że swiadoświado że może być coś nie tak. Pół roku stresu i potem maluszek zdrowy się rodzi, bo tak zazwyczaj jest. Najzwyczajniej się boje.dzis mam o 9.30 właśnie USG prenatalne i test Pappa w szpitalu, ale chyba przy USG tylko zostanę.
Jak myslimyś dziewczyny? To jest moja 3 ciaza, dwie pozostałe 10 i 13 lat temu, a wtedy takich badań nie robili. Przyznam się że tak w sumie nie jestem na bieżąco, edukuje się tym co czytam, i czasami mam mętlik co powinnam a co nie. Z moimi dziewczynami jak w ciąży chodziłam robiłam wszystko, czułam się swieświe, zero ograniczeń, a teraz samopoczucie do bani i cały czas drżę o maluszka.
Ja zdecydowałam się nie robić. Usg wyszło idealnie, ale u mnie obciążenie wiekiem ze względu na 25 lat wyszło niskie. Żadnych chrob w rodzinie nie mamy a Pappy się bałam strasznie zeby mi właśnie w głowie bałaganu nie narobiła. Żadna z moich znajomych w podobnym wieku +/- 2 lata tez nie robiła bo nawet lekarze nie kazali. Wierze ze idealne usg nie mogło się pomylić, chociaż wiem ze i takie przypadki się zdarzają :(

reklama
Znam ten ból. W poniedziałek miałam paraliż aż na pośladku, jak przykucnelam po coś to mąż mi pomagał wstać, szklanki w oczach taki prąd od kręgosłupa aż po noge :s byłam u kolegi fizjo z samego rana w pon po tej akcji, kazał brać tak jak i ginekolog Max dawkę magnezu czyli 3x2 Aspargin, rano obowiązkowo przeciąganie, kocie grzbiety delikatna gimnastyka no i basen! Wróciliśmy dziś z mini urlopu gdzie miałam dostęp codziennie do basenu, minęły 3 dni A ból całkowicie zniknął! Polecam :)
Wszytko super, ale ja na basenie jestem bezużyteczna, bo pływać nie umiem :D

Do góry