reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Fryty tez bym mogła jeść na okrągło. Masakra :D Czasami mam wyrzuty sumienia ze karmie malucha takim syfem.
A jak tam wasze piersi, u mnie 13+2 i piersi już w ogóle mnie nie bolą.
Ja mam strasznie twarde piersi od jakiegoś czasu - jakby ktoś je napompował. Dodatkowo czuje co jakiś czas klócie w lewej piersi - jakby ktoś mi szpilke wbijał. Zgłosiłam to gin i mówiła że to może być normalny proces ale dla pewności dała mi skierowanie na usg piersi.

reklama
Dziewczyny, pewnie głupie pytanie, ale może doradzicie ;) Sąsiadka się wyprowadza i robi imprezę w sobotę. I czy z takiej okazji się coś kupuje/przynosi? [emoji14] Bo imieniny czy tam parapetówa to wiadomo, a tu jestem w kropce czy tak z pustym rękami.
Coś na nowe mieszkanie/ dom moze? Ja jak nie wiem co kupic to kupuje storczyka, albo jakies fajne wino.

O taaak, ostatnio za mną chodzą i to takie klasyki, Vifona. Jakiś Złoty kurczak albo coś a'la :). Myślałam, że jedyna jestem taka odpalona ;). Póki co się trzymam, chociaż raz już miałam w dłoni w sklepie :p.

Ja nie powinnam przytyć, bo i tak mam graniczne BMI...Moja startowa waga to 67 przy 166 cm. A już mam 2,5 kg na plusie o_O Jem jak świnia, bo jak tylko poczuję głód, to mi się niedobrze robi. Próbowałam zagryzać drobiazgami ale gdzie tam...Nie działa ;).

A poza tym tyle piszecie, że nie mam najmniejszych szans nadrabiać ani być na bieżąco :(! Trudno, będę się czasami bez sensu pewnie wcinała.

Witam nową mamusię :)!
Ja mam 163 startowalam z 66kg ale spadlam do 64. U mnie ciężko z jedzeniem, staram sie co chwile cos przegryzac przez dzien zeby nie czuc głodu bo wtedy taknjak mowisz...od razu odruchy wymiotne. u Mnie 11tc a ja dalej wymiotuje. Ostatnio zjadlam vifona zlotego kurczaka...prawie nic nie zjadlam caly dzien a na to mialam smaka, wiec stwierdzilam wole to niz nic i zjadlam tą chemię. ehhhhh co zrobić....

Dzieczyny ładne macie zachcianki ;) ja co drugi dzi3n mam ochotę na pizzę. Tylko zanim my się wybierzemy ,kupimy czy zamówimy to tak schodzi że 2 razy narazie jadłam:p i na chipsy miałam ochotę, normalnie raczej nie przepadam może kilka dziubne. Moja waga narazie stoi albo 1kg na minus bo to zależy .

Ja mam 161 cm i przed tym jak się dowiedziałam o ciąży ważyłam 75kg. Juz sie mialam zapisac na ćwiczenia no ale nie zdazylam. Teraz chudne co tydzień i jak sie w poniedzialek ważyłam u gin to 69kg. Ja też dużo nie jem. Wystarczą mi 2 kromki chleba i juz jestem najedzona a kiedys to wciskałam w siebie o wiele wiecej.
U mnie to samo.

Przy dietach cukrzycowych dziewczyny tyja po pare kilo. Masz optymalna wage wiec lekarz nic nie mowil.
Jestem cukrzykiem od kilku lat. Wcześniej miałam tez cukrzyce ciążową. Niegdy nie slyszlam o tym, aby ktoś z cukrzycą ( a już szczególnie podczas ciąży) schudł! Poza tym cukrzyca to taka choroba gdzie musisz organizmowi w odpowiednich godzinach i odpowiednich proporcjach dostarczać pożywienie. Poza ty, samo przyjmowanie insuliny bądź tabletek powoduje zaburzenie gospodarki hormonalnej , której efektem jest tycie. Pilnowanie zrownoważonej diety może jedynie zapobiec zbyt szybkiemu przywieraniu na wadze,ale nigdy schudnięciu.
Ja też właśnie przez cukrzycę sporo przytyłam i zachodząc teraz w ciążę już byłam z nadwagą, ale żaden lekarz nie powiedział mi, że muszę schudnąć! Sama kontroluję wagę i nie chciałbym przytyć podczas całej ciąży nie więcej niż 10 kg,ale nie wiem jak to wyjdzie. Z córcią przed ciążą po terapii hormonalnej przytyłam 20 kg....a w ciąży około 30 ....

Jestem cukrzykiem od kilku lat. Wcześniej miałam tez cukrzyce ciążową. Niegdy nie slyszlam o tym, aby ktoś z cukrzycą ( a już szczególnie podczas ciąży) schudł! Poza tym cukrzyca to taka choroba gdzie musisz organizmowi w odpowiednich godzinach i odpowiednich proporcjach dostarczać pożywienie. Poza ty, samo przyjmowanie insuliny bądź tabletek powoduje zaburzenie gospodarki hormonalnej , której efektem jest tycie. Pilnowanie zrownoważonej diety może jedynie zapobiec zbyt szybkiemu przywieraniu na wadze,ale nigdy schudnięciu.
Ja też właśnie przez cukrzycę sporo przytyłam i zachodząc teraz w ciążę już byłam z nadwagą, ale żaden lekarz nie powiedział mi, że muszę schudnąć! Sama kontroluję wagę i nie chciałbym przytyć podczas całej ciąży nie więcej niż 10 kg,ale nie wiem jak to wyjdzie. Z córcią przed ciążą po terapii hormonalnej przytyłam 20 kg....a w ciąży około 30 ....

Dwie moje bliskie koleżanki schudły jak wykryto u nich cukrzyce ciążowa. Ale normalnie nie maja cukrzycy, nie brały tez insuliny, po prostu były na diecie o niskim IG. To pewnie zależy od organizmu, innych schorzeń itd. ale nie jest to niemożliwe.

reklama
Do góry