Heda
Fanka BB :)
Ewunia1981 ma super opiekę głównie przez dodatkowe choroby... zdrowa ciąża nie jest tak.fajnie prowadzona. Pierwsza wizyta wypada ok 12tc i wtedy są badania krwi. Potem ok 15tc pogadanka u położnej w 18 tc USG jedno jedyne na całą ciążę. Ok 24tc wizyta u położnej lub lekarza kontrola moczu. Potem co jakieś 2-3tc badania u położnej lub lekarza badanie moczu paskami[emoji1] nie w laboratorium, mierzenie brzucha centymetrem i dotykania brzuszka by stwierdzić jak duża jest dziecko[emoji43]. I jeśli wszystko jest ok na tym kończy się opieka w ciąży...
Ja nie byłam zadowolona... zlewali moje problem z wysokim tetnem i ciśnieniem. Chcieli mi robić RTG klatki piersiowej. A USG polegało na oglądaniu raczek i paluszków zamiast dokładnych pomiarów. Przez to ich olewanie urodziłam 2miesiace przed czasem.
Ja nie byłam zadowolona... zlewali moje problem z wysokim tetnem i ciśnieniem. Chcieli mi robić RTG klatki piersiowej. A USG polegało na oglądaniu raczek i paluszków zamiast dokładnych pomiarów. Przez to ich olewanie urodziłam 2miesiace przed czasem.