reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Wszystko dobrze, maz wreszcie widzial jak skacze zaba i dotarlo to do niego. Reszta w wizytach :) dziekujemy za kciukasy :) @Mujer zasniemy dzisiaj spokojniej :)
Super, cieszę się :)

Co do płci, to my standardowo nie chcemy wiedzieć :p

A lekarka się zdziwiła, że to 3 dziecko. Stwierdziła, że nie wyglądamy na rodziców :D A jakiś czas temu jechałam podwójnym wózkiem i facet do babki "taka młoda i już dwójka". Dodam, że mam 32 lata ;)

Dziewczyny dzięki za rady dotyczące loty - dopytalam lekarza na wszelki bąbelki- nie widział żadnych przeciwwskazań - właśnie wracam z mojej delegacji i poza zmęczeniem nie odczuwamy nic złego 9bybtak zostalo. @Karola2453 mega zazdrosze dobrych wyników i cieszę się bardzo za masz temat pięknie zapiety - ja 02.12 Mam prenatalne usg A 05.10 powinnam.otrzymac wyniki badań genetycznych które tydzień temu robiłam z krwi. Trzymajcie proszę kciuka :)

a nie przypadkiem 2.10? :)

ja mam 2.10 na 11:20

Super, cieszę się :)

Co do płci, to my standardowo nie chcemy wiedzieć :p

A lekarka się zdziwiła, że to 3 dziecko. Stwierdziła, że nie wyglądamy na rodziców :D A jakiś czas temu jechałam podwójnym wózkiem i facet do babki "taka młoda i już dwójka". Dodam, że mam 32 lata ;)
No i super ze wygladasz tak młodo:) pewnie jesteś szczuplutka, może niższa i odrazu sie wygląda jak dziewczynka:p tylko sie cieszyć:D
A facet tez potrafi wyglądać młodo, mój ma 27 lat a wciąż sie go o dowód w Polsce pytają jak kupuje alkohol:p
Skoro nie chcecie wiedzieć płci to chyba będziesz ekspertką w wyprawce unisex:) napewno się różne pomysły przydadzą innym

No i super ze wygladasz tak młodo:) pewnie jesteś szczuplutka, może niższa i odrazu sie wygląda jak dziewczynka:p tylko sie cieszyć:D
A facet tez potrafi wyglądać młodo, mój ma 27 lat a wciąż sie go o dowód w Polsce pytają jak kupuje alkohol:p
Niska nie jestem, 170 :) Kiedyś mnie to wkurzało, bo zawsze każdy mnie za małolatę brał. Teraz już się cieszę, ale czasem też się wkurzam, że tak lekceważącą na mnie patrzą, jakbym miała z 15 lat :D

W Norwegii jest umowny zakaz jedzenia słodyczy przez dzieci w tygodniu- jedzą tylko w weekendy. Oczywiście nie wszyscy tego przestrzegają.....efekt jednak tego jest taki, że te norweskie dzieci jak gdzieś idą (np urodziny lub jakaś inna impreza czy nawet zwykle odwiedziny) rzucają się na słodycze jak wściekłe wilki.... jak to widziałam pierwszy to byłam w szoku....
U mojej córci w szkole np nauczyciele bardzo zwracają uwagę na to dzieci przynoszą ze sobą do szkoły do jedzenia.... Jest zakaz przynoszenia słodyczy, ciastek,cukierków,gum, słodkich soków czy innych napojów gazowanych. Ja to popieram....jednak z drugiej strony nie zwracają uwagi gdy dziecko np zamiast kanapki przynosi do jedzenia pizzę czy hamburgera .... a to już nie jest zgodne z moimi „sposobami” żywienia dziecka!
Chyba nie ma reguły. Mój bratanek od zawsze wcina tonami słodycze, a jak widzi to aż się trzęsie. Owoca czy warzywa nie tknie. Córka dostała oreo, ugryzła, odłożyła i powiedziała, że chce jajo :p Ale to może też kwestia tego, że mają przekąski codziennie, batony, musy, lizaki, chrupki. Tylko bez syfu. Także dla nich to nic takiego. I wcale nie trzeba wydawać majątku, batony kupuje za niecałe 2zł, lizaki i za 1,50.

reklama
Niska nie jestem, 170 :) Kiedyś mnie to wkurzało, bo zawsze każdy mnie za małolatę brał. Teraz już się cieszę, ale czasem też się wkurzam, że tak lekceważącą na mnie patrzą, jakbym miała z 15 lat :D
Mam ten sam wzrost:) ale ze mnie kawałek kobity ze tak powiem wiec to juz zmienia wygląd:p
Za 10 lat będą Cie brać za niezłą 20stke jak tak dalej pujdzie :D

Do góry