reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Chyba można zrobić prywatnie. W każdym bądź razie kiedy na początku ciąży przeglądałam cenniki różnych klinik, to często widziałam amniopunkcję i koszt.

W jakim wieku masz dzieci? Szkoda, że sama, ale będzie dobrze.
Dzieciaki 6 i 5 lat. Nie chciałabym ich zabierać na badanie. Tym bardziej, że w sumie nic nie wiadomo, jak tam jest u Bąbla. Zresztą...Ja mam traumę, jak już wielokrotnie pewnie pisałam i nie potrafię cieszyć się na wizytę. Jest to dla mnie po stracie w lutym każdorazowo stres kosmiczny.

@Papui suuuuper :)! Bardzo się cieszę i zazdroszczę.

Co do moczu, to tak, zdecydowanie trzeba się porządnie oczyścić przed pobraniem. Ja kiedyś miałam fatalny wynik przez to, że za mało się postarałam w tej materii :p.

A ja czekam na wizytę. Jest opóźnienie.

Kochana Pisałam że tsh nie spadnie w ciagu 2 dni

to mam rozumieć że kilkudniowy odstęp między badaniami i spadek o 1,200 sam się zrobił? nie znam się na tym ale miałam nadzieję że to właśnie po tych tabletkach, jeśli moje poprzednie wyniki przed ciążą zawsze oscylowaly ok 3,500 :)

idę jutro o 16 do endo, więc zapytam jak ona to ocenia :) jeśli to nie przez tabletki to być może w ciąży samo spada. dopytam.

No tylko ta tarczyca mnie troszkę podłamała ale ft4 jest w porządku więc może jutro lekarz też mnie pocieszy. Jeszcze z rana pójdę zrobić jakieś TPO czy jak to się pisze nie wiem bo nigdy nie miałam problemów z tarczyca
Anty TPO, sprawdzaja czy nie masz przeciwcial one zwykle wskazuja na chorobe tarczycy. tak jak u mnie Hashimoto. Nie martw sie, ja mam, zyje, dzidzia ma sie dobrze, tylko trzeba pilnować [emoji1]

Świetna ta poduszka muszę i ja się wreszcie wziąć za zakupy Mi endo mówiła że przez wzrastajacy hormon beta hcg na początku ciąży może dochodzić do nadczynności tarczycy - tsh mocno spada, a w drugim trymescie będzie już tendencja wzrostowa. U mnie się ta teoria zgadza miesiąc przed ciąża miałam tsh 3 została mi zwiększona dawka euthyroxu do 100 zaraz po zapłodnieniu tsh spadło do 0,49, po miesiącu wzrosło do 1 a teraz mam już 1,6. Narazie biorę dalej dawkę 100 ale muszę co 4 tygodnie badać i jak będzie trzeba zwiększac dawkę. Mój był że mną na prenatalnych a miałam częściowo przez brzuch a częściowo dopochwowo. Ja już praktycznie nie mam żadnych objawów. Zmęczenie minęło, mdłości brak, czasami tylko wieoeczorem pobolewaja mnie pachwiny jak dużo pochodzę a tak to zostako tylko cieszyć się drugim trymestrem :)
A na początku miałaś objawy bo ja też nie bardzo piersi nie bolały mdłości czasami ale delikatnie i szybko mijały ..tylko to zmęczenie najbardziej dokucza a tak to jak bym w ciazy nie była . Słyszałam serduszko to trochę się uspokoiłam ale teraz się dalej martwię czy wszystko ok , a tu tydzień do wizyty .

Dziewczyny a kiedy kompletować wyprawkę? Niestety z meżem nie zarabiamy milionów i ciężko bedzie jak zaczniemy pod koniec kupować wszystko. Z moim mężem sie poklocilismy o wózek bo on chciał dopiero miesiąc po narodzeniu kupić, ja wole wcześniej ze względu że moja rodzina mieszka 80 km od nas i tydzień lub coś po narodzeniu chciałabym pojechać do nich, nawet muszę bo tam pracowałam (mam l4) i bede musiala z mezem wniosek napisać bo dostaniemy z mojej roboty kase bo ubezpieczeni jestesmy prywatnie.
Ja powiem szczerze ide teraz na prenatalne za 3 dni i generalnie potem jade do pl. Jesli wszystko bedzie ok to mam w planach pokupowac pewne rzeczy, jakies takie "bezpluciowe" hehe. Napewno pieluchy tetrowe, muslinowe (juz wiem co to), reczniczki z kapturkiem 2 szare juz mam. Kocyk, takie pierdolki juz bede kupowac. Jesli beda jakies promocje kupie i ciuszki, sa rozne unisex, beże, żółcie. Podpytam siostry w PL, ona teraz czeka na 3 a ja 1 ;)

to mam rozumieć że kilkudniowy odstęp między badaniami i spadek o 1,200 sam się zrobił? nie znam się na tym ale miałam nadzieję że to właśnie po tych tabletkach, jeśli moje poprzednie wyniki przed ciążą zawsze oscylowaly ok 3,500 :)

idę jutro o 16 do endo, więc zapytam jak ona to ocenia :) jeśli to nie przez tabletki to być może w ciąży samo spada. dopytam.
Ja się lecze już od roku i kilka msc zeszło żeby spadło i też nie mega dyzo. A jak zrobiłam badania na poczatku ciąży to bardzo spadło więc to przez ciążę

reklama
Do góry