reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

A może jakiś probiotyk albo więcej kwasów omega?
O właśnie zapomniałam, że mam vivomix w domu, ale dopytam jeszcze lekarza w czwartek jak to jest z tymi probiotykami.
Lekarz polecila rutinoscorbin, kupilam tez takie tabletki z propolisem, sok z malin, miod i cytryna Powol przeziebienie przechodzi.
Wolałabym nie brać żadnych aptecznych specyfików. Mam zawsze obawy co do tego, a tym bardziej teraz.
No tak w ciąży ze smakami bywa roznie. Bardzo dobre sa tez soki z malin i czarnego bzu. Jak nie masz swoich robionych to są w aptece.
Soki własnej roboty piję i malinowy i z czarnej porzeczki. Muszę jeszcze zaopatrzyć się w sok z czarnego bzu i poczytać o aceroli bo jakoś to mi umknęło.
U mnie jeszcze jest problem z jedzenie bo nie odczuwam zbytnio głodu, a jem na przymus. A jeść to bym jadła najlepiej tylko ser biały i pomidory. Z piciem wody też jest problem, więc raczę się sokami rozmajonymi z wodą. Oby drugi trymestr był lepszy!

Ja Was podziwiam dziewczyny, że macie siłę na dom, rodzinę, dzieci i jeszcze forum. Ja jestem zdechlak od początku i po prostu nie mam siły na odpalanie kompa czy patrzenie w telefon :/

reklama
No tylko ta tarczyca mnie troszkę podłamała ale ft4 jest w porządku więc może jutro lekarz też mnie pocieszy. Jeszcze z rana pójdę zrobić jakieś TPO czy jak to się pisze nie wiem bo nigdy nie miałam problemów z tarczyca

kochana jeśli przepisał Ci euthyrox to zaraz się unormuje. ja miałam 2,700 tsh ale reszta w normie wyniki, jutro idę do endo na konsultacje tych wyników. tsh spadło mi po 2 dniach brania tabletek do 1,550 :)

Właśnie odebrałam badania moczu, bakterie i pasma śluzu liczne. Tak wiec może to nie szyjka mnie kłuje tylko drogi moczowe:confused::confused:

hmm.. może głupio zabrzmi,ale czy jak oddawałas mocz do pojemnika to się przemylas i wytarlas dokładnie? ja też miałam bakterie i pasma ale lekarz nic nawet nie wspomniał o tym myślę że to nic takiego. ja przyznam się że tak dawno oddawalam mocz że o tym zapomniałam a zwyczajnie w świecie po przetrzymaniu całej nocy bez siku, jedyne co zdążyłam to odkręcić ten cholerny kubek :D

Dziewczyny a kiedy kompletować wyprawkę? Niestety z meżem nie zarabiamy milionów i ciężko bedzie jak zaczniemy pod koniec kupować wszystko. Z moim mężem sie poklocilismy o wózek bo on chciał dopiero miesiąc po narodzeniu kupić, ja wole wcześniej ze względu że moja rodzina mieszka 80 km od nas i tydzień lub coś po narodzeniu chciałabym pojechać do nich, nawet muszę bo tam pracowałam (mam l4) i bede musiala z mezem wniosek napisać bo dostaniemy z mojej roboty kase bo ubezpieczeni jestesmy prywatnie.

Dziewczyny czy wszystkie macie objawy ciążowe ? Bo ja ich za dużo nie mam najgorsze co przeszkadza to zmęczenie szczególnie po południu .

ja od początku miałam mało.
zero mdłości, wymiotów.
piersi bolaly jak się dotknęłam rzadko kiedy same z siebie,no a ból nie był taki straszny na jaki się przygotowałam czytając forum.
zapachy też nie były nie do zniesienia, drazily mnie jedyne perfumy i pianki do golenia mojego męża.

teraz co mi zostało to mega zmęczenie, choć w dzień raczej nie śpię i kładę się dość późno, to wstaje po 9 dopiero.
jak dużo chodzę, to ciągnie mnie macica, pachwiny.
no i mega często oddawanie moczu.
reszta jeśli jest to nie na tyle silna abym je odczuła hehe ;)

