reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Smile4u mój synek też ma 5 lat. Wie od początku bo u mnie brzuch olbrzymi. On pierwszy zauważył

Byłam w szpitalu z tym plamienie może. Ciąża żywa. 18 mm serducho bije. Plamienie prawdopodobnie od kochania i kaszlu.

Trochę się dziś skurczam więc leżę od rana z luteina.

Zjadam tone czosnku dziennie .Już mnie drażni jego zapach ale dzięki nie u już dziś duO lepiej się czuję.

reklama
Smile4u mój synek też ma 5 lat. Wie od początku bo u mnie brzuch olbrzymi. On pierwszy zauważył

Byłam w szpitalu z tym plamienie może. Ciąża żywa. 18 mm serducho bije. Plamienie prawdopodobnie od kochania i kaszlu.

Trochę się dziś skurczam więc leżę od rana z luteina.

Zjadam tone czosnku dziennie .Już mnie drażni jego zapach ale dzięki nie u już dziś duO lepiej się czuję.
Dobrze ze wszystko w porzadku z dzidzia
@porcelana niech pocieszy Cie mysl, ze juz naprawde niewiele czasu do przeprowadzki, zostaniecie sami, bez reszty rodziny to na pewno dobrze na Wasze relacje wpłynie. Juz niedlugo sie bedzie dobrze ukladac ;)

Dalej mecza Was nudnosci? Mi puscily ostatnio, tylko czasem mam delikatne i ciesze sie z tego powodu

@porcelana myślę ze te 5 lat związku to faktycznie taki przełomowy czas, nam 4 dni przed 5 rocznicą urodził się synek i powiem Ci ze ciąża była burzliwa, na pewno hormony robią swoje, do tego u was stres związany z mieszkaniem z tyloma ludźmi plus przeprowadzka. Ale takie zostawianie się w spokoju tylko pogłębia rozmyślanie i smutek, może sprobuj narzeczonemu uświadomić ze twój stres przekłada sie na dziecko, ze juz od teraz musicie razem dbać o to maleństwo, może on tez sie stresuje nową rolą jaka go czeka i okazuje to w nerwach. Na pewno szczera rozmowa rozwieje wiele prpblemow. Musicie sie wspierać:)

No hejo mamuśki.
Ale żeście naskrobały tych stron.
Niemożliwością jest odczytanie wszystkiego. OM 10 lipca zbliżenia 23 i 25lipca i tak była owulacja wiec trafiliśmy idealnie.
Po tym były wakacje w Polsce i trochę szaleństwa. W ostatni dzień plemienia więc myślałam że to okres się zaczyna......Ale nie zaczął. Wrocilam 6 sierpnia do Uk I zrobiłam test I zonk bo naprawdę się nie spodziewałam. Modli mnie Ale nie wymiotuje. Ciąża potwierdzona u giną. Badania krwi też zrobione żelazo niskie Ale w pierwszej ci azy też niskie mialam anemie. Więc teraz dbam.o siebie podwójnie.
Hej DotkaB w jakiej części UK mieszkasz? I gdziesz szłaś do ginekologa? Badania krwi robisz z NHS?

Hej DotkaB w jakiej części UK mieszkasz? I gdziesz szłaś do ginekologa? Badania krwi robisz z NHS?
Hej Wiola1895
Mieszkam 40 km na południe od Londynu.
U gina byłam w Polsce i badania krwi też tam robiłam bo byłam odebrać Mlodego od dziadków...był tam na całe wakacje. Tutaj narazie mialam wizytę w 5 tyg. u midwife I od razu wysłała mnie na badania krwi Ale nie mam do nich wglądu jak narazie. 2 października usg już dostałam list, 18 września nastepna wizyta u midwife. W pierwszej ciąży pierwszy raz zobaczyłam Gina tu w Uk przy porodzie .

Hej Wiola1895
U gina byłam w Polsce i badania krwi też tam robiłam bo byłam odebrać Mlodego od dziadków...był tam na całe wakacje. Tutaj narazie mialam wizytę w 5 tyg. u midwife I od razu wysłała mnie na badania krwi Ale nie mam do nich wglądu jak narazie. 2 października usg już dostałam list, 18 września nastepna wizyta u midwife. W pierwszej ciąży pierwszy raz zobaczyłam Gina tu w Uk przy porodzie .

To kto robi usg?

Hej Wiola1895
Ja mieszkam w Somerset, pół godz od Bath. 5 tyg mialas wizyte u midwife? No coś ty? to szybko. Ja dzwoniłam w 5tyg kazali zadzwonic w 6tyg. Jestem 7tydz i 2 dzien i jeszcze nie mam ustalonej wizyty. Ma przyjsc list...z tego co mowila kolo 10 września powinnam mieć pierwsze spotkanie z midwife. Jutro jade na usg do kliniki w Bristolu. Chyba jesteśmy podobny tydzien? Moja OM 12.07.

To kto robi usg?
Ja jak mialam robione po poronieniu to Ultrasound Specjalist i byla też położna. Pokazali wynik ginekologowi, ktorego nawet nie widziałam. Położna przekazała tylko co powiedział. Tutaj lekarze często nie wygladaja jak typowi lekarze. I przeważnie nie masz z nimi do czynienia. Nie chodzą w kitlach tylko kobiety przewaznie obcasy, sukienka, doktor to wiadomo... garnitur. Przynajmniej tak widziałam w szpitalu w Bristolu i Bath. Wszedzie najpierw widzisz sie z pielegniarka, polozna itd itp. Z lekarzem czasami wychodzą z pokoju i idą sie skonsultować.

reklama
Do góry