reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Chyba można zrobić prywatnie. W każdym bądź razie kiedy na początku ciąży przeglądałam cenniki różnych klinik, to często widziałam amniopunkcję i koszt.

W jakim wieku masz dzieci? Szkoda, że sama, ale będzie dobrze.
Dzieciaki 6 i 5 lat. Nie chciałabym ich zabierać na badanie. Tym bardziej, że w sumie nic nie wiadomo, jak tam jest u Bąbla. Zresztą...Ja mam traumę, jak już wielokrotnie pewnie pisałam i nie potrafię cieszyć się na wizytę. Jest to dla mnie po stracie w lutym każdorazowo stres kosmiczny.

@Papui suuuuper :)! Bardzo się cieszę i zazdroszczę.

Co do moczu, to tak, zdecydowanie trzeba się porządnie oczyścić przed pobraniem. Ja kiedyś miałam fatalny wynik przez to, że za mało się postarałam w tej materii :p.

A ja czekam na wizytę. Jest opóźnienie.

Kochana Pisałam że tsh nie spadnie w ciagu 2 dni

to mam rozumieć że kilkudniowy odstęp między badaniami i spadek o 1,200 sam się zrobił? nie znam się na tym ale miałam nadzieję że to właśnie po tych tabletkach, jeśli moje poprzednie wyniki przed ciążą zawsze oscylowaly ok 3,500 :)

idę jutro o 16 do endo, więc zapytam jak ona to ocenia :) jeśli to nie przez tabletki to być może w ciąży samo spada. dopytam.

No tylko ta tarczyca mnie troszkę podłamała ale ft4 jest w porządku więc może jutro lekarz też mnie pocieszy. Jeszcze z rana pójdę zrobić jakieś TPO czy jak to się pisze nie wiem bo nigdy nie miałam problemów z tarczyca
Anty TPO, sprawdzaja czy nie masz przeciwcial one zwykle wskazuja na chorobe tarczycy. tak jak u mnie Hashimoto. Nie martw sie, ja mam, zyje, dzidzia ma sie dobrze, tylko trzeba pilnować [emoji1]

Świetna ta poduszka muszę i ja się wreszcie wziąć za zakupy Mi endo mówiła że przez wzrastajacy hormon beta hcg na początku ciąży może dochodzić do nadczynności tarczycy - tsh mocno spada, a w drugim trymescie będzie już tendencja wzrostowa. U mnie się ta teoria zgadza miesiąc przed ciąża miałam tsh 3 została mi zwiększona dawka euthyroxu do 100 zaraz po zapłodnieniu tsh spadło do 0,49, po miesiącu wzrosło do 1 a teraz mam już 1,6. Narazie biorę dalej dawkę 100 ale muszę co 4 tygodnie badać i jak będzie trzeba zwiększac dawkę. Mój był że mną na prenatalnych a miałam częściowo przez brzuch a częściowo dopochwowo. Ja już praktycznie nie mam żadnych objawów. Zmęczenie minęło, mdłości brak, czasami tylko wieoeczorem pobolewaja mnie pachwiny jak dużo pochodzę a tak to zostako tylko cieszyć się drugim trymestrem :)
A na początku miałaś objawy bo ja też nie bardzo piersi nie bolały mdłości czasami ale delikatnie i szybko mijały ..tylko to zmęczenie najbardziej dokucza a tak to jak bym w ciazy nie była . Słyszałam serduszko to trochę się uspokoiłam ale teraz się dalej martwię czy wszystko ok , a tu tydzień do wizyty .

Dziewczyny a kiedy kompletować wyprawkę? Niestety z meżem nie zarabiamy milionów i ciężko bedzie jak zaczniemy pod koniec kupować wszystko. Z moim mężem sie poklocilismy o wózek bo on chciał dopiero miesiąc po narodzeniu kupić, ja wole wcześniej ze względu że moja rodzina mieszka 80 km od nas i tydzień lub coś po narodzeniu chciałabym pojechać do nich, nawet muszę bo tam pracowałam (mam l4) i bede musiala z mezem wniosek napisać bo dostaniemy z mojej roboty kase bo ubezpieczeni jestesmy prywatnie.
Ja powiem szczerze ide teraz na prenatalne za 3 dni i generalnie potem jade do pl. Jesli wszystko bedzie ok to mam w planach pokupowac pewne rzeczy, jakies takie "bezpluciowe" hehe. Napewno pieluchy tetrowe, muslinowe (juz wiem co to), reczniczki z kapturkiem 2 szare juz mam. Kocyk, takie pierdolki juz bede kupowac. Jesli beda jakies promocje kupie i ciuszki, sa rozne unisex, beże, żółcie. Podpytam siostry w PL, ona teraz czeka na 3 a ja 1 ;)

to mam rozumieć że kilkudniowy odstęp między badaniami i spadek o 1,200 sam się zrobił? nie znam się na tym ale miałam nadzieję że to właśnie po tych tabletkach, jeśli moje poprzednie wyniki przed ciążą zawsze oscylowaly ok 3,500 :)

idę jutro o 16 do endo, więc zapytam jak ona to ocenia :) jeśli to nie przez tabletki to być może w ciąży samo spada. dopytam.
Ja się lecze już od roku i kilka msc zeszło żeby spadło i też nie mega dyzo. A jak zrobiłam badania na poczatku ciąży to bardzo spadło więc to przez ciążę

reklama
Do góry