reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja mam 04.10 u gin :) ale bez godziny, popoludniu :)

Ja 04.10 mam zwykłą wizytę na 12. Mam nadzieję, że już dojdą mi wyniki z pappa.
Dziś miałam szybką, niespodziewaną wizytę między pacjentkami. Z posiewu moczu wyszły mi bakterie, dostałam antybiotyk Zinnat, pani doktor mówiła, że bezpieczny dla malucha ale mam opory cokolwiek brać, z tym, że jest sporo tych bakterii i bezobjawowo się namnażają.

reklama
Ja 04.10 mam zwykłą wizytę na 12. Mam nadzieję, że już dojdą mi wyniki z pappa.
Dziś miałam szybką, niespodziewaną wizytę między pacjentkami. Z posiewu moczu wyszły mi bakterie, dostałam antybiotyk Zinnat, pani doktor mówiła, że bezpieczny dla malucha ale mam opory cokolwiek brać, z tym, że jest sporo tych bakterii i bezobjawowo się namnażają.

Ten antybiotyk jest bezpieczny, ja skonczylam juz drugi. Bakterie dla Ciebie nie sa grozne, ale dla dziecka juz bardzo. W szpitalu jak najszybciej leczyli antybiotykami, bo infekcje ukladu moczowego sa niebezpieczne w ciazy.

Udało mi sie dzisiaj super szybko namierzyć serduszko detektorem [emoji7] [emoji7] [emoji7] ze 3 sekundy mi to zajelo. Ale to co moge powiedzieć o tym sonoline, to ze wyświetlacz przeklamuje. Jesli sie go nie przytrzyma dluzej w jednym miejscu to wedlug mnie pokazuje zanizone tetno.

Tez sobie dzisiaj słuchałam, ale zeszło mi ze znalezieniem :) kolega mi mówił żeby się w ogóle nie sugerować tym wyświetlaczem.

A jak już jesteśmy przy jedzeniu [emoji6] to ja mam fazę na żółty ser i nie ma dnia żebym z czymś nie zjadła, najlepiej na ciepło. I ostatnio na buraki...nawet sobie zakwas kupiłam [emoji85]

Ale da się nie przytyć????? Przecież same piersi, wody płodowe, dziecko ważą trochę.
Wogle nie przytyć to chyba równa się schudnąć. Dziecko plus łożysko i wody połowie to ok 6-7kg. Już nie mówię o wodzie która tak czy siak się zatrzyma w organiźmie. A nasz organizm jest tak stworzony by w ciąży gromadzić zapasy tłuszczu na gorszy okres po porodzie...
Trochę dziwne że lekarz mówi nie przytyć. Skoro to poniekąd wyznacznik zdrowej ciąży...[emoji52]

Wogle nie przytyć to chyba równa się schudnąć. Dziecko plus łożysko i wody połowie to ok 6-7kg. Już nie mówię o wodzie która tak czy siak się zatrzyma w organiźmie. A nasz organizm jest tak stworzony by w ciąży gromadzić zapasy tłuszczu na gorszy okres po porodzie...
Trochę dziwne że lekarz mówi nie przytyć. Skoro to poniekąd wyznacznik zdrowej ciąży...[emoji52]

Najnowsze zalecenia są takie ze jeśli kobieta ma nadwagę/otyłość to zdrowiej jest lekko schudnąć w czasie ciąży. Wiadomo, bez drastycznych diet, ale np. większość moich koleżanek z cukrzyca ciążowa po stosowaniu diety w czasie ciąży ważyło mniej niż przed.
Wiecie, może kiedyś waga była wyznacznikiem, ale teraz da się wszystko pomierzyć na usg wiec to chyba nie ma znaczenia.

reklama
Najnowsze zalecenia są takie ze jeśli kobieta ma nadwagę/otyłość to zdrowiej jest lekko schudnąć w czasie ciąży. Wiadomo, bez drastycznych diet, ale np. większość moich koleżanek z cukrzyca ciążowa po stosowaniu diety w czasie ciąży ważyło mniej niż przed.
Wiecie, może kiedyś waga była wyznacznikiem, ale teraz da się wszystko pomierzyć na usg wiec to chyba nie ma znaczenia.
Mi nigdy żaden lekarz nie mówił że mam schudnąć czy nie przytyć w ciąży... A waże sporo...
Dla.mnie osobiście ciąża to nie najlepszy okres na dietę i odchudzanie. Co innego zdrowe jedzenie to nawet wskazane.

Do góry