reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
@Karola2453 nie doczytalam ze Ty tez dziś wizytujesz wiec również trzymam kciuki:) juz niedługo będzie po
Ja wczoraj dzwonilam do szpitala sie dowiedzieć co z moim USG ale nie było tej która się zajmuje wizytami i nie mogli mi pomoc wiec muszę dzwonić jeszcze raz dzisiaj

Powodzenia na wizytach!
Ja też dziś z wizytą do szpitala, ale do koleżanki, która urodziła w poniedziałek. [emoji4] Jak zobaczę bobasa to się nie będę mogła doczekać swojego! [emoji38]
No i ciągle mi się ostatnio małe dziewczynki śnią...
Pozdrawiam z rana i życzę udanego dnia.

A ja miałam jakiś koszmar związany z tym usg. Śniło mi się ze pojechałam, ale mąż nie pojechał ze mną, nie odbierał telefonu, nie było mojej lekarki, ta głowica od usg była cała brudna i badał mnie jakiś podejrzany facet. Ale na koniec okazało się ze wszystko jest w porządku [emoji16] jeszcze mam dwa tygodnie, ciekawe co będzie przeć samym badaniem...

A ja miałam jakiś koszmar związany z tym usg. Śniło mi się ze pojechałam, ale mąż nie pojechał ze mną, nie odbierał telefonu, nie było mojej lekarki, ta głowica od usg była cała brudna i badał mnie jakiś podejrzany facet. Ale na koniec okazało się ze wszystko jest w porządku [emoji16] jeszcze mam dwa tygodnie, ciekawe co będzie przeć samym badaniem...
Hehe no widzisz, nawet w takich warunkach w koszmarach usg wyszło ok wiec nic sie nie martw, będzie dobrze

Dziewczyny, kciuki za wizyty!!! Ale Wam dobrze, że już będziecie po. Mnie to wyczekiwanie prawdziwie dobija...

@Heda @delicious udało się zrobić badanie, ale na wynik trzeba czekać tydzień. Mój lekarz.odpisal mi na sms i trochę mnie uspokoił, kazał zrobić ta awidność i napisał ze nie mam się martwić bo to jest bardzo niski wynik. Kochany jest bo odpisał mi z urlopu - nie wiedziałam że na nim jest - i bardzo mnie uspokoił :)
Spokojnie poczekaj na wyniki. Masz faktycznie takie, które wskazują na dość świeżą infekcję, ale jak napisała już któraś z dziewczyn przy takim IgM może się albo rozwijać albo zwijać. Oby to drugie.
Ale! Nawet jeśli się rozwija, to nie koniec świata. Ja miałam zakażenie toxo w ciąży z synkiem. Nie mam pojęcia skąd, bo nic niedozwolonego nie jadłam oprócz śledzi (!). Awidność wyszła mi niska, więc musiałam złapać już będąc w ciąży, albo kilka dni przed. Dostałam końskie dawki Rovamycyny (postępowanie standardowe). Po 15 tc miałam amniopunkcję, z której wyszło, że Bąbel zdrowy. Tak więc nie ma co panikować. Głowa do góry :).

Swoją drogą powinnaś mieć awidność na Cito robioną z takimi wynikami w ciąży...

reklama
Do góry