reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Wlasnie tak jak pisalam wyzej. Policzyla mi tak na szybko, jeszcze niee mam zalozonej karty ciazy. Dzisiaj 9t0 z jej obliczen i termin na 3kw. Nie wiem jak ona to liczyla, z takimi tygodnkami to mi zawsze wychodzi na 1kw albo nawet ostatni marzec. Zobaczymy jak pojde nastepnym razem :)
To chyba cos pomieszala bo mi z USG gdzie zarodek miał 1,3 cm wychodzi termin na 4/04 i dziś mam 8+2 licząc tygodnie od 0 do 6 lub 8+3 licząc od 1 do 7, tak jak właśnie himommy liczy

reklama
No to cos tu nie gra, ja wtedy miałam 7+4 jak maleństwo mierzyło te 1,3cm
Zresztą z ternmnu owulacji tez mi wszystko dobrze wychodzi
Chyba nie ma wyjścia jak czekać na kolejne usg
Monitor tez taki wiek pokazywal, ale nie patrzyla nanto, bo bylam u niej na monitoringu i wie dokladnie kiedy mialam owulacje. Jakby nie bylo poczatek kwietnia hehe

Monitor tez taki wiek pokazywal, ale nie patrzyla nanto, bo bylam u niej na monitoringu i wie dokladnie kiedy mialam owulacje. Jakby nie bylo poczatek kwietnia hehe
No właśnie, tak czy siak kwiecień a i tak bobas zdecyduje kiedy wyjść :)
Ja owulację miałam 12/13 lipiec, kalkulatory wyliczaly na 15/16 ale z obserwacji wiedziałam ze jest wcześniej no i USG to potwierdziło

No właśnie, tak czy siak kwiecień a i tak bobas zdecyduje kiedy wyjść :)
Ja owulację miałam 12/13 lipiec, kalkulatory wyliczaly ba 15/16 ale z obserwacji wiedziałam ze jest wcześniej no i USG to potwierdziło

Ja mialam 10lipca. Liczy sie termin pewnie wiesz jak czyli 10lipca -7dni -3-miesiace +rok wychodzi 3 kwiecien wiec miala racje. Teraz to zobaczylam. A z tymi tygodniami to nie wiem, najmniej apka pokazuje 8+4

A propo właśnie na wizytowym wątku przeczytałam ze maleństwo kitty w 8+4 tez ma 1,3cm, wiec ja chyba jakiegoś mutanta nosze ze tydzień różnicy a taki 'wielki' :p

reklama
Do góry