reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Nie wiem, czy pamiętacie, ale jutro mam bardzo ważną wizytę. Jutro według OM będę w 8t3d i nieważne jak późno miałam owulację, to jutro już bezsprzecznie powinno pojawić się serduszko.
Tydzień zleciał mi ekspresowo na szczęście. Oszczędzałam się, brałam leki. Skłamałabym jakbym napisała, że cały czas leżałam, ale naprawdę się starałam.
Stres jednak przed jutrem mam ogromny. Jakby tego było mało, to dziś w nocy nagle na zawał zmarł brat mojego taty, który tydzień temu skończył 60 lat. Nie byłam z nim super blisko, spotykaliśmy się od święta, ale bardzo go lubiłam i ceniłam. Uwielbiałam z nim rozmawiać, był przeinteligentym facetem. Nie wiem czy to te nerwy, czy nie wytrzymałam już ciśnienia i woda w dzbanie się przelała, ale nie mogę się uspokoić. Płaczę non stop od kilku godzin aż mi się wymiotować chce. Nie ogarniam sama siebie, bo z natury jestem twarda i potrafię emocje na wodzy trzymać.
A co do jutra, to też mam złe przeczucia i jestem przygotowana na wszystko...
Hormony buzuja. Przyjmij wyrazy współczucia z powodu śmierci wuja. Trzymam za Ciebie kciuki i życzę żeby był jutro jednak dla Was szczęśliwy dzień. Wierzę w to mocno <3

Porcelana i ja trzymam mocno,bardzo mocno kciuki.Musi być dobrze.
Wiecie co dziewczyny, piszecie o śmierci i nowym życiu a właśnie 12 sierpnia mój tato zmarł a 1 września zrobiłam test ciążowy,bo nie dostałam okresu po duphastonie.I wiem,że tato odeszdł,by zrobić miejsce dla mojego dzieciątka.Tak dziwnie mi z tym, dlatego w tak wielkim szoku jestem,bo wszystkie objawy wiązałam z odejściem taty. I tak trudno pogodzić mi się,że taty nie ma.
Na bieżąco wszystko czytam,ale ostatnio opuściły mnie totalnie siły,energii mi starcza na pracę i dziecko.Liczę,że nie długo wreszcie przyjdzie energia na wszystko[emoji4]

Dziewczyny, nie wiem czy ten temat był poruszany, ale powiedzcie jakich suplementów witaminek używacie? Ja na samym początku brałam Mama DHA, choć lekarka powiedziała, że starczy sam kwas foliowy, teraz mi się skończył i zastanawiam się co kupić. Jestem w 11 tyg, niektóre są od 13. Co radzicie?

Do wszystkich dziewczyn, które pytają o godzinę wizyty - o 16 mam być w gabinecie.

Niedawno rozmawiałam z moim Tatą przez telefon. Mieszka On na drugim końcu świata skąd przylot do Polski zajmuje 2,5 doby i bardzo ciężko o bilety na już, i nie ma możliwości niestety przylecenia na pogrzeb Wujka, który był jego starszym Bratem. 3 lata temu zmarła moja Babcia (Mama Taty), na której pogrzeb też nie dał rady przylecieć i pamiętam, że wtedy go chciałam podnieść na duchu i mu jako pierwsza powiedziałam, że moja Siostra jest w ciąży. I to była jej druga ciąża (zakończona później sukcesem), pierwszą poroniła. Dzisiaj jak rozmawiałam z Tatą, to sobie uświadomiłam, że On jeszcze o mojej ciąży nie wie. I wtedy momentalnie mnie zalał totalny optymizm, że będzie dobrze. Powiedziałam Tacie, że tym razem go pocieszę tym, że to ja jestem teraz w ciąży. A to jest też moja druga ciąża, pierwszą poroniłam - tak samo jak Siostra. Może tak musi być?

Będę trzymać kciuki jutro za Ciebie kochana!! ❤

Czasami tak się mówi, że jak ktos z rodziny odchodzi to oznacza wkrotce nowego członka. Życie za życie. Jakos tak strasznie to brzmi, ala jakas rownowaga w naturze może sie zachowuje. No nie wiem, moja mama jest dobra w tych zabononach roznych, w snach i wogóle. Często jej sie sprawdza. U mnie w rodzinie zmarly w tym roku 3 osoby ( okropny rok). Ja jestem w ciazy, siostra i kuzynka....moze zbieg okoliczności.

Ostatnio przy okazji pogrzebu dziadka mojego Męża, rodzina o tym rozmawiała. Ja też się z tym zgadzam. Dużo jest takich przykładów, dziwnych zabiegów okoliczności.. Coś w tym musi być, smutne to jest ale ktoś tam na górze decyduje i wie lepiej. Nic nie dzieje się bez przyczyny, kiedy poronilam w kwietniu czułam okropny żal, jakby mi ktoś odebrał cząstkę mnie której jeszcze nie zdazylam poznać, ale z perspektywy czasu ufam że tak poprostu miało być.
Na każdą z nas czeka piękny scenariusz, kwestia kiedy i w jakich okolicznościach :)

Dziewczyny, nie wiem czy ten temat był poruszany, ale powiedzcie jakich suplementów witaminek używacie? Ja na samym początku brałam Mama DHA, choć lekarka powiedziała, że starczy sam kwas foliowy, teraz mi się skończył i zastanawiam się co kupić. Jestem w 11 tyg, niektóre są od 13. Co radzicie?

W czwartek będąc u lekarza zapytalam o suplement, z racji tego że totalnie nie jem ryb, nie mam ochoty a już napewno nie na te tłuste i 'zdrowe' a one w większości są źródłem DHA. Mięsa również jem mało więc bałam się że dzieciątko nie ma tyle substancji odżywczych ile powinno mieć.

Polecił prenatal.
Wiem że jest uno przy planowaniu ciąży i do 11(12?) tyg oraz classic od 13 tygodnia ciąży :)

Ja od końca 11 tygodnia biorę Femibion 2 z DHA, który jest od 13 tyg. Skończyła mi się akurat 1 i nie opłacało się już kupować kolejnej jedynki.

W czwartek będąc u lekarza zapytalam o suplement, z racji tego że totalnie nie jem ryb, nie mam ochoty a już napewno nie na te tłuste i 'zdrowe' a one w większości są źródłem DHA. Mięsa również jem mało więc bałam się że dzieciątko nie ma tyle substancji odżywczych ile powinno mieć.

Polecił prenatal.
Wiem że jest uno przy planowaniu ciąży i do 11(12?) tyg oraz classic od 13 tygodnia ciąży :)
Ja zacznę brać prenatal duo od 13 tc ma jeden z lepszych składów i cenowo też w normie większości witamin. Na tą chwilę biorę tylko kwas foliowy.

reklama
Do góry