Ale nie przedluza ci umowy? Gdybys popracowala do 30 sierpnia nie mowiac o ciazy to nie dadza nowej?A ja dziewczyny tak szczerze mówiąc mam umowę do 30 sierpnia i ta ciąża była takim momentem, że powiedzieliśmy sobie- albo teraz, aby jeszcze przeciągnąć sobie L4, albo jak nie wyjdzie to mieliśmy na razie odpuścić i dopiero jakbym znalazła drugą pracę, ale wtedy też wypadało by trochę popracować. Więc gdybym nie zaszła w ciążę od razu to pewnie już bym Was opuściła. Mam teraz nadzieję, że gin wypisze mi to L4, bo żeby się nie okazało , że zostanę bez pieniędzy [emoji12]
reklama
Witaj. Super to czekamy na dwie kreski!Cześć Dziewczyny!
Witam się, jestem Sandra.
Lat 24 mama Hani z listopada 2016
Jeszcze nieprzetestowana ale pełna nadziei
Przy pierwszej ciąży starania zaoowocowaly za pierwszym razem i mam nadzieję ze podobnie będzie teraz
Ja od kilku tygodni biorę kawas foliowy i od kilku dni witaminy dla ciężarówek
AsssO
Zaciekawiona BB
Jest regulamin i zasady. Moze zalozyc trzeba od razu czerwcowki i lipcowki a co tam.Ale co Tobie przeszkadza ze my sobie tutaj "czekamy" ??
A po za tym niektore juz wiemy ze jestesmy w ciazy i szczerze dziwnie pisac i cieszyć sie jak kolejny raz inne ktore czekaja bo cos nie pykło. Dosyc krepujaca sytuacja. Dodatkowo jak to ma sie do watku o nazwie np majowki jak nawet termin jeszcze taki nie wskoczyl to raz a dwa zadna nie wie czy zaskoczy. I znowu utworzy kolejny np czerwcowki i wiadomo ze opusci majowki a udzielać sie bedzie tam. Mysle racjonalnie.
Ale nie przedluza ci umowy? Gdybys popracowala do 30 sierpnia nie mowiac o ciazy to nie dadza nowej?
Nie, pracuje w szkole jako młody nauczyciel i niestety od nowego roku nie ma dla mnie etatu.
Jest regulamin i zasady. Moze zalozyc trzeba od razu czerwcowki i lipcowki a co tam.
A po za tym niektore juz wiemy ze jestesmy w ciazy i szczerze dziwnie pisac i cieszyć sie jak kolejny raz inne ktore czekaja bo cos nie pykło. Dosyc krepujaca sytuacja. Dodatkowo jak to ma sie do watku o nazwie np majowki jak nawet termin jeszcze taki nie wskoczyl to raz a dwa zadna nie wie czy zaskoczy. I znowu utworzy kolejny np czerwcowki i wiadomo ze opusci majowki a udzielać sie bedzie tam. Mysle racjonalnie.
No tak, głównym argumentem jest tutaj regulamin. Ale tak właściwie jeżeli chodzi o założone wątki to tak czy siak będą one uczęszczane przez kolejne mamusie, na pewno się nie zmarnują. Choć ja nie mam nic przeciwko, a nawet miło mi będzie jak NASZE dziewczyny, które zaskoczą może dopiero w maju na razie z nami zostaną, a wątek majowy może poczekać do pierwszych objawów czy dwóch kreseczek [emoji6]
Agata.de91
Zaciekawiona BB
Też uważam że skoro już znami są i czują się z nami dobrze i skoro IM nie przeszkadza to że my mamy potwierdzona ciążę a one niestety muszą starać się dalej( chociaż starania są super ) to czemu nie miałyby z nami tu być ?No tak, głównym argumentem jest tutaj regulamin. Ale tak właściwie jeżeli chodzi o założone wątki to tak czy siak będą one uczęszczane przez kolejne mamusie, na pewno się nie zmarnują. Choć ja nie mam nic przeciwko, a nawet miło mi będzie jak NASZE dziewczyny, które zaskoczą może dopiero w maju na razie z nami zostaną, a wątek majowy może poczekać do pierwszych objawów czy dwóch kreseczek [emoji6]
Ostatnia edycja:
Jest regulamin i zasady. Moze zalozyc trzeba od razu czerwcowki i lipcowki a co tam.
Nikt nie broni Ci się cieszyć, przecież jak dla kogoś będzie to trudne żeby czytać o czyimś szczęściu to przestanie to czytać i tyle. Ciesz się dziewczyno, dziel się tym co się dzieje u Ciebie i nie martw się na zapas i wątkami które nie będą Ciebie dotyczyć.
Wygonisz stąd nas wszystkie, którym się nie udało? Załóż zamkniętą grupę na FB, gdzie nikt nie będzie mógł dołączyć bez Twojej zgody i już
Więcej luzu, przyda się na kolejne miesiące. Stres niewskazany- zwłaszcza przez wymyślony problem.
To idealnie zaciazylasNie, pracuje w szkole jako młody nauczyciel i niestety od nowego roku nie ma dla mnie etatu.
Po co robic problem tam gdzie go nie ma.Jest regulamin i zasady. Moze zalozyc trzeba od razu czerwcowki i lipcowki a co tam.
Sama zajrzalam na staraczki zanim zalozylam watek kwiecien 2019 i nie dalo sie tam wbic, jakas dziwna atmosfera, ciezko sie wbic do juz zzytej grupy, gdzie kazdy zna sytuacje forumowych kolezanek. Uwazam, ze takie czekanie wspolne na testowanie zbliza kobiety, daje czas do powiedzenia o sobie czegos wiecej oraz dajemy sobie tez wsparcie. Jest inaczej niz w sytuacji, gdy ktoras wpada tu nagle z pozytywnym testem (babeczki nie odbierzcie tego zle, bo jestescie mile widziane, wszystkie pozytywy ciesza!). Moim zdaniem wspolne oczekiwanie laczy! I ciesze sie, ze zalozylam ten watek troche wczesniej.
Dla mnie ktos sobie moze nawet i czerwcowki 2019 zakladac jezeli chce, bo to nie moja sprawa.
reklama
Dżasta :)
Fanka BB :)
Mama1990 trzymam kciuki za kolejny cykl i być może to właśnie majową mama masz być [emoji4]
Justyna wątek "Majóweczki 2019" już jest [emoji6][emoji4]
Oo super kochana, zaraz wbijam tam
No i racja co do @Mama1990 , bo tutaj nas dużo, wiec ktoś musi przejść na majówki ;*