reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Pytałam, bo każda apka źle wylicza mój tydzień ciąży. Jak ustawie preglife OM 30.06. cykle 23 dni to mi pokazuje 8+6, więc tydzień z kosmosu. Ja mam 8+1. Chyba zostawię preglife ze względu na fajne artykuły, ale ustawię cykle 28 dni, wtedy pokazuje mi 8+1. Chociaż chyba powinnam wpisać 29 dni, wtedy dzisiaj pokaże 8+0 i to by było prawidłowe licząc tygodnie od 0 do 6. HiMommy liczy od 1 do 7, więc wczoraj miałam 7+7 według HiMommy, a dzisiaj 8+1.
Dlatego wyliczony tydzień według aplikacji może wprowadzać czasami w błąd.
Myślisz że coś już bedzie widać?

reklama
U mnie ceny prawie u każdego 150 zl to już cena ż usg.
Ja powiedziałem tylko przyjaciółce chyba nikomu mówić nie będziemy jak narazie.Ja w 16 tyg będę miała zakładany szew na szyjke to po może ogłosimy jeśli wszystko będzie ok.
U mnie poranek ż mdlosciami cale szczęście są znośnie. Miłego dnia dziewczyny.
Do 16tc nawet rodzinie? Ja mam za bliskie relacje.

Chyba dopiero teraz zdaje sobie sprawe jakie miałam szczęście w pierwszej ciąży, zero problemów. A u was co chwile cos:/ leki, zastrzykj, szwy, CC, lezenie w szpitalu dużo przed porodem.... Nie sądziłam ze tyle dziewczyn przez to przechodzi
Człowiek ma szczęście. Moje dwie ciążę książkowe, nawet mdłości i wymioty cały I trymest. Lekarze mówią, że tylko dzieci rodzić. Dwa porody sn, bez zzo.

Ja również przerobiłam kilku i nigdy mnie nikt źle nie potraktował, wręcz przeciwnie czuję się dobrze i bezpiecznie. Wsółczuję tobie takich doświadczeń. Lekarz nie ma prawa skomentować twojego owłosienia albo tekst zdejmuj matki, co to w ogóle ma znaczyć? Mój jest kulturalny, wyraża się jak na dorosłego przystało. Leżąc w różnych szpitalach w poprzednich ciążach na patologii badało mnie wielu różnych lekarzy i również nigdy nie poczułam się niekomfortowo. U mnie w mieście z prywatnymi jest za to problem. Opinie mają niepochlebne, że łapówkarze, że złe diagnozy. Jedna znajoma przez prywatnego o mały włos dziecka nie straciła. Oczywiście każdy się może pomylić, zarówno lekarz nfz jak i prywatny. Mój lekarz nie przyjmuje prywatnie, jeśliby przyjmował (a wspomniał ostatnio, że o tym myśli), to bym chętnie chodziła prywatnie, miałabym od razu usg na wizycie i świetnego lekarza. Nie lubię nowych lekarzy, nie lubię tego szukania, na nowo trzeba odnaleźć poczucie bezpieczeństwa, które ja już mam, dlatego dojeżdżam do lekarza i dojeżdżam dodatkowo na usg w inny dzień i w innej przychodni, żeby tylko on mi robił.
Podziwiam cię, że chodziłaś do tych lekarzy mimo swojego niezadowolenia i przykrych doświadczeń.
Tę babkę chciałam zmienić, nawydzwaniałam się, ale najbliższy termin był na marzec, a rodziłam w czerwcu. Miałam niemowlaka w domu i szkoda mi było kasy na prywatnego lekarza, bo ceny w Wawie są kosmiczne. Wolałam coś jemu kupić. Ona oprócz chamskich tekstów była dobrą i dokładną lekarką, więc zacisnęłam zęby.

