reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Cześć dziewczyny !
Może Wy mi powiecie jakie mam prawa .
Zatrudnilam się w pracy i dostalam umowę o prace 3mc na okres próbny i dowiedzialam się ,ze jestem w ciąży . Czy mogę liczyć na zwolnienie lekarskie ?

Ja bym się wykłócała. Oni muszą to zapewnić. W pierwszej ciąży chodziłam na nfz do innej przychodni niż w drugiej. W tej pierwszej mnie skierowali do konkretniej przychodzi i bez problemu się zapisałam. W drugiej robili w tej samej przychodni co chodziłam i też bez problemu. I to się nam należy, więc nie zostawiajcie tego tak.
Ja sie wykłócałam. Bylam drugi raz w przychodni i skierowania jak nie mialam tak nie mam. Wizyty przed skonczonym 14 tc tez nie... Jeszcze mi polozna powiedziala, ze jak cos sie bedzie dzialo to mam isc na prywatna wizyte.

Dzień dobry:) ja siedzę właśnie w przychodni i czekam aż mi krew pobiorą:) zaraz mi zacznie w brzuchu burczec z głodu:p

Współczuje :( mnie niestety tez znowu to czeka, muszę już teraz zrobić krzywa cukrowa :( pani doktor wczoraj spytała ile ważę po czym stwierdziła ze w takim razie zrobimy wcześniej...

Cześć dziewczyny !
Może Wy mi powiecie jakie mam prawa .
Zatrudnilam się w pracy i dostalam umowę o prace 3mc na okres próbny i dowiedzialam się ,ze jestem w ciąży . Czy mogę liczyć na zwolnienie lekarskie ?
Zależy czy byłaś wcześniej zatrudniona na umowę o pracę oraz czy okred probny wynosi rowne 3 miesiace, czasami kadrowe robia 2 miesiace i troche. Czy już powiedziałaś o ciazy? Czy Twoja praca jest powyżej 8h dziennie? Stojąca czy siedząca? Najlepsza opcja jest postaranie się o przedłużenie umowy i wtedy skorzystasz z urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego w pelnym wymiarze. Jeśli jednak już poinfrmowalas pracodawcę że jesteś w ciazy to przedluza Ci umowe do dnia porodu. Później otrzymujesz zapomogę od państwa tzw 1000zl Kosiniakowego. I oczywiście jeśli zdrowie bądź warunki pracy Ci nie pozwalają możesz wybrać się na zwolnienie chorobowe. Więcej info poczytaj Link do: Umowa na okres próbny a ciąża

reklama
Gratuluję wszystkim udanych wizyt...
Co do smarowideł to ja nie używam kompletnie niczego i póki co żadnego rostepu. Kuzynka smakowała się na potęgę 3 razy dziennie a i tak brzuch jak u tygryska. Przy kiepskiej genetyce najlepsze kremy nie pomogą... Ale napewno nie zaszkodzą.

Do góry