reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny te co już kreseczki mają... bierzecie już jakieś witaminy... Ja narazie tylko kwas foliowy...

Cześć Dziewczyny!
Witam się, jestem Sandra.
Lat 24 mama Hani z listopada 2016 :)

Jeszcze nieprzetestowana ale pełna nadziei
Przy pierwszej ciąży starania zaoowocowaly za pierwszym razem i mam nadzieję ze podobnie będzie teraz

Ja od kilku tygodni biorę kawas foliowy i od kilku dni witaminy dla ciężarówek

Ja siedzialam na staraczkach calkiem dlugo i powiem uczciwie, ze dziwnie sie tam czulam. Dodatkowo, ilez mozna czytac o testach owu i skokach temperatury... tam to mam wrazenie top tematy.

Dziewczyny jaka niemoc i sennosc! Nie wiem jak to sie stalo ze nie zasnelam w pracy. A przecież dopiero jutro mam spodziewany termin miesiaczki. Aaa i nudnosci mnie raz tak chwycily, ze sie zastanawialm czy juz leciec do toalety.

W piatek wybieram sie do doktorka. Na pewno dostane dupka przez poprzednie poronienie, a czy jeszcze cos to sie zobaczy. I zaczne sobie magnez lykac zapobiegawczo.

Pytanie dnia... jak dlugo planujecie pracowac? Kiedy na l4?
ja w poprzedniej pracowałam do 7 miesiąca. chyba bym oszalała w domu

Hola, hola! Ja jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa [emoji6]
Jeżeli w tym cyklu by się udało, to teoretycznie załapałabym się na sam koniec kwietnia chociaż w rzeczywistości pewnie finał byłby w maju z moimi cyklami dziwnymi. Tak jak wcześniej pisałam nie pilnuję za mocno tego cyklu, ale chyba jeszcze owu nie miałam. Nie wiem, który to dzień dzisiaj i nie chce wiedzieć nawet, ale żadnego bólu podbrzusza czy innego śluzu nie zaobserwowałam.
W ogóle słuchajcie, co odwaliłam... Jutro idziemy na ślub i wesele. Wiem, w środę- dziwne, ale panna młoda jest lekko nawiedzona a jutro jest 08.08.2018 a 8 to znak nieskończoności i takie tam. To jest w sumie takie bardziej przyjęcie niż wesele. No, ale przejeżdżając wczoraj koło solarium pomyślałam, że sobie wskocze na kilka minut, bo nie mam czasu żeby się po ludzku na leżaku wyłożyć a na solarium byłam ostatnio ponad rok temu. Wiem, że to niezdrowe, ale solarium u mnie to jakiś wyjątek. Mam z natury śniada karnacje i łatwo się opalam, ale mówię "A idę na 7 minutek tylko, bo dawno się nie opalalam". Dzisiaj mam dupsko aż sino-purpurowe, nie wiem jak się położyć Wczoraj wieczorem miałam jakieś plamy na twarzy i dekolcie, ale to zeszło i jest normalnie. Brzuch od biustu w dół i tył od łopatek za pupę to jakiś dramat. Już dwie pianki z pantelonem zużyłam. Od 3 nie spałam, do tego mnie taki napadowy kaszel suchy męczy cały czas. NIGDY WIĘCEJ!!!
O jej! To się załatwiłaś! Będziesz miała nauczkę, żeby na kilka dni przed ważnym wydarzeniem nie chodzić na solkę hehe. Oby do jutra już to zaczęło ładniej wyglądać.

Jestem tego samego zdania. Zalozylam watek kwietniowek 10 lipca i byl spory odzew, milo jest czekac na testowanie wspolnie. Admin przeniesie jesli uwaza za stosowne.
Też uważam, że jak już blisko do testowania, kobiety żyją oznakami ciąży, albo staraniami to zawsze lepiej porozmawiać z tym, kto jest w podobnej sytuacji. Mi wątek staraczek kojarzył się z kobietami, które od długiego czasu się zmagają i chyba nawet tam nie wchodziłam. Nie miałam też aż takiego dużego ciśnienia na ciążę, choć przyznam, że po rozmowach z Wami bardziej mi to uderzyło do głowy i zakręciłam się koło tematu [emoji13] i na szczęście się udało [emoji175]

Dziewczyny te co już kreseczki mają... bierzecie już jakieś witaminy... Ja narazie tylko kwas foliowy...
Ja w tamtym tygodniu kupiłam sobie zestaw witamin dla kobiet w pierwszym trymestrze ciąży. Kwas odstawiłam bo tam już jest, do tego jod, wit D i inne [emoji4]
Cześć Dziewczyny!
Witam się, jestem Sandra.
Lat 24 mama Hani z listopada 2016 [emoji4]

Jeszcze nieprzetestowana ale pełna nadziei
Przy pierwszej ciąży starania zaoowocowaly za pierwszym razem i mam nadzieję ze podobnie będzie teraz

Ja od kilku tygodni biorę kawas foliowy i od kilku dni witaminy dla ciężarówek

Witaj, życzymy jak najszybciej widoku dwóch kreseczek [emoji6] a kiedy masz lub miałaś termin spodziewanej @?

A ja dziewczyny tak szczerze mówiąc mam umowę do 30 sierpnia i ta ciąża była takim momentem, że powiedzieliśmy sobie- albo teraz, aby jeszcze przeciągnąć sobie L4, albo jak nie wyjdzie to mieliśmy na razie odpuścić i dopiero jakbym znalazła drugą pracę, ale wtedy też wypadało by trochę popracować. Więc gdybym nie zaszła w ciążę od razu to pewnie już bym Was opuściła. Mam teraz nadzieję, że gin wypisze mi to L4, bo żeby się nie okazało , że zostanę bez pieniędzy [emoji12]

Ja w pierwszej pracowałam do 4 miesiąca na cały etat, a do 7 na 50%. Tym razem pójdę na zwolnienie wcześniej, ale mam inną prace i głównie dlatego.

reklama
Do góry