reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

A ja właśnie patrzę tak jak mi aplikacja pokazuje czyli mam 4t2d czyli jestem w 5 tygodniu. Bo cztery tygodnie są już za mną i lecą mi dwa dni już z piątego tygodnia. Ale zobaczymy jeszcze jak mi wyjdzie u gina, jak on to będzie liczył.
Tak, to też jest prawidłowe. Można mówić tak i tak. Ja też w piątym jak ty. 4t7d

reklama
Jak stracilam ciaze w 8tyg+6dni to i tak bylo na wypisie, ze 8 tydzien.
Tak, bo w szpitalach licza ukonczone, lekarze tez.
Mi chodzilo o to, ze tutaj dziewczyny moga mowic roznie. Jedna powie, ze jest w 5 jak ma 5t6d, a druga w 5t2d ze jest w 6 :). I tak pierwsze usg zasieja metlik w naszych glowach, gdyz moze tam byc zupelnie inny tydzien ciazy. Bedzie sie dzialo.

@Dżasta działajcie i przede wszystkim nie zrazaj sie.niepowodzeniem ;)
Mi dziewczyny na razie testy wychodza negatywne, albo z jakims ledwo dostrzegalnym cieniem. Sikne jeszcze w ndz albo pon.
Dzisiaj piatek piateczek piatunio :) :)

A ja właśnie patrzę tak jak mi aplikacja pokazuje czyli mam 4t2d czyli jestem w 5 tygodniu. Bo cztery tygodnie są już za mną i lecą mi dwa dni już z piątego tygodnia. Ale zobaczymy jeszcze jak mi wyjdzie u gina, jak on to będzie liczył.
Jaka masz apke? Wlasnie pobralam preglife i mi pokazuje w ogole tydzien inny niz mam. Pokazuje 5+5 o_O ciekawe skad :dry:
Ps. Pobralam tez ciaza+ i juz usunelam obie. Bo jakies cuda pokazuja. Nie mozna ustawic dlugosci cyklu, wkurzylam sie! Wpisalam OM 30.06. to prawdpopodobne poczecie mi na 14 lipca przeliczylo i nie dalo sie zmienic.

Ostatnia edycja:
Witam sie, mocno nieśmiało ... Okres spóźnia się dwa dni, blada druga kreska na teście.. mam na imię Ewa, 32 lata i jestem mamą dwóch dziewczynek , sześcioletniej Emilki i trzyletniej Martusi. Mam za sobą ciążę biochemiczną, także podczytywać Was będę raczej z boku póki co, bo się boję . Dopiero wizyta u lekarza może mnie uspokoi . Z własnych wyliczeń TP to 9 kwietnia.
Gratulacje:)

Cześć dziewczyny nieśmiało dolaczam do kwietniowych mam. Brak msc od dwoch dni dwa testy potwierdzily ciaze .Wstepnie termin wychodzi 1 kwiecień więc piękna data[emoji5]W piatek wizyta u gin.Mam nadzieje ze wtopie się wasze towarzystwo .To moja druga ciąża.Mam już córkę .
Gratulacje:)

@delicious w preglife masz tam w ustawieniach 'moja ciaza' później 'termin porodu' i długość cyklu menstruacyjnych. Tam wpisujesz jakie masz i będzie ok:) a ciąża + wychodzi mi tak samo jak w preglife bez zmieniania czego kolejek:) może tą apka czerpie informacje zapisane w innych apkach:)
@Dżasta :) powodzenia!! Życzę owocnych starań:)

A teraz wam zdradze, niestety pozno, ale lepiej pozno niz wcale, ze w srode bylam na becie, ale pozniej ze znajomymi sobie wyjechalismy nad wode na spontanie i wyniki odebralam dopiero dzisiaj. Robilam w innym laboratorium niz ostatnio, ale to przypadek. W 4tc+5dc wyszlo mi 1957 mlU/ml. Normy 4 tydzien 9,5-750, 5 tydzien 217-7138.
Wiec chyba dobra wyszla?
Bardzo chcialam wam powiedziec, ze poszlam na bete, ale pozniej okazalo sie, ze nie odbiore wynikow, wiec sie wstrzymalam, po co macie czekac na wynik, juz ja wczoraj czekalam na wynik Ewy, ktora jednak nie pojawila sie z wiesciami, wiec wiem jak to jest. To bywa denerwujace jak sie czeka w napieciu nawet na czyjs wynik ;). Ja tak mam przynajmniej.
Nadal sie dziwie, ze nie mam objawow przy takiej becie. To nie jest pierwsza ciaza i wiem wiele w tym temacie. Moga byc objawy, ale nie musza. Ja sie czuje swietnie! I to jest dla mnie podejrzane :laugh2:. Kto zrozumie kobiete? :rofl2:
Piekna beta :) przy takiej juz rzeczywiście mozna sie nudnosci spodziewac, ale poki ich nie ma to trzeba sie cieszyc :)

reklama
Jaka masz apke? Wlasnie pobralam preglife i mi pokazuje w ogole tydzien inny niz mam. Pokazuje 5+5 o_O ciekawe skad :dry:
Ps. Pobralam tez ciaza+ i juz usunelam obie. Bo jakies cuda pokazuja. Nie mozna ustawic dlugosci cyklu, wkurzylam sie! Wpisalam OM 30.06. to prawdpopodobne poczecie mi na 14 lipca przeliczylo i nie dalo sie zmienic.

Może musisz tam zmienić długość cyklu. Jest taka możliwość. Bo ona liczy chyba na początku 28 dniowe cykle. Ja sobie zmieniłam na 29.

Do góry