reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Przeceny na topy ciążowe :) jak juz brzuszek jest wiekszy to super go podkreślają :) w tamtej ciąży mialam kilka i polecam :) w tej cenie jeszcze cala biała bluzeczka, są tez inne po 39.90 :)Zobacz załącznik 901828
Fajnie oferty:) ja kupilam 3 takie bluzeczki ale normalne nie ciazowe tylko ze są dłuższe wiec na brzyszek idealne, w Primarku można dostać za grosze, ja placilam chyba 3 euro od sztuki

Trzymam kciuki za wszystkie wasze wizyty i zazdroszczę że macie je dzisiaj, ja już 1,5 tygodnia temu i tęskni mi się za widokiem maluszka :).
A w temacie spania, faktycznie staracie się spać tylko na lewym boku ? Mnie za cholerę to nie wychodzi, mimo ze zasypiam na lewym to zawsze budzę się na plecach :p
Ja zasypiam przeważnie na brzuchu, póki jeszcze się da:p ale na plecach tez czasami zdaza mi sie obudzic

reklama
Ja w ciazy z córką tez nosiłam zwykle do pewnego momentu. Jestem wysoka, a jak doszedl do tego brzuszek, a z czasem ogromnyyyy brzuch, to inwestowalam w te z HM i jedna miałam z lidla. Tez byla super :)

@Sylwiakp Ciebie ćmi, mnie aż paraliżuje ;) dzidzia naciska z macica na nerwy przy kregoslupie :) nic nie poradzisz, jak macica się przesunie do przodu i do góry to odpuści. Ból zapewne pojawi się jak bobas będzie się przygotowywał do wyjścia ;)

no to piąteczka :D nieraz wstaję całkiem ok, a czasami właśnie z takim bólem przy oddechu.. śmiesznie.. że śpimy na brzuchu a jednak kręgosłup boli haha :)

no to piąteczka :D nieraz wstaję całkiem ok, a czasami właśnie z takim bólem przy oddechu.. śmiesznie.. że śpimy na brzuchu a jednak kręgosłup boli haha :)
Tez sie podpisuje pod bólem:) nic śmiesznego ale płacz tez nie pomoże, ja w dni kiedy nie pracuje jest ok ale jak jestem w pracy to po godzinie chodzenie nawet jest udręką i do końca dnia juz przerąbane... Mam zamiar zacząć trochę ćwiczyć bo ponoć na rwe kulszową nic innego jak ćwiczenia czy fizjoterapia, czekam tylko aż upały miną i do roboty

Tez sie podpisuje pod bólem:) nic śmiesznego ale płacz tez nie pomoże, ja w dni kiedy nie pracuje jest ok ale jak jestem w pracy to po godzinie chodzenie nawet jest udręką i do końca dnia juz przerąbane... Mam zamiar zacząć trochę ćwiczyć bo ponoć na rwe kulszową nic innego jak ćwiczenia czy fizjoterapia, czekam tylko aż upały miną i do roboty
Ja mam plan na basen, ale muszę kupić strój jednoczęściowy, a teraz już nigdzie nie mogę dostać... :( mam widoczne mocne uklocia od zastrzykow na brzuchu i wole uniknac dziwnych spojrzen ludzi :D

Trzymam kciuki za wszystkie wasze wizyty i zazdroszczę że macie je dzisiaj, ja już 1,5 tygodnia temu i tęskni mi się za widokiem maluszka :).
A w temacie spania, faktycznie staracie się spać tylko na lewym boku ? Mnie za cholerę to nie wychodzi, mimo ze zasypiam na lewym to zawsze budzę się na plecach :p
Ja staram się zawsze zasypiać na lewym, ale już po chwili czuje w śnie , że się przekręcam i zazwyczaj budzę się na prawym

Nie, ale w pierwszej ciąży spalam na lewym boku jak dziecko juz bylo duze, teraz spie tak jak mi najwygodniej czyli na brzuchu:) i dopytalam mojego lekarza czy nie ma przeciwwskazań. Nie ma.
A mój mąż zrobił mi (nam) w poniedziałek fajny prezent i kupił nowe łóżko do sypialni - jego strona z podnoszonym oparciem na plecy , moja plecy +nogi. W 1 ciąży musiałam spać prawie na siedząco,bo cały czas męczyła mnie straszna zgaga....do tego cała prawa strona mojego ciała często drętwiała (w późniejszych badaniach okazało się, że mam zużyte 2 kręgi w odcinku szyjnym kregoslupa, które uciskają nerwy). Więc takie łóżko dla mnie to teraz super luksus.

reklama
Co do spania to póki.co nie zwracam uwagi na to. Uwielbiam na brzuchu i tak śpię. Czasem laski śpią na mnie Ale tu już trochę brzuch przeszkadza i muszę ja ułożyć trochę inaczej niż zwykle bo czyje nieprzyjemny ucisk. W ogóle jakoś ostatnio mnie trochę wybrzuszyło... chyba powoli zaczynamy rosnąć.

Do góry