reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dzień dobry u nas dzisiaj 23 stopnie więc idziemy na spacer . Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty [emoji4]
U mnie młody sam się odstawił więc też problemu nie było jak skonczyl 11 miesiecy .

reklama
Zazdroszczę tym, ktorych dzieci odstawily sie same. Ja zakladalam, ze karmie rok i sie odstawimy, ale mała byla takim cycoholikiem, ze mozna jej bylo kroplowke z cyca podpiąć. Non stop cyci. Pewnie gdyby nie ciąża, to karmilabym do 18ki[emoji23][emoji23][emoji23]

Cześć dziewczyny! Długo się nie odzywałam, samopoczucie spadło do zera, zmęczenie ogromne. Przez większą część dnia przesypiałam, a zrobienie obiadu to było wyzwanie. Miałam jedną wizytę na ip z powodu jednorazowego plamienia żywą krwią, gdzie naczekałam się na lekarza 4 godziny, ale na szczęście wszystko było dobrze. Dzisiaj czuję się dużo lepiej i zaczynam wracać do żywych ;)
U Was już w większości po badaniach prenatalnych, a ja mam normalną wizytę dopiero 4.10. Ciekawa jestem co tam w środku słychać :)
Ile miałyście już wizyt i co jaki czas macie? bo ja jakoś długo czekam, no i nie mam jeszcze założonej karty ciąży, co uczyni dopiero we czwartek a to już będzie 11t.
Wiesz, co. Gdyby nie to, ze mam jakies pieniądze i stać mnie na prywatne wizyty, to na NFZ miałam jedną wizytę w 8 tygodniu i 1 dniu i kolejną bede miec w 14 tygodniu i 1 dniu. Karty ciąży tez nie mam. Juz sie zastanawiam czy nie zglsoic tego do rzecznika praw pacjenta.

Ale jak to? W nocy sobie gdzieś łazi? Sam? Mój nigdzie nie wychodzi. Tylko jak ma coś służbowego czy raz na ruski rok jakiś kolega zrobi kawalerski. I jak gdzieś daleko jedzie to też ciągle dzwonię. Ja sobie nie wyobrażam żeby mogło mu się coś stać. Wiecznie schizuję. Aż się boję jak dzieci zaczną wychodzić.
Teraz jak się budujemy to do 22 na budowie siedzi, przyjeżdża i w garażu auta robi. Często jeździ też tak późno i robi czipy innym, prawie codziennie wraca 1-2 raz jest pod domem raz nie :) już się przyzwyczaiłam, jak nie daj znać po 1wtedy zaczynam myśleć ale w większości przypadków odbiera telefon ;)

Dwie moje bliskie koleżanki schudły jak wykryto u nich cukrzyce ciążowa. Ale normalnie nie maja cukrzycy, nie brały tez insuliny, po prostu były na diecie o niskim IG. To pewnie zależy od organizmu, innych schorzeń itd. ale nie jest to niemożliwe.
Moja siostra jestbw 20tc. Ma cukrzyce ciążowa, narazie schudla 3 kg. Jest oczywiscie nie diecie dobranej przez dietetyka. Wiec mysle ze jak rozne kobiety tak rozne przypadki.

Wiesz, co. Gdyby nie to, ze mam jakies pieniądze i stać mnie na prywatne wizyty, to na NFZ miałam jedną wizytę w 8 tygodniu i 1 dniu i kolejną bede miec w 14 tygodniu i 1 dniu. Karty ciąży tez nie mam. Juz sie zastanawiam czy nie zglsoic tego do rzecznika praw pacjenta.
U mnie też finansowo jest bardzo dobrze, mamy firmę. Ale czy jest sens biegać do lekarza prywatnie co 2 tygodnie jeżeli wszystko jest w porządku? Mój mnie trzyma w pionie żebym nie schizowała. To jest moja pierwsza ciąża i w sumie nie wiem co ile powinno się chodzić do lekarza. Na nfz byłam w 6t., prywatnie w 8t., a teraz pójdę w 11t. Dla mnie to wszystko jest nowe, chociaż stara baba ze mnie :p

U mnie też finansowo jest bardzo dobrze, mamy firmę. Ale czy jest sens biegać do lekarza prywatnie co 2 tygodnie jeżeli wszystko jest w porządku? Mój mnie trzyma w pionie żebym nie schizowała. To jest moja pierwsza ciąża i w sumie nie wiem co ile powinno się chodzić do lekarza. Na nfz byłam w 6t., prywatnie w 8t., a teraz pójdę w 11t. Dla mnie to wszystko jest nowe, chociaż stara baba ze mnie :p
Wiesz, co 2 tygodnie tez nie chodzę. Ale, co 4 uwazam, ze lekarz powinien nas zobaczyc. A tu wychodzi u mnie 6 tygodni przerwy i omija mnie USG I trymestru. Nawet bym nie wiedziala jak przeziernosc karkowa i inne parametry, ktore na tym etapie badane byc powinny. Zdecydowanie tam to nie powinno wygladac. Poprzednią ciąże tez prowadzilam ba NFZ i dostałam skierowanie między 11 a nieskonvzonym 14 tygodniem i wszystko bylo posprawdzane. Jeszcze bezczelnie polozna mi powiedziala, ze mam isc pry2atnie skoro chce takie badanie.

reklama
Witam ☺Dziewczyny czy lekarz którejś z Was pokusił się na odgadniecie płci podczas wizyty na prenatalnych ? Tak sobie czasem myślę ze chyba bym nie chciała takiej zgadywanki bo to chyba jednak wcześnie. Pozdrawiam i slicznego dnia i mnie dzisiaj 23 stopnie i piękna pogoda na spacer

Do góry