reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Pytałam, bo każda apka źle wylicza mój tydzień ciąży. Jak ustawie preglife OM 30.06. cykle 23 dni to mi pokazuje 8+6, więc tydzień z kosmosu. Ja mam 8+1. Chyba zostawię preglife ze względu na fajne artykuły, ale ustawię cykle 28 dni, wtedy pokazuje mi 8+1. Chociaż chyba powinnam wpisać 29 dni, wtedy dzisiaj pokaże 8+0 i to by było prawidłowe licząc tygodnie od 0 do 6. HiMommy liczy od 1 do 7, więc wczoraj miałam 7+7 według HiMommy, a dzisiaj 8+1.
Dlatego wyliczony tydzień według aplikacji może wprowadzać czasami w błąd.
Myślisz że coś już bedzie widać?

reklama
U mnie ceny prawie u każdego 150 zl to już cena ż usg.
Ja powiedziałem tylko przyjaciółce chyba nikomu mówić nie będziemy jak narazie.Ja w 16 tyg będę miała zakładany szew na szyjke to po może ogłosimy jeśli wszystko będzie ok.
U mnie poranek ż mdlosciami cale szczęście są znośnie. Miłego dnia dziewczyny.
Do 16tc nawet rodzinie? Ja mam za bliskie relacje.

Chyba dopiero teraz zdaje sobie sprawe jakie miałam szczęście w pierwszej ciąży, zero problemów. A u was co chwile cos:/ leki, zastrzykj, szwy, CC, lezenie w szpitalu dużo przed porodem.... Nie sądziłam ze tyle dziewczyn przez to przechodzi
Człowiek ma szczęście. Moje dwie ciążę książkowe, nawet mdłości i wymioty cały I trymest. Lekarze mówią, że tylko dzieci rodzić. Dwa porody sn, bez zzo.

Ja również przerobiłam kilku i nigdy mnie nikt źle nie potraktował, wręcz przeciwnie czuję się dobrze i bezpiecznie. Wsółczuję tobie takich doświadczeń. Lekarz nie ma prawa skomentować twojego owłosienia albo tekst zdejmuj matki, co to w ogóle ma znaczyć? Mój jest kulturalny, wyraża się jak na dorosłego przystało. Leżąc w różnych szpitalach w poprzednich ciążach na patologii badało mnie wielu różnych lekarzy i również nigdy nie poczułam się niekomfortowo. U mnie w mieście z prywatnymi jest za to problem. Opinie mają niepochlebne, że łapówkarze, że złe diagnozy. Jedna znajoma przez prywatnego o mały włos dziecka nie straciła. Oczywiście każdy się może pomylić, zarówno lekarz nfz jak i prywatny. Mój lekarz nie przyjmuje prywatnie, jeśliby przyjmował (a wspomniał ostatnio, że o tym myśli), to bym chętnie chodziła prywatnie, miałabym od razu usg na wizycie i świetnego lekarza. Nie lubię nowych lekarzy, nie lubię tego szukania, na nowo trzeba odnaleźć poczucie bezpieczeństwa, które ja już mam, dlatego dojeżdżam do lekarza i dojeżdżam dodatkowo na usg w inny dzień i w innej przychodni, żeby tylko on mi robił.
Podziwiam cię, że chodziłaś do tych lekarzy mimo swojego niezadowolenia i przykrych doświadczeń.
Tę babkę chciałam zmienić, nawydzwaniałam się, ale najbliższy termin był na marzec, a rodziłam w czerwcu. Miałam niemowlaka w domu i szkoda mi było kasy na prywatnego lekarza, bo ceny w Wawie są kosmiczne. Wolałam coś jemu kupić. Ona oprócz chamskich tekstów była dobrą i dokładną lekarką, więc zacisnęłam zęby.

