reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja w sumie przytylam niecaly kilogram - zależy czy jest po 2, czy przed, waga waha sie jak ta z poczatku ciąży [emoji23][emoji48]
No, ale brzuch już widzę, dla mnie jest ogromny. Natomiast te osoby, ktore nie wiedzą o mojej ciąży, nawet sie nie domyślaja, ze moge w niej byc, woec to moja psycha.

Dzisiaj lezalam w łóżku z corka do 9.40. Probowalam ją o 7 obudzic, bo slyszalam jak tata sie do pracy szykuje, ale byla mega wkurzona, ze zaburzam jej sen hahaa i spała twardo dalej:D
Po mnie tez nie widac. Jak moglas budzic dziecko? Ha ha

reklama
Ja chyba musze zastosowac taktyke jak Mujer. Jak dzieci wracaja ze szkoly i przedszkola to chce byc tylko dla nich, bo jak wisze na telefonie to mi jest ich szkoda. Najwyzej wiesci z waszych wizyt bede odczytywac z opoznieniem, a przyznam ze lubie czekac na wasze wizyty. Po porodzie nie bedzie lzej, wiec teraz musze byc w 100% dla moich skarbow, bo potem dziecko ukradnie troche czasu dla siebie. Bede sie starala zajrzec codziennie, rano i wieczorem. Latwo mozna sie od was uzaleznic :D.

Po mnie tez nie widac. Jak moglas budzic dziecko? Ha ha

Budzę ją, bo później robi sobie drzemke o 14-15, spi do 16-17 i idzie spac o 22-23 [emoji14] a chce mieccos z wieczora dla siebie haha :D a z drugiej strony jak ją wczesniej obudze, to jest taaaaka maruda. No, ale ona spioch od 1 dnia zycia. Ciurkiem w szpitalu 8h spala, nie dalo się jej dobudzic na karmienie. Tylko 1 noc byla zarwana, a tak to spala bez przerwy na cycy do 8-9 rano. Spioch po mamie
[emoji23] [emoji23] [emoji23]

Budzę ją, bo później robi sobie drzemke o 14-15, spi do 16-17 i idzie spac o 22-23 [emoji14] a chce mieccos z wieczora dla siebie haha :D a z drugiej strony jak ją wczesniej obudze, to jest taaaaka maruda. No, ale ona spioch od 1 dnia zycia. Ciurkiem w szpitalu 8h spala, nie dalo się jej dobudzic na karmienie. Tylko 1 noc byla zarwana, a tak to spala bez przerwy na cycy do 8-9 rano. Spioch po mamie
[emoji23] [emoji23] [emoji23]
Zyc nie umierac, zeby drugie tez bylo takie :)

A czy któraś z Was ma niskie tsh? Mi wyszło 0,313. Zawsze miałam w normie i nie wiem skąd się to wzięło. Ginekologa mam 10 października. Pokazywałam wyniki kardiologowi i dał mi skierowanie na rozszerzoną diagnostykę i usg. Ale może któraś z Was wie czy w ciąży są jakieś inne normy? Zawsze słyszałam, że za duże to złe.
0,4 do 2,5 w ciazy. Przynajmniej w uk. Mi ostatnio wyszlo 0,18..Ale ja biore hormony tarczycowe i je sobie reguluje. Moj endo tez powiedzial ze gorzej w druga strone, jak za wysokie.

Ja mam niedoczynność z Hashimoto i moje tsh leci na łeb na szyję. Wynik w połowie lipca (początek ciąży) to 0,9. Wynik z 17.09 to 0,42. Jutro idę zrobić kolejny wynik i w piątek już mam endokrynologa. Biorę letrox 75.
Z z tego co kiedyś czytałam to na początku ciąży łatwo wpaść z niedoczynności w nadczynność. Później to ponoć wraca do normy, ale ja to wolę skonsultować.
Mamy ta sama przypadłość ( Hashi) mi tez tsh poleciało w dół, ja jestem na Letrox 50. Ale ostatnio wynik mialam 0,18. Co miesiac mam badac krew i regulowac tabletki.

reklama
Do góry