reklama
@Kark_a ja rowniez czekam na wyniki pappa i stresu nie mam wcale. Usg mnie uspokoilo, nawet zaczelam sie dziwic jak moglam wczesniej tak swirowac . Nie wiem co tam wyjdzie, ale wcale sie tym nie przejmuje.
@Mujer fajnie, ze wygladasz mlodo. Ja mam kilka cm wiecej od ciebie, jestem szczupla, tez slysze czesto, ze wygladam na mniej, ale zaledwie o kilka lat . Na pewno nie jak pietnastolatka . Lekarz od prenatalnego nam powiedzial, ze szybko sie uwijamy jak mu powiedzielismy, ze to trzecie dziecko .
@patuśka ja tez jadlam, zeby mdlosci przeszly, ale to bylo na przyklad kilka orzechow, jablko, jogurt, kanapka, nie byly to pelne sycace dania. Jadlam i jadlam wydawalo mi sie, ze naprawde duzo i co chwile, a przytylam dopiero 1 kg, wiec jest ok. A ty ile przytylas? To ty pislalas, ze chcesz troche przybrac kg, bo jestes szczupla? Wiec nic ci nie bedzie .
@Mujer fajnie, ze wygladasz mlodo. Ja mam kilka cm wiecej od ciebie, jestem szczupla, tez slysze czesto, ze wygladam na mniej, ale zaledwie o kilka lat . Na pewno nie jak pietnastolatka . Lekarz od prenatalnego nam powiedzial, ze szybko sie uwijamy jak mu powiedzielismy, ze to trzecie dziecko .
@patuśka ja tez jadlam, zeby mdlosci przeszly, ale to bylo na przyklad kilka orzechow, jablko, jogurt, kanapka, nie byly to pelne sycace dania. Jadlam i jadlam wydawalo mi sie, ze naprawde duzo i co chwile, a przytylam dopiero 1 kg, wiec jest ok. A ty ile przytylas? To ty pislalas, ze chcesz troche przybrac kg, bo jestes szczupla? Wiec nic ci nie bedzie .
@Natalia91 1,5 tygodnia szybko zleci, juz sie nie moge doczekac twojego badania.
Nie wypowiadam sie na temat TSH, bo nie mam o tym pojecia .
Po usg prenatalnym nadal chodze w skowronkach, bo chyba dotarlo do mnie w koncu, ze w ciazy jestem. Juz mysle o polowkowym usg, zeby plec najlepiej potwierdzic i zaczac kupowac dla dziewczynki . Lub dla syna, gdyby sie zmienilo . Nie mialam zadnych przeczuc, ale od poczatku ciazy ogladam ubranka tylko dla dziewczynek, rozowe wozki, kocyki rozowe .
Po usg prenatalnym nadal chodze w skowronkach, bo chyba dotarlo do mnie w koncu, ze w ciazy jestem. Juz mysle o polowkowym usg, zeby plec najlepiej potwierdzic i zaczac kupowac dla dziewczynki . Lub dla syna, gdyby sie zmienilo . Nie mialam zadnych przeczuc, ale od poczatku ciazy ogladam ubranka tylko dla dziewczynek, rozowe wozki, kocyki rozowe .
patuśka
Fanka BB :)
Nie jestem pewna, bo pierwszy pomiar w tej ciazy czyli miesiac temu mialam po sniadaniu, ale max 1 kg, moze mniej. Chciałabym przytyc, mam niedowage, a w pierwszej ciąży przytylam tylko 8 kg i w sumie nie jestem pewna, czy to tez nie mialo wplywu na niska wage corki. Urodzona w 39 tygodniu, a wazyla 2650.@Kark_a ja rowniez czekam na wyniki pappa i stresu nie mam wcale. Usg mnie uspokoilo, nawet zaczelam sie dziwic jak moglam wczesniej tak swirowac . Nie wiem co tam wyjdzie, ale wcale sie tym nie przejmuje.
Takze sobie nie zaluje jedzenia, ale procz slodyczy ktorych sobie nie potrafie odmowic, staram sie zdrowo odzywiac
Ktore dzis wizytuja? Ja niedługo ide na skierowanie na badania krwi, zeby miec za darmo.
