reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja w sumie przytylam niecaly kilogram - zależy czy jest po 2, czy przed, waga waha sie jak ta z poczatku ciąży [emoji23][emoji48]
No, ale brzuch już widzę, dla mnie jest ogromny. Natomiast te osoby, ktore nie wiedzą o mojej ciąży, nawet sie nie domyślaja, ze moge w niej byc, woec to moja psycha.

Dzisiaj lezalam w łóżku z corka do 9.40. Probowalam ją o 7 obudzic, bo slyszalam jak tata sie do pracy szykuje, ale byla mega wkurzona, ze zaburzam jej sen hahaa i spała twardo dalej:D
Po mnie tez nie widac. Jak moglas budzic dziecko? Ha ha

reklama
Ja chyba musze zastosowac taktyke jak Mujer. Jak dzieci wracaja ze szkoly i przedszkola to chce byc tylko dla nich, bo jak wisze na telefonie to mi jest ich szkoda. Najwyzej wiesci z waszych wizyt bede odczytywac z opoznieniem, a przyznam ze lubie czekac na wasze wizyty. Po porodzie nie bedzie lzej, wiec teraz musze byc w 100% dla moich skarbow, bo potem dziecko ukradnie troche czasu dla siebie. Bede sie starala zajrzec codziennie, rano i wieczorem. Latwo mozna sie od was uzaleznic :D.

Po mnie tez nie widac. Jak moglas budzic dziecko? Ha ha

Budzę ją, bo później robi sobie drzemke o 14-15, spi do 16-17 i idzie spac o 22-23 [emoji14] a chce mieccos z wieczora dla siebie haha :D a z drugiej strony jak ją wczesniej obudze, to jest taaaaka maruda. No, ale ona spioch od 1 dnia zycia. Ciurkiem w szpitalu 8h spala, nie dalo się jej dobudzic na karmienie. Tylko 1 noc byla zarwana, a tak to spala bez przerwy na cycy do 8-9 rano. Spioch po mamie
[emoji23] [emoji23] [emoji23]

Budzę ją, bo później robi sobie drzemke o 14-15, spi do 16-17 i idzie spac o 22-23 [emoji14] a chce mieccos z wieczora dla siebie haha :D a z drugiej strony jak ją wczesniej obudze, to jest taaaaka maruda. No, ale ona spioch od 1 dnia zycia. Ciurkiem w szpitalu 8h spala, nie dalo się jej dobudzic na karmienie. Tylko 1 noc byla zarwana, a tak to spala bez przerwy na cycy do 8-9 rano. Spioch po mamie
[emoji23] [emoji23] [emoji23]
Zyc nie umierac, zeby drugie tez bylo takie :)

A czy któraś z Was ma niskie tsh? Mi wyszło 0,313. Zawsze miałam w normie i nie wiem skąd się to wzięło. Ginekologa mam 10 października. Pokazywałam wyniki kardiologowi i dał mi skierowanie na rozszerzoną diagnostykę i usg. Ale może któraś z Was wie czy w ciąży są jakieś inne normy? Zawsze słyszałam, że za duże to złe.
0,4 do 2,5 w ciazy. Przynajmniej w uk. Mi ostatnio wyszlo 0,18..Ale ja biore hormony tarczycowe i je sobie reguluje. Moj endo tez powiedzial ze gorzej w druga strone, jak za wysokie.

Ja mam niedoczynność z Hashimoto i moje tsh leci na łeb na szyję. Wynik w połowie lipca (początek ciąży) to 0,9. Wynik z 17.09 to 0,42. Jutro idę zrobić kolejny wynik i w piątek już mam endokrynologa. Biorę letrox 75.
Z z tego co kiedyś czytałam to na początku ciąży łatwo wpaść z niedoczynności w nadczynność. Później to ponoć wraca do normy, ale ja to wolę skonsultować.
Mamy ta sama przypadłość ( Hashi) mi tez tsh poleciało w dół, ja jestem na Letrox 50. Ale ostatnio wynik mialam 0,18. Co miesiac mam badac krew i regulowac tabletki.

reklama
Do góry