reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Mdłości mam od 5 tygodnia i ostatnio czasami było trochę lepiej, ale widzę że nie ma reguły, raz są od rana, a raz później. Wstrzymuję oddech jak otwieram lodówkę. Nie mam na nic ochoty, jak już się pojawi to muszę to zjeść tu i teraz, bo za 10 minut mi ta ochota przechodzi. Dodatkowo mam też tak, że coś czym wczoraj się zajadałam dziś jest znienawidzoną potrawą :crazy:. Pokładam duże nadzieje w tym, że w 2 trymestrze dostanę powera i mi to wszystko minie. Że będę mogła się w końcu zacząć na maxa cieszyć tą ciążą, bo póki co czuję się chora! Nie mam siły na nic, pranie i sprzątanie to jest masakra, chcę żeby to minęło.

Zazdroszczę!
ale mialam juz epizod paskudnych zgag. narazie znow wyciszylo sie.

reklama
U mnie ceny prawie u każdego 150 zl to już cena ż usg.
Ja powiedziałem tylko przyjaciółce chyba nikomu mówić nie będziemy jak narazie.Ja w 16 tyg będę miała zakładany szew na szyjke to po może ogłosimy jeśli wszystko będzie ok.
U mnie poranek ż mdlosciami cale szczęście są znośnie. Miłego dnia dziewczyny.
Wcześniej mialas zagrożenie porodem przedwczesnym? Przepraszam jesli juz pisałaś, mam wodę z mózgu przez hormony
Dzień dobry, chciałabym dołączyć do wątku :) termin Om 26.06, przewidywany termin porodu 02.04, aktualnie 8+5 Tc. Mam na imię Kasia, to jest moja druga ciąża, o którą staraliśmy rok czasu, mam już w domu 2latka Stasia. W styczniu i marcu miałam dwie ciąże biochemiczne, z tego powodu nie chciałam dołączać do wątku zbyt szybko. Spokojnych ciąż wszystkim życzę, spróbuję poczytam trochę wątek aby Was lepiej poznać :)
Cześć ;) oby wszystko bylo dobrze tym razem
Dziewczyny Jaka jest najlepsza darmowa apka na ciążę ?
Mam preglife
Ja mam HiMommy gdzie maleństwo każdego dnia mówi o sobie cos nowego i nie można przesunąć do przodu dzięki czemu jest niespodzianka :) a druga to ciąża+ codziennie jakieś nowe informacje, a to o diecie a to o zdrowiu itd
O, jaka fajna ta himommy, tez sobie sciagne.

Ja mam HiMommy gdzie maleństwo każdego dnia mówi o sobie cos nowego i nie można przesunąć do przodu dzięki czemu jest niespodzianka :) a druga to ciąża+ codziennie jakieś nowe informacje, a to o diecie a to o zdrowiu itd
Też bardzo lubię aplikacje himommy i polecam codziennie można przeczytać krótka informacje :) Dodatkowo mam preglife.

Hej.

Ja dopiero wstałam. Corka dzisiaj spala do prawie 10, wiec i ja skorzystalam, bo wstalam o 7 i łeb mi pękał. Dziś u nas ponura pogoda, dotychczas były upaly, wiec to moze dlatego.

Co do objawow. Mdłości mam chyba od tygodnia, albo i 2 przed testem. Wiedzialam, ze to bedzie ciaza, a testy jeszcze wycjodzily negatywne. Dzien po spodziewanej @ wróciliśmy z Bieszczad, gdzie całą droge w aucie jeczalam, ze bede rzygac, nawet 3 razy sie zatrzymywalismy, zebym zwymiotowala. Zrobilamtest i sie potwierdzilo. Mdłości po dzis dzien. Bez reguły, o ktorej porze dnia...

No tak jak pisałam ;) To będzie już 40 dc ;) To 5+5:)
Pytałam, bo każda apka źle wylicza mój tydzień ciąży. Jak ustawie preglife OM 30.06. cykle 23 dni to mi pokazuje 8+6, więc tydzień z kosmosu. Ja mam 8+1. Chyba zostawię preglife ze względu na fajne artykuły, ale ustawię cykle 28 dni, wtedy pokazuje mi 8+1. Chociaż chyba powinnam wpisać 29 dni, wtedy dzisiaj pokaże 8+0 i to by było prawidłowe licząc tygodnie od 0 do 6. HiMommy liczy od 1 do 7, więc wczoraj miałam 7+7 według HiMommy, a dzisiaj 8+1.
Dlatego wyliczony tydzień według aplikacji może wprowadzać czasami w błąd.

Hej.

Ja dopiero wstałam. Corka dzisiaj spala do prawie 10, wiec i ja skorzystalam, bo wstalam o 7 i łeb mi pękał. Dziś u nas ponura pogoda, dotychczas były upaly, wiec to moze dlatego.

Co do objawow. Mdłości mam chyba od tygodnia, albo i 2 przed testem. Wiedzialam, ze to bedzie ciaza, a testy jeszcze wycjodzily negatywne. Dzien po spodziewanej @ wróciliśmy z Bieszczad, gdzie całą droge w aucie jeczalam, ze bede rzygac, nawet 3 razy sie zatrzymywalismy, zebym zwymiotowala. Zrobilamtest i sie potwierdzilo. Mdłości po dzis dzien. Bez reguły, o ktorej porze dnia...
Wooow no to pospałaś. Chyba nigdy w życiu nie spałam do 10. No może po jakimś weselu :).

reklama
Do góry