No to jedz i sobie nie żałuj, tak to by każda chciała . Pewnie miałaś maleńki brzuszek.Nie jestem pewna, bo pierwszy pomiar w tej ciazy czyli miesiac temu mialam po sniadaniu, ale max 1 kg, moze mniej. Chciałabym przytyc, mam niedowage, a w pierwszej ciąży przytylam tylko 8 kg i w sumie nie jestem pewna, czy to tez nie mialo wplywu na niska wage corki. Urodzona w 39 tygodniu, a wazyla 2650.
Takze sobie nie zaluje jedzenia, ale procz slodyczy ktorych sobie nie potrafie odmowic, staram sie zdrowo odzywiac
Ktore dzis wizytuja? Ja niedługo ide na skierowanie na badania krwi, zeby miec za darmo.
patuśka
Hehe dziękuję właśnie nie, mialam duzy bebzol, ale nic nie poszlo mi ani w tylek ani nigdzie indziej. Jak stalam do kogos tylem to nie dalo sie powiedziec, ze jestem w ciazy.No to jedz i sobie nie żałuj, tak to by każda chciała . Pewnie miałaś maleńki brzuszek.
Ewunia1981
Witaj w klubie ... ja też wczoraj nadrobiłam wieczorem zaległości w czytaniu ( zaledwie od rana...a tyle stron...)...zaczęłam odpisywać i mój post mi zniknął..... Poszłam więc spać ....Teraz dalej czytam i chcę wyjść już na prostą ,ale właśnie się dowiedziałam, że doszedł nowy wątek z wyprawką (nie wim czy u nas czy na głównym forum) więc pewnie tam też zalegnę na dłuższą chwilę....Kurde! Zaznaczylam posty do cytowania, wybralam te opcje i cos mi sie zacielo i zniknely . Teraz nie wiem komu chcialam odpisac.
mamablondi
Ja w sumie przytylam niecaly kilogram - zależy czy jest po 2, czy przed, waga waha sie jak ta z poczatku ciąży [emoji23][emoji48]
No, ale brzuch już widzę, dla mnie jest ogromny. Natomiast te osoby, ktore nie wiedzą o mojej ciąży, nawet sie nie domyślaja, ze moge w niej byc, woec to moja psycha.
Dzisiaj lezalam w łóżku z corka do 9.40. Probowalam ją o 7 obudzic, bo slyszalam jak tata sie do pracy szykuje, ale byla mega wkurzona, ze zaburzam jej sen hahaa i spała twardo dalej
No, ale brzuch już widzę, dla mnie jest ogromny. Natomiast te osoby, ktore nie wiedzą o mojej ciąży, nawet sie nie domyślaja, ze moge w niej byc, woec to moja psycha.
Dzisiaj lezalam w łóżku z corka do 9.40. Probowalam ją o 7 obudzic, bo slyszalam jak tata sie do pracy szykuje, ale byla mega wkurzona, ze zaburzam jej sen hahaa i spała twardo dalej
reklama
Nie przejmuj sie, nie da sie wszystkim odpisac, a tematy poruszane w poprzednich dniach to juz przeszlosc, wazne jest, by kazda z nas wpisywala sie do watku wizytowego, wtedy najwazniejszych informacji sie nie przegapi i bedzie wiadomo co slychac u dzidziusiow . Tyle nas jest i naprawde nie da sie ogarnac wszystkiego, zwlaszcza, ze ma sie w domu inne obowiazki, wiekszosc tez pracuje, ma dzieci itd.Witaj w klubie ... ja też wczoraj nadrobiłam wieczorem zaległości w czytaniu ( zaledwie od rana...a tyle stron...)...zaczęłam odpisywać i mój post mi zniknął..... Poszłam więc spać ....Teraz dalej czytam i chcę wyjść już na prostą ,ale właśnie się dowiedziałam, że doszedł nowy wątek z wyprawką (nie wim czy u nas czy na głównym forum) więc pewnie tam też zalegnę na dłuższą chwilę....