Dzień dobry, chciałabym dołączyć do wątku :) termin Om 26.06, przewidywany termin porodu 02.04, aktualnie 8+5 Tc. Mam na imię Kasia, to jest moja druga ciąża, o którą staraliśmy rok czasu, mam już w domu 2latka Stasia. W styczniu i marcu miałam dwie ciąże biochemiczne, z tego powodu nie chciałam dołączać do wątku zbyt szybko. Spokojnych ciąż wszystkim życzę, spróbuję poczytam trochę wątek aby Was lepiej poznać :)
witam! Gratuluję! :) Nudnej ciąży życzę :)

Ja jeszcze nic nie jadłam ;D Przed ciążą jadłam dużo, a teraz nie mam ochoty. Na słodycze tym bardziej,a uwielbiałam:) Być może,że mam lekką nadwagę ;D Ostatnio schudłam 2 kg;P
Ja odwrotnie. Przed ciąża do 16:00 zjadłam z jedną kanapkę, a teraz jestem po dwóch śniadaniach, dwóch obiadach i przekąskach :p Ale ja chuda, więc póki co wagą się nie przejmuję.

@delicious a jakie masz stosunki z rodzicami i teściami jak mogę zapytać? U mnie też 3 ciąża i też się boję reakcji, ale ogólnie mamy bardzo dobre relacje i mam od rodziny zawsze dużo wsparcia i pomocy. A Teściową mam cudowną.

Ostatnia edycja:
Ale nas tu dużo. Witam nowe mamuśki. Ja też już nie łapie się ktoś jest kto.

Delicious następną wizytę mam za 10 dni czyli 3 września. Stwierdził że wtedy już wszystko będzie wiadomo. Zobaczę czy uda mi się chłopaków jutro zostawić na noc u mojej mamy to wtedy w poniedziałek dałabym radę z mała podjechać na bęte. Gorzej będzie w środę żeby zrobić powtórkę. No ale coś wymyślę.

Jeśli Wam nie przeszkadza, ze po angielsku, to z aplikacji polecam Ovia i What to Expect. Bardzo fajne artykuły tam są.

Witam mamuśki [emoji9] Mogę dołączyć? Jak na razie wiem, że termin mam na kwiecień ale do końca nie wiem na którego. Byłam na wizycie u innego ginekologa ponieważ moja obecna stała lekarka na urlopie, ale już w przyszłym tygodniu idę na wizyte, bo na tej to nic się nie dowiedziałam specjalnego [emoji23] lekarz nieogarnięty.

Jest to 5/6 tydzień. Dokładnie się dowiem w tym tygodniu. Na razie był widoczny pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte. [emoji7]
Beta z poniedziałku 2457 z czwartku 6092 [emoji85]

Dzień dobry, chciałabym dołączyć do wątku :) termin Om 26.06, przewidywany termin porodu 02.04, aktualnie 8+5 Tc. Mam na imię Kasia, to jest moja druga ciąża, o którą staraliśmy rok czasu, mam już w domu 2latka Stasia. W styczniu i marcu miałam dwie ciąże biochemiczne, z tego powodu nie chciałam dołączać do wątku zbyt szybko. Spokojnych ciąż wszystkim życzę, spróbuję poczytam trochę wątek aby Was lepiej poznać :)

Ten sam termin ostatniej miesiaczki ;) gratulacje

Hej.

Ja dopiero wstałam. Corka dzisiaj spala do prawie 10, wiec i ja skorzystalam, bo wstalam o 7 i łeb mi pękał. Dziś u nas ponura pogoda, dotychczas były upaly, wiec to moze dlatego.

Co do objawow. Mdłości mam chyba od tygodnia, albo i 2 przed testem. Wiedzialam, ze to bedzie ciaza, a testy jeszcze wycjodzily negatywne. Dzien po spodziewanej @ wróciliśmy z Bieszczad, gdzie całą droge w aucie jeczalam, ze bede rzygac, nawet 3 razy sie zatrzymywalismy, zebym zwymiotowala. Zrobilamtest i sie potwierdzilo. Mdłości po dzis dzien. Bez reguły, o ktorej porze dnia...

Bieszczady pozdrawiaja :p

Dzisn dobry. Dopiero wstalam :o i nadrobilam wasze wpisy. Wg lekarza dzisiaj 9+0, ani jednej aplikacji nie moge do tego dopasowac :D nie wiem jak ona to policzyla :D

reklama
O super a na kiedy termin u Ciebie? :)

Wlasnie tak jak pisalam wyzej. Policzyla mi tak na szybko, jeszcze niee mam zalozonej karty ciazy. Dzisiaj 9t0 z jej obliczen i termin na 3kw. Nie wiem jak ona to liczyla, z takimi tygodnkami to mi zawsze wychodzi na 1kw albo nawet ostatni marzec. Zobaczymy jak pojde nastepnym razem :)

Do góry