Dziewczyny a kiedy kompletować wyprawkę? Niestety z meżem nie zarabiamy milionów i ciężko bedzie jak zaczniemy pod koniec kupować wszystko. Z moim mężem sie poklocilismy o wózek bo on chciał dopiero miesiąc po narodzeniu kupić, ja wole wcześniej ze względu że moja rodzina mieszka 80 km od nas i tydzień lub coś po narodzeniu chciałabym pojechać do nich, nawet muszę bo tam pracowałam (mam l4) i bede musiala z mezem wniosek napisać bo dostaniemy z mojej roboty kase bo ubezpieczeni jestesmy prywatnie.
Właściwie możesz kiedy chcesz ;) myślę że po usg polowkowym to spokojnie. Będzie sporo czasu jeszcze więc możesz rozłożyć wydatki. Co do wózka to ja używałam od początku. Teraz jeszcze termin na kwiecień więc moim zdaniem musi być wcześniej. A bardzo często są w idealnym stanie używane więc też jest opcja kupić coś ekstra w dobrej cenie.

Właśnie kurier przywiózł mi poduszkę z Supermami, a w gratisie babskie niedrapki ;-), czyżby wróżba i wstępne podejrzenie chłopca się odwróciło ;-). Poducha ładnie i solidnie wykonana, szybka przesyłka. Na razie chyba będę ją wykorzystywać przy siedzeniu pod kręgosłup, bo ja mam niestety lekko powichrowany.

Zobacz załącznik 903434
Świetna ta poduszka muszę i ja się wreszcie wziąć za zakupy
Cześć dziewczyny [emoji4] nie wiem jakim cudem przez weekend naskrobałyście ponad 20 stron [emoji23]
W pt miałam wizytę u endokrynologa w związku z tym moim niskim tsh (0,4) i powiedział że wynik jest super i zostawia dawkę letroxu tą samą.
Pocieszył mnie, że w ciąży będziemy się widywać co 6 tygodni [emoji39]
Mi endo mówiła że przez wzrastajacy hormon beta hcg na początku ciąży może dochodzić do nadczynności tarczycy - tsh mocno spada, a w drugim trymescie będzie już tendencja wzrostowa. U mnie się ta teoria zgadza miesiąc przed ciąża miałam tsh 3 została mi zwiększona dawka euthyroxu do 100 zaraz po zapłodnieniu tsh spadło do 0,49, po miesiącu wzrosło do 1 a teraz mam już 1,6. Narazie biorę dalej dawkę 100 ale muszę co 4 tygodnie badać i jak będzie trzeba zwiększac dawkę.
Kobietki a czy z mężem można iść na prementalne ? Zapomniałam dopytać przez tel :D
Mój był że mną na prenatalnych a miałam częściowo przez brzuch a częściowo dopochwowo.
Dziewczyny czy wszystkie macie objawy ciążowe ? Bo ja ich za dużo nie mam najgorsze co przeszkadza to zmęczenie szczególnie po południu .
Ja już praktycznie nie mam żadnych objawów. Zmęczenie minęło, mdłości brak, czasami tylko wieoeczorem pobolewaja mnie pachwiny jak dużo pochodzę a tak to zostako tylko cieszyć się drugim trymestrem :)

A przez ten miesiąc w czym? Każdy kupuje różnie. Ja mam wszystko, więc jakieś duperele jak pampersy muszę kupić. Wcześniej jakoś koło 7 miesiące zaczęłam.

reklama
Cześć dziewczyny [emoji4] nie wiem jakim cudem przez weekend naskrobałyście ponad 20 stron [emoji23]
W pt miałam wizytę u endokrynologa w związku z tym moim niskim tsh (0,4) i powiedział że wynik jest super i zostawia dawkę letroxu tą samą.
Pocieszył mnie, że w ciąży będziemy się widywać co 6 tygodni [emoji39]
Mi kazał robic krew co 4 tyg.

Do góry