Dzień dobry, chciałabym dołączyć do wątku :) termin Om 26.06, przewidywany termin porodu 02.04, aktualnie 8+5 Tc. Mam na imię Kasia, to jest moja druga ciąża, o którą staraliśmy rok czasu, mam już w domu 2latka Stasia. W styczniu i marcu miałam dwie ciąże biochemiczne, z tego powodu nie chciałam dołączać do wątku zbyt szybko. Spokojnych ciąż wszystkim życzę, spróbuję poczytam trochę wątek aby Was lepiej poznać :)
witam! Gratuluję! :) Nudnej ciąży życzę :)

Ja jeszcze nic nie jadłam ;D Przed ciążą jadłam dużo, a teraz nie mam ochoty. Na słodycze tym bardziej,a uwielbiałam:) Być może,że mam lekką nadwagę ;D Ostatnio schudłam 2 kg;P
Ja odwrotnie. Przed ciąża do 16:00 zjadłam z jedną kanapkę, a teraz jestem po dwóch śniadaniach, dwóch obiadach i przekąskach :p Ale ja chuda, więc póki co wagą się nie przejmuję.

@delicious a jakie masz stosunki z rodzicami i teściami jak mogę zapytać? U mnie też 3 ciąża i też się boję reakcji, ale ogólnie mamy bardzo dobre relacje i mam od rodziny zawsze dużo wsparcia i pomocy. A Teściową mam cudowną.

Ostatnia edycja:
Ale nas tu dużo. Witam nowe mamuśki. Ja też już nie łapie się ktoś jest kto.

Delicious następną wizytę mam za 10 dni czyli 3 września. Stwierdził że wtedy już wszystko będzie wiadomo. Zobaczę czy uda mi się chłopaków jutro zostawić na noc u mojej mamy to wtedy w poniedziałek dałabym radę z mała podjechać na bęte. Gorzej będzie w środę żeby zrobić powtórkę. No ale coś wymyślę.

Jeśli Wam nie przeszkadza, ze po angielsku, to z aplikacji polecam Ovia i What to Expect. Bardzo fajne artykuły tam są.

Witam mamuśki [emoji9] Mogę dołączyć? Jak na razie wiem, że termin mam na kwiecień ale do końca nie wiem na którego. Byłam na wizycie u innego ginekologa ponieważ moja obecna stała lekarka na urlopie, ale już w przyszłym tygodniu idę na wizyte, bo na tej to nic się nie dowiedziałam specjalnego [emoji23] lekarz nieogarnięty.

Jest to 5/6 tydzień. Dokładnie się dowiem w tym tygodniu. Na razie był widoczny pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte. [emoji7]
Beta z poniedziałku 2457 z czwartku 6092 [emoji85]

Dzień dobry, chciałabym dołączyć do wątku :) termin Om 26.06, przewidywany termin porodu 02.04, aktualnie 8+5 Tc. Mam na imię Kasia, to jest moja druga ciąża, o którą staraliśmy rok czasu, mam już w domu 2latka Stasia. W styczniu i marcu miałam dwie ciąże biochemiczne, z tego powodu nie chciałam dołączać do wątku zbyt szybko. Spokojnych ciąż wszystkim życzę, spróbuję poczytam trochę wątek aby Was lepiej poznać :)

Ten sam termin ostatniej miesiaczki ;) gratulacje

Hej.

Ja dopiero wstałam. Corka dzisiaj spala do prawie 10, wiec i ja skorzystalam, bo wstalam o 7 i łeb mi pękał. Dziś u nas ponura pogoda, dotychczas były upaly, wiec to moze dlatego.

Co do objawow. Mdłości mam chyba od tygodnia, albo i 2 przed testem. Wiedzialam, ze to bedzie ciaza, a testy jeszcze wycjodzily negatywne. Dzien po spodziewanej @ wróciliśmy z Bieszczad, gdzie całą droge w aucie jeczalam, ze bede rzygac, nawet 3 razy sie zatrzymywalismy, zebym zwymiotowala. Zrobilamtest i sie potwierdzilo. Mdłości po dzis dzien. Bez reguły, o ktorej porze dnia...

Bieszczady pozdrawiaja :p

Dzisn dobry. Dopiero wstalam :o i nadrobilam wasze wpisy. Wg lekarza dzisiaj 9+0, ani jednej aplikacji nie moge do tego dopasowac :D nie wiem jak ona to policzyla :D

reklama
O super a na kiedy termin u Ciebie? :)

Wlasnie tak jak pisalam wyzej. Policzyla mi tak na szybko, jeszcze niee mam zalozonej karty ciazy. Dzisiaj 9t0 z jej obliczen i termin na 3kw. Nie wiem jak ona to liczyla, z takimi tygodnkami to mi zawsze wychodzi na 1kw albo nawet ostatni marzec. Zobaczymy jak pojde nastepnym razem :)

Do góry