reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja Wam powiem, że jak byłam mała to miałam jakieś tam zapalenia pęcherza. I moja mama mi tak wbijala do głowy że trzeba się umyć i złapać środkowy mocz. No i jak szłam na 1 badanie moczu w ciąży co usłyszałam? Umyj się i złap środkowy mocz :p

reklama
A czy czasami nie jest tak, ze samo usg genetyczne daje 80%,a usg plus pappa daje 95%? Na taka informację sie natknelam. No ale fakt faktem, nie jest to 100% które daje tylko amnio.Sok z czarnego bzu. A teraz doraznie mleko cieple z czosnkiem i miodemA umylas sie porządnie przed pobraniem probki? Ja, glupio sie przyznać, w drugiej ciąży nie wiedziałam ze trzeba i tez mi taki wynik wyszedl
Jeśli mam być szczera to nie. Wstałam zaspana i zrobiłam co trzeba :p jutro powtórzę jeszcze raz bo i tak posiew muszę zrobic

Hej :) Na prenatalne to raczej standard, że chodzą pary. Mój G nie był ani razu na wizycie u gina ale na każdym orenatalnym jest obowiazkowo. Teraz chodzimy z rocznym synem zeby tez pooglądać rodzeństwo:D Nikt nie robi problemów A wręcz dla ojca jest specjalne krzesło i monitor gdzie wszystko widzi.

Wróciliśmy wczoraj z wakacji w Bułgarii i ehhh... chciałabym tam wrócić:D w walizce potrzaskali nam w samolocie 3 miody... wszystko mamy w miodzie:/ mimo, że były zapakowane w woreczki osobne. Grunt, że wino dojechalo cale :D

Mysle, ze lekarz wie lepiej...
Tutaj sklad duphastonu .Jedna tabletka powlekana zawiera 10 mg dydrogesteronu.
- Inne składniki leku to: laktoza jednowodna, hypromeloza, skrobia kukurydziana, krzemionka koloidalna bezwodna, magnezu stearynian. Otoczka: Opadry Y-1-7000 (hypromeloza, makrogol 400, tytanu dwutlenek (E171)).
Dlatego w żadnej ciąży nic nie wzięłam, nawet głupich witaminek. Ale rozumiem, ze czasem trzeba, bez rutinoscorbinu da się żyć. A ten alkohol nie jest szkodliwy?

Jeśli mam być szczera to nie. Wstałam zaspana i zrobiłam co trzeba :p jutro powtórzę jeszcze raz bo i tak posiew muszę zrobic

Dla spokoju zrób posiew. Mimo zachowania całych procedur przy pobieraniu wyszły mi liczne bakterie w ogólnym i potwierdziły się w posiewie, a nie miałam żadnych objawów. Pani dr mówiła, że w ciąży często namnażają się bezobjawowo. U mnie niestety antybiotyk do czwartku.
Acha i jak masz na posiew to musi być kupiony sterylny kubeczek.

reklama
Do góry