reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Mdłości mam od 5 tygodnia i ostatnio czasami było trochę lepiej, ale widzę że nie ma reguły, raz są od rana, a raz później. Wstrzymuję oddech jak otwieram lodówkę. Nie mam na nic ochoty, jak już się pojawi to muszę to zjeść tu i teraz, bo za 10 minut mi ta ochota przechodzi. Dodatkowo mam też tak, że coś czym wczoraj się zajadałam dziś jest znienawidzoną potrawą :crazy:. Pokładam duże nadzieje w tym, że w 2 trymestrze dostanę powera i mi to wszystko minie. Że będę mogła się w końcu zacząć na maxa cieszyć tą ciążą, bo póki co czuję się chora! Nie mam siły na nic, pranie i sprzątanie to jest masakra, chcę żeby to minęło.

Zazdroszczę!
ale mialam juz epizod paskudnych zgag. narazie znow wyciszylo sie.

reklama
U mnie ceny prawie u każdego 150 zl to już cena ż usg.
Ja powiedziałem tylko przyjaciółce chyba nikomu mówić nie będziemy jak narazie.Ja w 16 tyg będę miała zakładany szew na szyjke to po może ogłosimy jeśli wszystko będzie ok.
U mnie poranek ż mdlosciami cale szczęście są znośnie. Miłego dnia dziewczyny.
Wcześniej mialas zagrożenie porodem przedwczesnym? Przepraszam jesli juz pisałaś, mam wodę z mózgu przez hormony
Dzień dobry, chciałabym dołączyć do wątku :) termin Om 26.06, przewidywany termin porodu 02.04, aktualnie 8+5 Tc. Mam na imię Kasia, to jest moja druga ciąża, o którą staraliśmy rok czasu, mam już w domu 2latka Stasia. W styczniu i marcu miałam dwie ciąże biochemiczne, z tego powodu nie chciałam dołączać do wątku zbyt szybko. Spokojnych ciąż wszystkim życzę, spróbuję poczytam trochę wątek aby Was lepiej poznać :)
Cześć ;) oby wszystko bylo dobrze tym razem
Dziewczyny Jaka jest najlepsza darmowa apka na ciążę ?
Mam preglife
Ja mam HiMommy gdzie maleństwo każdego dnia mówi o sobie cos nowego i nie można przesunąć do przodu dzięki czemu jest niespodzianka :) a druga to ciąża+ codziennie jakieś nowe informacje, a to o diecie a to o zdrowiu itd
O, jaka fajna ta himommy, tez sobie sciagne.

Ja mam HiMommy gdzie maleństwo każdego dnia mówi o sobie cos nowego i nie można przesunąć do przodu dzięki czemu jest niespodzianka :) a druga to ciąża+ codziennie jakieś nowe informacje, a to o diecie a to o zdrowiu itd
Też bardzo lubię aplikacje himommy i polecam codziennie można przeczytać krótka informacje :) Dodatkowo mam preglife.

Hej.

Ja dopiero wstałam. Corka dzisiaj spala do prawie 10, wiec i ja skorzystalam, bo wstalam o 7 i łeb mi pękał. Dziś u nas ponura pogoda, dotychczas były upaly, wiec to moze dlatego.

Co do objawow. Mdłości mam chyba od tygodnia, albo i 2 przed testem. Wiedzialam, ze to bedzie ciaza, a testy jeszcze wycjodzily negatywne. Dzien po spodziewanej @ wróciliśmy z Bieszczad, gdzie całą droge w aucie jeczalam, ze bede rzygac, nawet 3 razy sie zatrzymywalismy, zebym zwymiotowala. Zrobilamtest i sie potwierdzilo. Mdłości po dzis dzien. Bez reguły, o ktorej porze dnia...

No tak jak pisałam ;) To będzie już 40 dc ;) To 5+5:)
Pytałam, bo każda apka źle wylicza mój tydzień ciąży. Jak ustawie preglife OM 30.06. cykle 23 dni to mi pokazuje 8+6, więc tydzień z kosmosu. Ja mam 8+1. Chyba zostawię preglife ze względu na fajne artykuły, ale ustawię cykle 28 dni, wtedy pokazuje mi 8+1. Chociaż chyba powinnam wpisać 29 dni, wtedy dzisiaj pokaże 8+0 i to by było prawidłowe licząc tygodnie od 0 do 6. HiMommy liczy od 1 do 7, więc wczoraj miałam 7+7 według HiMommy, a dzisiaj 8+1.
Dlatego wyliczony tydzień według aplikacji może wprowadzać czasami w błąd.

Hej.

Ja dopiero wstałam. Corka dzisiaj spala do prawie 10, wiec i ja skorzystalam, bo wstalam o 7 i łeb mi pękał. Dziś u nas ponura pogoda, dotychczas były upaly, wiec to moze dlatego.

Co do objawow. Mdłości mam chyba od tygodnia, albo i 2 przed testem. Wiedzialam, ze to bedzie ciaza, a testy jeszcze wycjodzily negatywne. Dzien po spodziewanej @ wróciliśmy z Bieszczad, gdzie całą droge w aucie jeczalam, ze bede rzygac, nawet 3 razy sie zatrzymywalismy, zebym zwymiotowala. Zrobilamtest i sie potwierdzilo. Mdłości po dzis dzien. Bez reguły, o ktorej porze dnia...
Wooow no to pospałaś. Chyba nigdy w życiu nie spałam do 10. No może po jakimś weselu :).

reklama
Do góry