reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

20181003_213921.jpg 20181003_213850.jpg
Hehehe najważniejsze że wszystko oki. Strasznie się cieszę:) A co byś wolała?
U mnie przeciętność 1,4 termin 13.04. A podeslesz fote tego badania? Jestem ciekawa jak wygląda opis u innych lekarzy. - bo ja nic nie mam o lozysku napisane...swoje też mogę wyslac jeśli kogoś to interesuje.
nie widzialam u niej usg Ale pokój jest duży więc może i jest- jakby nie bylo możliwości na wizycie zrobić badania to poproś ja o skierowanie powinna wystawić na wcześniejsze niż polowkowe. ta placówka na chmielnej to typowa ginekologia więc ma wszystko do tego. Ciekawa jestem Twoich wrażeń o doktor koniecznie daj znać.
U nas standard- ja chcę synusia mamusi, a mąż córeczkę tatusia. :D Ale mam od poczatku przeczucie, że będzie dziewucha. :) Wyniki wrzucam, opisów nie mam tam żadnych. :) Możesz pokazać swoje!
Ja na chmielnej robiłam wszystkie badania, przesympatyczną położną trafiłam od pobierania krwi, nawet siniaka nie miałam, stąd pomysł zapisania się do Pani doktor tam. :) Oczywiście za tydzień zdam relację! :)

Załączniki

• 20181003_213921.jpg
    20181003_213921.jpg
    910,3 KB · Wyświetleń: 69
  • 20181003_213850.jpg
    20181003_213850.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 61
reklama
Jak najbardziej:) właśnie te lekkie szturchania to mogą być ruchy maleństwa a raczej jego wielkie podskoki bo machaniem rączką jeszcze nas nie zdoła ruszyć:)
Ja tak zaczelam czuć wlasnie, na dzień dzisiejszy jest to juz prawie codziennością ale z prawego boku przeniosło sie na środek, przeważnie tak z godzinę po porzadnym posiłku
Ja od kilku dni też czuje po prawej stronie już całkiem porządnie ruchy. Dużo zależy od umiejscowienia łożyska w poprzedniej ciąży miałam je na przedniej ścianie macicy i czułam dużo później i słabiej pierwsze ruchy.
Ja właśnie siedzę pod gabinetem :) lekka obsuwa. Jak zwykle w domu ciśnienie w normie, w gabinecie 143/83 :D
Haha u mnie to samo z ciśnieniem ostatnio miałam po usg prenatalnym 160/ na ileś tam nie pamiętam dokładnie a w domu niziutkie zawsze.

Jeśli chodzi o cukrzycę i postępowania to nie ma czym się stresować dieta to nic strasznego, insulina tym bardziej.... wiadomo to zawsze jakieś komplikacje, zagrożenia... ja juz wykonalam ponad 100 zastrzykow na rozrzedzenie krwi. Brzuch mam w kropki i mini siniaki. Zastrzyki mam przepisane do samego porodu, duphaston na podtrzymanie do 15 tygodnia aż rolę ochronną będzie pełniło łożysko. Tak daleko z ciąża nigdy nie zaszłam, dzidzia zdrowa póki co rośnie jak na drożdżach więc na prawdę warto! Uszy do góry i nie stresujcie się na zapas! Jak którąś z Was wspomniała stres spowalnia spalanie cukrów! Także joga i medytacja :D

na chmielnej, każda położna jest ekstra I sama placówka jest fajna bo nie tloczna więc i Panie w recepcji I położne mają czas A wręcz się nudzą I serdecznie witają każda pacjentke. Tam też znajdziesz wybitnych ultrasonografow: gmyrek czy litwinowicz ciężko się do nich zapisać Ale możliwe.
Trzymaj się ciepło,
1538597830432.jpg
1538597863661.jpg

Załączniki

• 1538597830432.jpg
    1538597830432.jpg
    408,9 KB · Wyświetleń: 277
  • 1538597863661.jpg
    1538597863661.jpg
    304,5 KB · Wyświetleń: 263
na chmielnej, każda położna jest ekstra I sama placówka jest fajna bo nie tloczna więc i Panie w recepcji I położne mają czas A wręcz się nudzą I serdecznie witają każda pacjentke. Tam też znajdziesz wybitnych ultrasonografow: gmyrek czy litwinowicz ciężko się do nich zapisać Ale możliwe.
Trzymaj się ciepło,
Zobacz załącznik 904141Zobacz załącznik 904142

mam identyczny wydruk, widzę że ta sama maszyna :)

@Magdalenams nie pocieszyłaś mnie :( z jednej strony fajnie, bo cię oszczędza maleństwo, ale z drugiej liczyłam na te magiczne chwile ;) w sumie wolałabym poczuć kopy, ale wiedzieć że wszystko jest ok :)

mam identyczny wydruk, widzę że ta sama maszyna :)

@Magdalenams nie pocieszyłaś mnie :( z jednej strony fajnie, bo cię oszczędza maleństwo, ale z drugiej liczyłam na te magiczne chwile ;) w sumie wolałabym poczuć kopy, ale wiedzieć że wszystko jest ok :)
Może kopniakow nie było ale poczekaj aż podrośnie i będzie się dzieciak pchal w jedną stronę brzucha ;) to była ulubiona zabawa mojego i musiałam go smerac żeby sobie poszedł do brzucha ;)
Ale za to tylko raz dostałam w zebro i dzięki Bogu że na tym się skończyło ;)

reklama
U nas wszystko Ok. Na 80% będzie Kalina :)). Szyjka na tym usg wyszła 4,5 cm wiec wspaniałym trafem się wydłużyła ? Nie wiem. Ważne ze szczelna i zamknięta. Generalnie do przodu. Mała ma 9 cm :)

Załączniki

• 6ED2A578-2DC2-4BD7-B95E-6F2FBC4D86CB.jpeg
    6ED2A578-2DC2-4BD7-B95E-6F2FBC4D86CB.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 90
  • 56AAB19C-0D0C-45E3-B9CA-BF6D979B601B.jpeg
    56AAB19C-0D0C-45E3-B9CA-BF6D979B601B.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 79
Do góry